УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. Stacey

Stacey Активен член

И јас вчера го утнав овошниот ден, се најдаов пржени компири и тоа навечер...

2. melanie27

melanie27 Истакнат член

бреееејјјј....ти си ручала и си вечерала и пак планираш да вечераш :)
    прво гледај ручекот во иднина да ти биде после 2 а вечерата најдоцна до 8 (со минимум 4 саати пауза) а ако ти се јаде многу до ручек, касни си некоја овошка плус....не е тоа страшно....
    инаку треба да имаш 3 оброци на ден, и ако пр. си јадела месо треба пак месо а не сирење. али вечер јади си, а затоа наредните денови по строго.

а ти бидејќи си утнала малку, нема да вариш компир, ќе вечераш многу голема салата :D

лелеее ама ве испокарав :D извинете :$

3. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

И денес помина добро, за доручек изедов само една јаболка не ми се ставаше ништо во уста. За ручек туна сецкана во масло од зеленчук, така нешто пишуваше :D ама важно вкусно беше. Си го исцедив маслото од туната и со него направив салата (ама сум економична :D ) и едно парче црн леб. За вечера истото само во помала количина и без леб.
    Утре морам да јадам компири :worried: ама немам друг избор цел ден сум на школо. Позз до сите :*

4. monika988

monika988 Активен член

ако сакате идеи за тоа што да си спремите, download-ирајте ја книгата УН диета, има рецепти за секој ден што да се јаде и како да се спрема, на пример мусака со компири, грав и морков, риба на милион начини, месото како се приготвува, и.т.н. иначе јас си имам проблем со салатава, никако в уста не ми се става зеленчук, незнам колкав е ефектот без салата ако се јаде ручекот. п.с во книгата пишува и свинско дека може да се јаде, ако се испече во фолија со многу зачини, без масло и тие работи...поздрав,па се надевам ќе скинам некое килце до пролет.

5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Еј луѓе,јас мислам дека доволно е со утки!
    Дајте сите заедно да ја држиме,бидејќи ако јас ,волшебна рок грл мелани или сите шо сме активни почнеме да прекршуваме,веднаш се демотивираме!
    Видам некој прекршил не се кае и јас сакам да прекршам...
    дајте стварно строго од утре!
    ама стварно во вистинска смисла....! сега во ептен свечени работи може мала утка...!
    ете,јас одам против и болеста со диетава.И така ми велат овошје и зеленлук повеќе,особено кромид лук и лимони.и така утре ми е на ред овошен ден...! ајде сите сложни заедно! позз!

melanie27, waRRioR.Zina and miljkovic like this.
  6. waRRioR.Zina

waRRioR.Zina Активен член

Нутриционист не се обесхрабрувај те молам :) ....Ти, мелани волшебна и останатите ако се обесхрабрите што треба да кажеме ние....Иначе целосно се сложувам со тебе дека треба се повеќе да се мотивираме еден со друг наместо спротивното....Утре и мене ми е овошен имам многу обврски целиот ден на состаноци сум и на факултет како ќе успеам не знам....Ама утре ако го издржам овошниот ден значи можам и водниот потоа без проблем бидејќи планот ми е нели 29 ден да биде воден според книгата па така планирам и јас да направам што мислите вие? :^)

7. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Епа држи си го и водниот.И јас сум на план да го држам.А овошниот ден мене ми е најлесен. се радувам ког ами дојде овошен ден.Оти тогаш притисокот ми е нормален само! ххаа позз :D

8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Искрено луѓе да ви кажам ми се намали апетитот. Таман си се најадувам со количините кои се предвидени и успешно ги држам и овошните денови, иако ми се малку потешки. Вариор држи си го водниот ден ако можеш, јас не планирам да го држам ептен ми е рестриктивно тоа, знам дека нема да можам да издржам. Секако дека е добра идеја тоа да се подржуваме меѓу себе, ако не си дадеме ние мотивација кој ке ни даде. Само храбро и не попуштајте. Еве мене денес 9 ден ми беше и уште не сум прекршила. Кога ми се јаде мастиката во уста и се смирувам :D мене тоа најмногу ми помага и пијам многу чај со лимон. Ем ми е топло ем го лажам стомачето. Нутриционист ти прво убаво оздрави си па после продолжи си, затоа што и јас бев исто како тебе пред да ја почнам диетата, ептен убаво настинав и едвај си дојдов при себе. И конечно да ви се пофалам осетив дека малку сум подослабнала, по фармерките си осетив не дека е некоја голема разлика ама ако малку по малку ама сигурно :D и сега уште повеќе се мотивирав. Немој да се осмелил некој да се откаже после кој ќе ме мотивира да ја држам диетава :!: хаха позз до вас :*

