Кога читам вака колку лесно изгледа. А не се осудувам уште еднаш воден ден . Нема шанси . Иначе јгх денов не го сакам зошто се осеќам прејадено ,не можам да дишам немам енергија з.. Оди најди ми го крајот
Уф, така делувам а? Не е лесно воопшто, ама решив да не мислам на тоа. Денес од 6.30ч. станата и нон-стоп на нозе сум. И решив од вечер да направам ручек за утре за да можам порано да јадам. Ќе има убав богат ручек, заслужено Да се издржи уште некој саат и ќе биде полесно Туку да праќам слика на фемина инстаграм за диетални јадења, од денешниов воден ден?
Нареди ги чашите и сликај И јас ден предходно готвам за да јадам нареден ден порано . Јас и рано ручам и вечерам и затоа сабајле ми иде фрижидер да голтнам
Здраво на сите Пред скоро време ја држев оваа диета (здрава исхрана) и изгубив неколку кг, со тоа дека застанав еден период се разочарав и се откажав. Почнав со некакви протеински диети со кои ќе изгубрв неколку кг и одма ги враќав.. но изгубрните кг со ун не ги вратив ни ден денес Имам едно прашање. Сакам да ја почнам повторно, но ми треба нешто во брзо време да симнам, сега дали би делувало ако јас држам турбо ун цело време? Околу еден месец?
Јаглехидратен ден: Д: банана Р:кифли и ајвар В:кифли и еурокрем Јас имам проблем што навечер ми се јаде и затоа ручекот го одложувам колку можам за и вечерата да ми е покасно.Но од утре сум втора смена па ќе ручам пред работа.
Јас па ако се најадам убаво за ручек, после можам да издржам до покасно за вечера. Само гледам да јадам најкасно до 20ч., иако неколку пати и покасно сум јадела, ако не сум била дома. Зафркнато е втора смена кога си, така да, те разбирам. Ама гледам јх ден не поминува без ајварче или малиџано Јас со душа чекам да дојде, ако има време и нешто домашно месено ќе направам
Здраво дечки, денес разочарана од она што го покажа вагата, цел месец неконтролирано јадење, стрволии, алкохол и триста чуда, па кога се измерив ми се слоши. Цели 67 кг. Од утре ве дружам и јас повторно. Со среќа.
Збор-два искуство со воден ден. Го почнав денот со чаша вода и шоља планински чај со лимон. Шмукнав 3 пати негро бонбона пошто осетив дека ми паѓа шеќерот. Бонбоните, ќе се смеете, ама ми беа баш доручек, ручек и вечера А да, и каснав врв од пиперка да проверам дали е лута Како и да е, вчера се напив само едно кафе, на гладен стомак не оди повеќе, и тоа беше тоа. Скоро цел ден бев излезена и трчав или по деца или работев нешто низ дома, само да не мислам на јадење. Мислам дека ако залегнев ќе ме најдевте во кафана кај шо ќе делкам ребро со помфрит И најважното Скоро 6кг минус за 30 дена. Вагата денес покажа 64.2 30/90 протеински ден Д.- 2 банани (мали беа ); Р.- пилешки копан со надкопан, динстан зеленчук- млад кромид, морков, модар патлиџан, тиквица, карфиол и брокула, чорба од истиот зеленчук плус шампињони, салата- марула, зелка, морков и цвекло; В.- истото од ручек, ама само копан и без чорбата.
1/90 Д:две јаболки Е јас не јадам месо ,ќе заменам со јајца , со јајцата супа некако аут комбинација ми е ,може јогурт наместо супа или не смее јајца со јогурт ? И лебот мора интегрален да е или може и бел?
@NarCis@ браво, мушки издржа. Сега се е полесно 12/90 воче До сега 3 мандарини и една банана. Имам уште грозје , тиква, јаболки и уште некоја мандарина да не заборавам Ке цедам и сок од портокал и лимон
Мислам дека сокови не се дозволени, евентуално во овошен ден. А костени во скробен. @VedaG10 Ма женски издржав Кај може маж вакво нешто Вчера 100 пати ми викаше да каснам нешто, а јас супер се држам. Па убедувања на секој саат Инаку денес се изнаготвив, ама апетит намален. Ќе да е од водениот ден
5/90 Proteinski den P: dve jabolki R: kiselo mleko, parce stek, pecurki I krastavici salata Za vecera istoto bez kiseloto mleko. Ke mi dojde mnogu bidejki sum treta smena..
Јас повторно тука после доолго време 1/90- протеински ден Доручек: 1 банана Ручек- туна, маслинки и две тенки парчиња интергрален леб Вечера- исто туна со маслинки и салата домати
Овошен ден: Тешко некако,ич не можам овошје да јадам.Сега дури ми се згади од бананата и повеке од пола ја оставив. До сега едно јаболко,2 парчиња тиква,еден грозд,третина банана... Уште 100 гр лешници чувам за вечера( и еден дијазепам за побрзо да заспијам)
1/90 Д: 2 јаболки Р: 2 в.јајца налеани со многу малку соја сос ,еден исецкан домат В: ништо многу доцна ручав околу 16:30 ми испаднаа обврски... Леле колку кризи ме фаќаат ,до нас има пицерија ја извадив беба на тераса воздух да земе леле како ми дојде мирисот ...уф цела капричиоза би изела ...
Можело да вечераш нешто колку да не си гладна, пример едно јајце и салата, зошто не вечераше? Нема врска шо касно си ручала, важно да има 3-4 часа разлика меѓу оброците. Поарно касни нешто отколку да гладуваш, полошо е. Ден 1: Протеински Д: Една круша Р: 3 варени јајца, салата марулки, краставици и млад кромид, парче тонус В: 1 ипол јајце, салата зелка, цвекло, морков + маслинки
6/90 Skroben den Kolku brzo pominuva vremeto. P: dve kalinki R: varen kompir so magdanos, pecurki, brohula, morkov. Salata od cveklo. V: istoto od rucekot Leb ne konzumiram. I predhodno ne go konzumirav I Sega mi e mnogu polesno
13/90 протеински ден д. мандарини и малку грозје р. телешко месо со зеленчук ,зелена салата со патлиџан,краставичка,кромид. + 2 кришки тонус (телешково не ми иде без леб затоа 2 кришки) в. помала количина од ручекот . Вчера , приквечер изедов 2 моркови и 1 краставица само со сол . Ми се јадеше солено ми се рикаше