Ако мислиш од почетокот кога почнав да ја држам диетата, скоро 6кг. Инаку се мерам само на протеински ден.
Ден 3: ЈХ Д: 2 јаболка Р: Пица со доматно пире, печурки, оригано + маслинки и млад кромид В: 4 парченца од оние Винчини ролатите и ред црно чоколадо
8/90 ovosen den Kolku brzo minuva vremeto , strasno Do Sega imam jadeno dve banani, grozje, I kalinka. Za vecer pred rabota planiram tanjir supa (od onaa Sto e vo kocki, pileska) I Edna krastavica so domat. Mislam deka ne e greska, ova e poradi toa Sto sum vecerva na rabota Ic ne mislam na vagata, ke se meram posle vodniot den. See nadevam na uspesni rezultati.
Овошен ден си е овошен ден. Пилешка супа и зеленчук Отвори ја страната што ја постираше @Cosmi има многу интересни рецепти. 33/90 овошен ден Д.- 1 банана,турско; У.- смути од јагоди, малини, банана, круша и киви; Р.- малку печени бадеми и лешници, мандарини; В.- печена тиква, круша, мандарини и смутито од ужината.
Ја почнав диетава и ок ми оди, но од минатата недела ми излегоа некои обврски кои што ќе траат 3 месеци и нема да имам време воопшто да готвам дома, а живеам сама, така да ќе нема ни кој да ми готви. Можно ли е да ја држам диетата со производи купени од маркет. Може ли да ми предложите? За протеински и скробен ден прашувам, затоа што никако не сакам да ја прекинам, а не знам како да направам.
Ако имаш во близина Веро Џамбо, горе има full plate со готвени јадења и салати, печено месо, грав, печен компир итн. Или има по некои маркети готвена храна. Мислам дека е изводливо, и дури да ти биде полесно од готвење.
И јас размислував за некоја таква опција. Гледам кутивчиња со суши, тоа ваљда ќе пројде чат пат во протеински. Малку ми е проблем што не сум во Мк и овде храната е многу поразлична, ама се надевам дека ќе се снајдам. А и добра идеа е ова со готвената храна, баш денес малку разгледував, видов ориз, салати некои готови, па ќе пробам од задутре. Фала ти Нарцис
Јас па ти кажувам за Скопје, ко сите да живееме тука Побарај, сигурно ќе најдеш некоја менза или таков тип на храна. И не ги заборавај салатите
Pred 3 god ja imam drzeno I ja poznavam dietata. Dozvoleno e samo supa, od kockite. Samo voda, potoa ne se konzumira ovosje. Isto kako Sto , ako jades krastavica navecer ili domat, potoa ne jades poveke ovosje. PoZdrav
Да? Може да постираш каде е напишано така. Ме интересира да видам кое е објаснувањето за овошен ден дека може супа, пошто јас знам само за протеински, исклучиво за тој ден.
Толку ми е безвеза сменава овие две недели што никако не можам да се организирам.А и почнаа прослави и сл на кои знам дека малкуцка ќе грешамАма јас нели си кажав од старт дека ќе правам грешки.А кој признава пола му се прашта. Јаглехидратен ден: Д-две јаболка Р:сварив шпагети и два три пати каснав и ги оставив не ми се јадеше,па на работа каснав едно перече,а и после на роденден едно парче пица и 2 кифлиња В:малку од тортата роденденска
10ти ден - скроб јас си терам по мое, не земајте ме за репер П - смути од банана, спанаќ, грозје, малини, аронија, овес Р - купечки помфрит В - домашен помфрит Покрај ун ја применувам и 8 часовна диета, јадам во 9,13 и 17 и супер ми оди со овој распоред. Смутито ме држи на работа и ручекот мора да го јадам во работни саати а да носам зготвено од вчера од дома нема теорија па некако се снаоѓам по ресторани. На вага не сум качена ама денес влегов во пантолони 2 броја помали
@mareane другата пола од нас ти е простена, значи скроз ти е простено Инаку, и јас правам отстапки, знам да каснам овошје за ужина после доручекот и сл. Само некако ми падна чудно за супата во овошен ден, па ме интересираше дали навистина може така и е напишано или ова е лична отстапка. На крај краева, не е битно, секој за себе си ја прави. Кај мене дома се крчка зелка со свинско, утре ручекот во 10ч. ќе ми биде од стрв
Ден 4: Овошен Му се радував на денов зошто некни си изнакупив еден куп овошје и одвај чекав се да изедам и на крај ми се смачи. Значи отсекогаш ми биле тешки овошниве денови. Немав редослед доручек, ручек, вечера зошто знам дека може да се јаде повеќе пати преку 2 часа. Така и правев, се трупев овошје цел ден и на крај пак гладна. Ми се собра да изедам 1 банана, 1 ипол мандарина, 1 круша, 1 јаболко, грозје, 2 цедени цитрона и бадеми и ореви. Мислам дека ќе се исповратев, душава не ми примаше повеќе овошје, а стомакот кркори за храна. И за капак си фукнав краставица и маслинки и си дојдов на себе. Следните овошни денови ќе ги практикувам ко порано шо праев. Преку ден овошје и јатки, за вечера нешто свежа салата. Со душа чекам утре да се разбудам и изнајадам.
@TheGoldenPeach а си пробала со солени јаткасти? Мене па ми е проблем со протеински и скробен, таму после ручек ми паѓа шеќерот и знам да се стресам. Бубале, на некој начин и јас ја применувам диетата од 8 саати, со исклучок на некои денови. Ама ме интересираше дали важи и за течности или само за оброците. Јас рано станувам и 2 саати без ништо да се напијам знам дека ќе ми биде тешко.
15/90 јгх (вчера ) д. калинки и 2 мандарини р.макарони со томатело сос в.1 порче торта и марс сладолед 16/90 овошен (денес) Почнувам со банана и мандарина . После тоа имам калинки, мандарини,портокали , грозје, тиква. Се исто во овошен ден . Дома ке правам смути и цедени сокови.
Овошен ден ,а дома немам никакво овошје освен јаболка.Пијам кафе и заминувам по набавки. Ова со солениве јаткасти е добра идеја.Јас претходниот овошен вечерта шеткав и изгрицкав малку помалу од 100 гр,солени мешани јаткасти(индиски орев ,лешник и бадем)Мислам ми дојде срцето на место. Вечер рапорт како поминал денов...
9/90 Proteinski den P: dve banani R: stek so pecurki, pavlaka I maslinki. Supa bez rezanci i salata krastavici. V: istoto od rucekot.