Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Да, но само во протеински ден. :)

Ете го и кај мене овошниот, нема да бидам гладна ама ќе ме фати криза за друга храна освен овошје и зеленчук. Се обезбедив со јаболки, киви и мандарини, ме мрзеже да купувам портокали :D ама доста е и ќе туркам :D

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Е да ви кажам јас се одкажав од диетава,неможам повеќе да гледам како моите ги јадат јадењата што најмногу ги сакам а јас да гледам :lol:
    И решив вака:Да си јадам наутро и навечер овошје а за ручек тоа што ќе ми го зготват во помали количини и само со едно парче леб :)
    Ми се згади бре од јајца :puke:.А да не јадам ништо ми кркорат цревцата :D
    Иначе не сум многу дебела ми требаше само стомачево да си го смалам па еве и вака можи си мислам со мојов режим на исхрана :D И + стомачни правам така да доста ми е :D.
    Не можам повеќе!
    А вие продолжете понатаму јас ќе ви давам поддршка во темава :)

3. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    на мене денеска ми е 3 ден. нели за вечера имам благо, а дали може пример да изедам 3 палачинки со мармалад од сливи???

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Здраво луѓе,ете ме мене здрав и прав...знам дека забушавав малце...не сум бил на нет цели 2 дена очите ме болеа од зрачењето и од температурата.Освен шо имав температура и повраќав,се бев и затрул замислете купив кило стек за печење а тој да ти бил стар...! но ете ме сега....утре почнувам со протеински,па потоа јаглехидратен па потоа веднаш воден и почнувам по истиот ред како и порано.Се немам многу поправено можеби само половина кило али ете.Сеа од сега натаму стварно ќе има исплатливи резултати.Вие како сте...гледам некои сте се откажале некои си продолживте...сепак браво за вас.Аххх да и е*ам мајката на болеста...! али добро е сега.Утре валјда за доручек јаболко,за ручек соја и салата за вечера исто.За јагелхидратниот за ручек тестенини за вечера пудинг и црно чоколадо.Уште сеа имам затврдено.Инаку мора да ослабам доо крај на април,зашто на ескурзија одам во русија.полска унгарија австрија и словенија на 10 дена па тоа ми е целта.Антибиотици пијам цефалексин имам уште цела палетичка да допијам....но верувам дека нема да ја нарушуваат диетата.Позз !

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    охх боже апни си апни си или као шо вели братучед ми к`цни си к`цни ! ако се мали изеди 3 ако се големи подобро 2 изеди,зашто и чоколадо треба да јадеш.Предлог...срендај си го чоколадото во палачинките.позз!

6. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Епа добредојде назад нутриционист, :hug: со нови сили продолжи си понатаму со диетата. Ништо страшно, само со задоцнување од неколку дена ќе ја завршиш диетата.
    Мене денес ми е 12ти ден. Од сабајле имам изедено една банана, едно јаболко, 5 суви смокви и една рака лешници, а испив 3 чаши млака вода со лимон. Шишето ме чека, мора да го допијам додека сум будна.

7. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    А кафето тука кај е во оваа диета-може, не може?
    Едит-Сега видов може ама без шеќер :shake:

8. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Може кафе ама само турско т.е. без млеко(да не е макијато,капучино...)
    Може и нес без млеко а ако не можеш без шеќер може стевиа(вид на засладувач-го има во продавници за здрава храна) или барем кафеав шеќер.
    Многу е добар зелениот чај зошто заситува и го намалува апетитот а добро влијае и на столицата.Дупла корист

На MSkorpionka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Добредојде назад нутриционист и немој веќе да се грижиш поради болеста, не си ти крив ова времево е заникаде :worried: и јас сум болна веќе 3 дена ама фала богу не е до толку страшно. Инаку и јас одам на екскурзија и мене ми е целта да ослабам до април таман ми се паѓаат 3 месеци да ги завршам пред да тргнам без 5 дена, пупу да не се урочам :D . Денес мислам се предозирав со овошје и испив кило ипол вода со лимон и веќе не можам да ставам ништо во уста. Утре малку ќе прекршам, и не е баш прекршување ама ќе внесам малку повеќе калории. Утре имаме семеен ручек и ќе јадат моите пастрамајлии, па се договоривме со мајка ми мојата да биде најмала со многу малку тесто и зејтин и со пилешко месо, а за вечера ќе јадам само салата. Подобро вака оти нема да можам да издржам да ги гледам моите како јадат а јас да не пробам и ќе пробам и полошо ќе направам. И мајка ми ми рече дека сум ослабнала јеааа :D

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    апни си пастрмајлија ако ти е протеински апни па прекрши еднаш...гледај помалку да е зејтин!а тоа водата со лимонот ти е супер идеја.Така тренерот ни велеше онака во шпанија ми велеше "Beve un medio del litro aqua mixado con lemon para destroir los fetes en el stomaco e a las piernas" што значи Пијте пола литар вода со 1 лимон(наутро кога трчаме) на гладен стомак,за мастите да ви се отсранат од стомакот и рамениците.
    а фамилјарен ручек не се одбива....:P

11. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    оххх дечки ви завидувам како ја држите,не е тешка ама за стрвни гзиња ко мене не е ,јас ја држев 8дена ама на 8миот кикснав немозев да изджам и ко му ја седнав наплатив за претходните денови .Значи ја имам пробувано диетава најмалце 15 пати и секојпат по 3-4 дена ова ми беше рекорд 8 т.е 7ипол значи невидени кризи ме маваат зосто касно станувам сега особено јануари спиев до 1,2,3 а легнував во 5 сабајле и дески супер е ама наве4ер кризи невидени и немозам да заспијам ми крчат цревата демек ај ке каснам несо зеленчук мн малце ке пијам вода да ми помине ама дзабе е немозе и немозе..и коа прекинав од тогас значи ми се јаде ама незнаете колку како никогас до сега дома мајка ми само ми се дере не сум јадела не сум јадела и коа ке сум седнела ко прасе,да не рецам свиња..а со е најтрагично немозам веке и децко ми да го поднесам само ми се дере и ме усрамува коа ке ми рече --AMAN повеке повеке од мене јадеш.. и сега секој ден ве читам и се размислувам да ја поцнам ама знам дека е дзабе зосто секојпат ја прекинувам и после тоа ми се отвара невиден апетит мислам незнам веке сто немозам сама себеси да си се изна4удам сто станало со мене кога имав 53кила мислев дека сум дебела а сега имам 66 и сонувам барем да си ги вратам тие 53,и видов дека не оди па сега си поставувам некои нови резими мои демек сабајле зитарици со овосје мешани што се овошје пробувам повеке на салата да бидам да нејадам касно навечер,да пијам лимон ,вода повеке, оцет нешто од се по малку од триковите сто сум ги слушала до сега...и си купив орбитраке елит па ке видиме сега за сега вака ми е добро убаво се чувствувам лесно па по некое време ако ми се намали апетитов вака ке пробам со турбо ун зосто со нејзе полесно се симнуваат бидејки по4есто има овошен ден а со овошен највеке се слабее ..инаку последниот пат кога ја држев тие 7ипол дена ослабев 3 ипол кила тоа е супер ама да можев да ја продолжам ....Како и да е на сите вас ви посакувам многу срека и ја имате мојата целосна подршка па мозе и јас понатаму ке ви се придрузам позз :) :D

12. Natti

Natti Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    5
    Денес ми е шести ден од диетата и добро е тоа што немам ништо погрешено јеаа :)

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    4ти ден.. Овошен :D во 13 часот јадев суви урми и суви смокви :D и после кај 18 пак истото + 2л. вода :D

14. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

Хаха секако не се одбива, си се тешам ај протеински ден секако треба да јадам месо, малку повеќе лебче ќе се фати само а и ниеднаш немам прекршено до сега. А ова со лимонот дефинитивно ќе го продолжам. Насабајле ќе си спремам литар и половина вода со лимон и онака чајче што пијам таман :D . Колку сум гладна сега лелее ама ќе си легнам да спијам да не мислам на гладта, насабајле повеќе се трпи. Па здравје во април ќе видиме што сме направиле :D поздрав :)

15. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Емили јас ти советувам пак да си ја почнеш диетата, ама овојпат ептен цврсто. И ќе си вежбаш и ќе биде супер. Еве овде имаш поддршка кооолку сакаш :D Симнувај си бавно, не мора да брзаш. Важно е да се решиш цврсто! И јас така бев како тебе неколку пати почнував па прекинував, ама кога кажав доста и доста. Прво психички подготви се после започни со диетата. Пробај неколку дена да јадеш помалку храна па после почни ја диетата. Кога ќе те фати криза пиј вода или касни парче зеленчук или пак мастика во уста, јас така правам. Само храбро и ќе успееш. Ти посакувам среќа :) :*

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissConnie

MissConnie Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Хееелоооууу колегиии... 14ти ден јуху :rofl:
    минатата недела правев пауза од 2 дена, бев за Белград и немав никакви услови за протеинскиот и за скробниот ден |( ама си продолжив одма, а да држев друга диета немаше никакви шанси после 2 дена јадење пак да се вратам во ред ... многу добро ми влијае диетата... не сум се мерила, не ни сакам :D полесно се чуствувам, па и кога ве читам вас мислам дека цел живот можам да ги повторувам овие 4 дена :lol:
    денес компирче варено, марула салата заедно измешани со маааааааалце зејтинче и оцетче... ова е измислена салата од мене и моите другарки... името и е Темјанушка ххааха
    ајде поздрави и :*

17. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    мене денеска ми е 4 ден- овошен ден и се осеќам мн лесно :clap: иначе сакам да ве прашам дали го практикувате водениот ден? тешко ли е да се издрже? :doh: :D

18. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    девојки читајки ве вас добив инспирација и од денеска и јас почнувам со диетата :) морам да смалам некое килце до матура :P но дали може наместо месо да јадам риба бидејки не сум обожавател на месото?

19. Ivanna91

Ivanna91 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Mene deneska mi e 3 den i nekako mn ubavo se cuvstvuvam,polesno i nemam tolku apetit kako porano i odlicno ja podnesuvam.Cudno so ogled na toa sto prethodno jadev se i seshto,sega nemam problem...dietava e mn efikasna edna moja drugarka oslabe 25 kg no nejzinata verzija bese malku poinakva...sepak ovaa poveke mi se dopaga pozz i ne se otkazuvajte treba da se istrae

20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Абе ми недостига диетава вчера се решив да ја прекинам после издржани 15 дена,и сега од утре пак се враќам.Нема повеќе да правам грешки ветувам!
    Неможам вака не дека сум многу дебела ама ако не држам диета ќе почнам да јадам многу и ќе се здебелам,така да ќе си ја држам диетава да си се одржам во форма :)