Денес протеински ден, убаво се изнајадов. Д: 2 круши Р: ролат со пилешко и мелено месо (може грешка е ама превкусен беше ) + домат и краставица В: 5 ќебапчиња + краставица Мх, мх... За утре планирам за ручек грашок, а за вечера не поканија на лазањи, ќе се греши душа или не ќе видиме.
82/90 скорб За денес нема идеја што да јадам. Ме се здосади компири и ориз веке. А вчера немав време ништо да направам. Така да ке одам ке си купам ама не знам што. @skorpija90 јас за 2 месеци ослабев 10 кг , и сега овој месец последен 2 кг и толку стагнирам. Зависи од организам .Може ти ке успееш повеке да ослабеш ! не се знае тоа Ама во обем секој ден се потенка и потенка сум
17/90 протеински: За денес си купив пиперки во павлака ама незнам со што да ги комбинирам.Ми недостигаат млечните производи во диетава па денес затоа скам на млечни производи да бидам. Да прашам знам дека не треба ама мешате протеини?
Јас не мешам. Не сум имала потреба до душа. Кај ги спомна пиперките омилени ми се , ама не ги јадам зошто не знам како да ги искомбинирам . А така сам нив да ги јадам не иде На ум ми е исто летна манџа ама и таа бара леб едит: после 90 дена, кога е период на одржување може да се мешаа.Пример ако јадеш јајце ручек, вечерта можеш месо /сирење. Во скроб ако јадеш ориз ручек,вечера можеш компир итн
Браво . Многу голема разлика се гледа. Колку кг имаш симнато ? уште си на диетава? ЈАс немам слика од пред за да направам споредба . Ама разликата е огромна и кај мене . Ете ти си поискусна,кажи ми што се прави ако подолго време се стагнира со кг? И пред добивање така да оваа моментална моја состојба не е правилна
Ако стагнираш со кг. можеш да направиш еден круг од Турбо УН, или само да си продолжиш, бидејќи има такви периоди кога стагнираш па одеднаш губиш неколку кг. Исто во ПМС погрешно покажува вагата. Уште два дена сум на УН, после тоа не знам дали ќе продолжам со одржување или ќе продолжам со летна полесна исхрана.
И јас сум при крај , ама сакам да продолжам,бидејки кога не сум на некој режим јадам безвезе работи. Се мислев за турбо ун . Може ке ја почнам таа по 90 дена па после пак ке продолжам со истиот начин на исхрана. Фала за совет.
Мислам дека може. Туку кај спомна летна манџа,ја направив .Реков уз пиперките со павлака ќе јадам.Ама тие лути (а зедов од нелутите демек) ,па изедов повеќе леб од дозволеното 1 парче. Вечера пак нешто млечно ке каснам;или сирење или малку кашкавал со салата...
19/90 Денес протеински ден доручек две јаболки ручек парче свинсо месо бидејки не сум голем љубител на пилешкото и телешкото за вечера само салата така сум во план па че видиме. Едно прашање дали јадете мусака и во кој ден видејки е мешавина од компир и мелено месо.
И јас ви се приклучувам диетата ја почнав минатата сабота и имам направено неколку грешки На скробен ден немав што да вечерам бидејќи ми беше се набрзина и јадев микс од лешници и бадеми ама не е некоја грешка Инаку диетата ја држев лани ова време и ослабев многуу околу 16 кг се преполовив. Сега имам вратено само 4 кг ама ќе ги ослабам и уште 10 да ослабам таман. Многу е лесна и ја препорачувам на ситее
Ќе пробам не сум до сега готвела тоа ќе остане за нареден пат ако може некој рецепт од мусака со тиквички бидејки немам до сега правено