@NarCis@ Немам пробано со солени јатки зошто мислев дека не смеам печени со сол туку само сирови хмм. Една убава работа после овошниов ден, ми исчезна подуеноста шо ја имав овие денови, вчера мислев ке експлодирам, но денес прелесно се чувствувам. Сакав да ве прашам како ви влијае диетава на метаболизмот, осеќате разлика некоја, ви го забрзува?
да. прво наутро одам во тоалет и после секој оброк за кратко време исто така. гледам дека лесно и брзо се дигестира храната. исто така и многу течности пијам, чашата ја чувам на биро и само трчам и на мочање
Да, по правило не смееш, ама ако ти се јаде толку солено (разбирам како е), можеш малку. Секако јаткастите се дозволени. Инаку осеќам дека метаболизмот ми е побрз и воопшто се осеќам полесно. Мене желудникот ми е слаба страна, сега немам ни киселини, ни никакви тешкотии. 34/90 протеински ден, 64.8кг Д.- 2 киви, турско; У.- 1 мандарина, малку бадеми и лешници; Р.- зелка манџа со свинско, салата бр.1 зелка, морков, цвекло, марула и брокула; Салата бр.2 млад кромид, краставица, домат, блитва; В.- истото од ручек.
Да не се подречам ама лесно поминат овошен ден.Со минимално јадење а не сум гладна. Еден грозд,1 јаболко,1 круша,неколку ореви,една рака лешници.Сега печам тиква ќе каснам едно парче. И 3 кафиња ,едно какао и едно нес од кесичка.
Zdravo zenski Pak od denes si pocnuvam 1*90 Dorucek 1 banana Rucek sallata so domat krastavica i marula Riba od konzerva Vecera ...pola od rucekot Pocnuvam so 62 se nadevam ovaj pat ke izdrzam do kraj Sakam 5 ili 6 kg da simnam za da se vratam vo normala
Кога ја држам диетата строго помалку слабеам а кога јадам повеќе овошје мешам протеини и по некоја грешка повеќе слабеам.Најверојатно организмот прави отпор се штити кога гладува.Какво е вашето искуство?
организмот треба понекогаш да се збуни. Но не да е тоа за недела дена. Пред некое време прочитав некаде -еее 5 дена сум на диета се а ќе го збунам метаболизмот со 2000 кал . не се прави тоа така. еднаш во месец ок. Ама повеќе не. патем со оваа диета не треба да се осеќаш гладна. Барем таков е составот во неа. Да не не јадеш доволно овошје во овошен ден па затоа да ти е така?
Јадам доволно овошје во овошен и не сум гладна ама другите денови со пар овошје сабајле сум гладна кога сум поопуштена повеќе слабеам не мислам многу на диетата и на храна убаво се чувствувам и слабеам.можеби организмот не е под стрес
јас немав проблем ако доручкувам во 9 а ручам во 2. А да убациш уште едно јаболко наутро мислам не е огромна грешка. ..види.. разгледај. Сепак своето тело најдобро ти си го знаеш.
35/90 скробен ден Почнав на гладно пред доручек да јадам по 1 лажица мед за имунитет. Д.- малку бадеми и лешници, турско; У.- 2 мандарини; Р.- турска супа со црвена леќа и модар патлиџан, салата зелка, морков и цвекло; В.- истото од ручек.
Ден 5: Протеински (вчера, не стасав да пишам) Д: 1 банана Р: пилешки стек печен, салата, парче црн леб и зеленчукова бистра супа В: исто, само многу малку стек ми остана (изгледа претерав за ручек) па си каснав пак парче леб + мешана салата и маслинки Ден 6: Скробен Д: 1 поголема круша Р: сарма, само со зелка и ориз, прсти излижав В: ќе излегувам, па најверојатно ориз и салата ќе порачам или евентуално рижото со зеленчук
Замалку и денес овошен да истерам.Оти до 5 бев само на овошјето... Р:џигери и македонска салата В;појма немам што(некаков протеин малку ќе каснам оти касно ручав) Нареднава недела ќе бидам на некој начин на турбо УН.;Морам за да се искомбинирам некако со денот за шетање и ручек колегијално во рибен ресторан па тој ден темпирам да е протеински,а и после имам слави за кои помалку грешки ќе правам ако се во протеински или скробен ден... Леле и овааа тема како дневник ми постана...
4/90 Денеска овошен ден едвај го поминав. д: смути и турско кафе у: грозје р: 150 гр бадеми и после саат два уште 150 гр индиски ореви в: едно манго Цел ден сум гладна многу, ми се врти и ми се лоши. Не ќе е на добро ако секогаш овошните денови ми се вакви, башка па што ич нејќам овошје да јадам Се радувам за утре, едвај чекам да се најадам како човек
Јас решив да ги правам рецептите од страната за ун диета. Може нема секој ден да се водам по тоа мени, ама конкретно за овошен ден има многу интересни идеи и планирам да ги зготвам. Сега гледав рецепт за гриловани банани со мелени ореви и едвај чекам да ги пробам
Jas devojki se razbilev od petokot vecerta sum pod inekcii, infuzii , samo lesna hrana mi e dozvolena. Mnogu mi e krivo Sto ja prekinav dietava, vlegov do mn golem zamav.. Se druzime stom ozdravam..
Скробен ден: Пола банана,малку грозје Гравче со парче и пол тонус и салата Планирам само нешто салата оти од гравчево ме умре желудецот.
36/90 јх ден Д.- 2 банани; Р.- пица со томатело, шампињони и маслинки; В.- кроасана и парче чоколадна торта.
@zeka побрзо оздравување и пак те чекаме Сега гледам два пати сум го пратила претходното мислење. Варев сутлијаш за мм,па си направив и за мене:наместо млеко ставив малку соино млеко и стевиа наместо шеќер.Згора посолив со цимет.Па и не беше лошо,убаво си поткаснав...