Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Karra

Karra Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ке ми каже ли некој како да ја најдам книгата за ун диетата

2. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Ammy.Lee...незнам колку имам изгубено....ми се расипа вагатааа :( последен пат кога се мерев имав 3.5 килца изгубено...а и сакам уште 5 и толку...значи немам многу. ама затоа првиот пат кога ја држев за цели 3 месеци и уште 1-2 месеци со овошје наутро јас изгубив скоро 20кг. од пред нова година...ноември мислам вратив некои 5-6 килца и сега имам 2-3 од новите и 3-4 од старите што сакав уште тогаш да ги симнам :)

а Lov3 немораш само кифли....јади тестенини, може наместо бурек..симит, јади пица само со кечап и зеленчук, па имаш палента...пити и баници со зелка, спанаќ...само да нема сирење, месо, јајца

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    дајте предлог за овошниот кајо да изфрзам

4. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    оффф и мене ми е катастрофа овошниот. го издржувам до вечер,ама навечер напади невидени ме фаќаат. за да издржам голтам многу вода со кришки лимон, јадам портокали исецкани на кришки, и полека ги јадам за да го залажам желудникот....некогаш кога ме фаќа криза за благо нешто....во блендер правам каша со овошје и пола банана и ја замрзнувам кашата....се залажувам дека јадам сладолед :D

ама најубав лек е да легнеш и да поспиеш :D

На mamma му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Овошниот ден всушност е витамински и може да се јаде и зеленчук.Во У.Н е дозволено и туршија(крставички,зелка,др. салати),маслинки,печурки кои се сметаат за неутрални намирници и може да се јадат секој ден.
    Мене овошниот ден ми е најубав зошто обавезно губам 1 кг.
    Може да се јаде и суво овошје(суви сливи - добри за столицата,урми,суви смокви) до 100 грама, поделени на три оброци.
    Може да се јаде и јаткасти плодови(лешници,бадеми,ореви,сончоглед,семки)-најдобро несолени.
    Значи изборот е многу голем а оброците се на 2 часа и со пиење на вода(2л млака вода со растворен 1 лимон)денот се издржува а кг. одат надоле.
    Пострашни се др денови кога се мачиш со помалку храна а не губиш тежина. 8)

6. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Мене овошниот ден ми е најомилен, а денеска појма немам што да јадам за ручек. Некако не ми се јаде ни макарони ни јуфки :( Се мислам да каснам двопек или грисини :?: Од сабајле испив еден чај од нане и изедов два портокали. Бидејќи не пијам многу вода зимно време, си направив еден лимон во 1,5кг млака вода и убаво е, многу подобро ми е отколку да се налевам со чај. Во 2 литри некако лито ми изгледаше дека ќе биде па затоа го направив со 1,5кг. Ќе се потрудам секој ден да го правам и да пијам по 1,5кг, мора .:!:

7. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    И јас лошо правам што не пијам вода, а многу помага. Ете почнувам од денес барем 4 чаши на ден ако не повеќе и плус чај пијам, колку толку внесувам нешто. Ќе ја почнам и твојата финта со млака вода и лимон, баш оти ми е ладно не сакам да пијам вода. И мене ми е јаглехидратен денес и за ручек ќе јадам јуфки - една од моите најомилени храни. Еве сега ми се печат и толку убаво ми мирисаат за мерак :D а за вечера ќе си каснам пудинг :)

8. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Ех и јас со задоволство би каснала јуфки ама со сиренце :lol: вака не ми се прават, не ми се вкусни
    да ги комбинирам со кечап.

9. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Абе јас избгнувам малку од диетава,ама важно стомачево намалено ми е,тоа ми беше целта!
    Ќе си ја продолжам диетава иако си правам грешки :)
    Е денес требаше да ми биде овошен ден,сабаље јадев овошје но потоа нешто ми се сврти и почна да ме боли желудникот и кога си дојдов дома за ручек јадев едно лиснато и една чаша јогурт :tmi: Морав,неможев да останам гладна не ми беше добро :( Па еве вечерва ќе каснам само еден портокал и доста ми е :)
    Утре незнам можи да го држам овошниот а можи и протеинскиот :)
    Немам многу килца за губење затоа вака си правам грешки,а и 14 ден ми е а малку се чуствувам ослабено,изгледа дека само проблемот ми беше во стомачево :lol:

10. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Мене денес ми е овошен ден, имам изедено една банана само и др ништо, сега ќе пијам чај, а после ќе јадам салата...Тешки ми е овошниот ден ама мора да се држи :)

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Mислам да го држам утре.Стварно денес незнам што ми се случе вака наеднаш,ама многу чуствував глад,и ме болеше желудникот па почна да ми се врти па морав да каснам барем малку.И каснав лиснато :| .
    Ај утре ќе си го држам овошниот :)

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mene mi e jaglenohidraten de, od sabajle izedov 2 portokala, okolu 13.30 jadev kaskavalka so rastitelen kaskaval, i piev makijato ( bev vo kafic, i morav nesto da pijam :) i sega jadam kisela zelka, a do vecer planiram red kujnsko cokolado i uste 2 krem bananki...me interesira dali cajot treba da e nezsladen? ili moze da se pie so malce med i limon

13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Волшебна мед и лимон мислам дека би можело ама шеќер строго не!

14. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Е така си каснав и пудингче и мешето полно :D Денес посебно ми се јадеше незнам што ми стана, ама затоа утре ме чека овошјето :worried:

15. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    јаглехидратен ден :) ама си јадев баница со сирење....неможев да издржам...ама утре строго без забушавање овошниот, да се прочисти денес ова што го изедов

16. Ivanna91

Ivanna91 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Imam edno prasanje decki,dali salatata treba da bide ista za rucek I vecera ili ne. fala

17. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Салата можеш каква сакаш, нема правило дека мора да биде истата. :)

18. waRRioR.Zina

waRRioR.Zina Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Уффф утре треба да ми е протеински ден а идам кај другарка која рече ќе подготвела неко специјалитет со макарони така да не знам како ќе одолеам утре со оглед на тоа дека тестенините ми се слабост хехехе....Иначе портокалите ми станаа мојот најдобар пријател ако имам во предвид дека пред диетава слабоо јадев овошје а сега на моите веќе им здосадив секоја недела јас мислам дека по 2 пати се оди во набавка на овошје само заради мене хехехе.....Не можат кутрите да ми се изначудат....Али тоа е конечно решителна станав во врска со тоа да ослабнам.....

19. Just.Someone

Just.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Дали е дозволено конзумирање на риба?

20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Да! :) :)

Иначе денес ми е протеински, леле луѓе пресреќна сум конечно храна, вчера одвај го издржав(ова ми е поради ПМС, можам се да изедам веќе пукнав дур да ми дојдит, стомачето ми е цело подуено :( :( )

Ќе јадам мевце, и пипиерки со лук и масолце мхмхмх :D