waRRioR.Zina likes this.
  9. volsebna

volsebna Популарен член

jas bev na imenden, i jadev nekoja mesana salata, so domat, krastavica, kromid, sirenje, pacinja sunka i pecurki
    i tolku, ne zemav nitu piroska, nitu kifla, nitu kolaci i torta...a piev casa belo vino i kisela voda...sega denes mi izlegoa 4 obroci, no se tesam sto e se vo ramkite na proteinskiot den :)
    Inaku da, od utre postrogo!
    Moram da vi kazam deka moze ne sum oslabnata mnogu na kg, za 20 dena ( so nekoi prekrsoci) samo 2 kg, no cuvstvuvam deka stomakot mi e namalen, gi nema tie "spojleri" od stranite, i toa me motivira da prodolzam, a i se naviknav nekako na pomalku hrana... samo neznam dali ke go uspeam da go izdrzam vodeniot den, mi se paga za okolu 1 nedela, i ako go drzam neveruvam deka ke sum strogo samo na voda, ke pijam caj, kafe, sok, sos od domati...
    A nutricionist nema sto da se obeshrabruvas, gledaj da ozdravees, jadi, vnesuvaj vitamini, batali ja dietata na nekolku dena, pa ke pocnes so novi sili, plus i ke vezbas... a i nie vodoliite sme bas takvi, inaetcii, vodime inaet so samite sebe :))tesko se nafakame na nesto sto ne ni odgovara, ama ako seriozno naumime nesto ke go ostvarime [p sekoja cena :)
    Za drugite, i da pravite utki, gledajte da bidat sto pomali, i prodolzete, celta na ovaa dieta e bas taa da ne se mesat proteini so jaglenohidrati, da se vodi kontrola na hranata, da se jade sto poveke ovosje i zelencuk sto ako ne sme na dieta i go zaboravame, da se izbegnuva brzata i kaloricna hrana...i efektot nema da izostane

waRRioR.Zina likes this.
  10. bllakce

bllakce Истакнат член

ve molam edno prasanje.kade moze da se najde knigata za un dieta i kako se vika.vi blagodaram odnapred.

11. mari77

mari77 Истакнат член

дали во УН диетата смее да се јаде млеко со бисквити и кој ден е тоа

12. smajliX

smajliX Истакнат член

Ве читкам одкога ја почнав диетата, ама ме мрзеше да пишувам до сега :$ . Мене ми е 24 ден и до сега 3 килца се надевам ке биде подобро. Али малце си ја модифицирав ;) . Не јадам истото за вечера сто е за ручек секогаш и јадам повеќе пати на ден по помалце некако полесно ми е така. А да и пржено си јадам :tmi: битно има ефект. Сакам уште некои 8 кила :angel: да ослабам.
    Е да имам прекршено само 2 пати до сега, ама гледам овошниот најстрог да ми биде :)

13. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

има некој што денеска почнува? да се дружиме :)

ivcu and mari77 like this.
  14. mari77

mari77 Истакнат член

јас од денес

kiki4kablondy likes this.
  15. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Ете денес јагленохидрантен ми е, сега ќе јадам две киви и ќе пробам да испијам барем 1л вода(луѓе ич не внесувам течности одвај во денот по 1часа дали вода дали сок :tmi: :tmi: ), и после кун 3 ќе ручам, а за вечера ќе се почастам со пудинг :$ :$ ммммм!

И среќно на сите што почнувате од денес, мене ми е 15ден има уште време, денес ќе се вагам и ќе кажам колку точно имам симнато за одвие две недели! :) :)

16. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Мене денес ми е десетти ден, скробен. Од сабајле испив еден чај и изедов едно јаболко. За ручек ќе си направам мешавина од грашок, пченка и моркови и за вечера од истото.
    Вчера се мерев и ми покажа 1,5 кг помалку, што не мора ништо да значи. Решив да се мерам на 30 дена, едноставно немам желба секоја недела да се дружам со вагата :lol:
    Од денес и сестра ми ќе биде на диета, за мене е ова добра вест, барем дома некој ќе ме дружи и нема да јаде нешто што не треба пред мене :D Таа ќе си тера некоја своја диета со овошје и повеќе на манџи, јас со мојата.

17. volsebna

volsebna Популарен член

jas deneska skroben den, do sega 2 portokala i kafe, zelen caj, za rucek i vecera si pravam varen oriz so zelencuk i spanjak... se nadevam ke bide vkusno :)

18. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Јас се разболев :worried: ова времиштево се ми расипа, ама ќе се трудам да се хранам исто како што јадев до сега, добро ми оди не сакам да ја прекинам диетата. Денес ми е скробен ден еве си варам ориз со морковче и компирче, па после ќе му ставам кечап, го обожавам ова :D

19. melanie27

melanie27 Истакнат член

еве ме и мене на омилениот скробен ден...сабајле 1 портокал ( неможев повеќе ми се згади) , 2-3 кафиња здрмав :tmi: и сега чекам да ми се испече оривчето, со морковчиња, домати и кромид :) со тоа една зелка салата и екстра ручек...
    иначе вчера бев на прослава, и јадев сирење на жар и шопска без сирење, и мало плескавиче (морав ме натераа) а и испив 2-3 мали бели винца ....се ова го оставив за вечера, не јадев ништо цел ден. знам дека малку згрешив, ама немам сега многу килажа за губење, и се надевам дека до крајот на диетава ќе ги симнам овие 5-6 килца вишок..а и ќе вежбам од утре поактивно.

а инаку се мислам дали за 5-6 килца вреди да продолжам да ја држам диетава. таман се навикнав со неа на помалку храна, па незнам дали после 1 месец од оваа да почнам со некоја друга :?: има ли некој советче да даде???

20. Nevermore

Nevermore Популарен член

^^ Дечки и јас се мислам дали да ја почнам, и јас имам за симнување некои 5-6 кила , а назад некаде прочитав дека е за оние кои што сакаат да симнат над 10.
    Па се мислам дали да почнам, и дали некој би знаел колку време ќе ми треба да ги симнам тие кила ако строго се придржувам кон диетата :wasntme: Сега, сигурно нема да ја држам 90 дена ...
    И дали смеам да пијам нескафе од оние 3 во 1 со млеко ? Неможам без нескафе, нема шанси :tmi: