1 ден – Протеински ден Ручек-месо, варено или печено (3 парчиња-ресторанска порција 250гр.) или 3 варени јајца, едно парче леб, гарнир не,салата во неограничени количини. Супа но без резанци. Овој ден може да се јаде сирење или млеко, но во тој случај на месото односно на јајцата треба да им се преполови количината. Вечера-истото од ручекот, но без супата. Задолжително е доколку за ручек сте јаделе месо и вечерата да ви биде месо. 2 ден – Скробен ден Ручек-грав, грашок, спанаќ, компир. Треба да биде варена и единствено зачинета со сол, вегета, кечап или варен домат. Едно парче леб и салата. Вечера исто како ручекот со тоа што дозата треба да ја преполовите. 3 ден – Јагленохидратен ден Ручек-варени тестенини зачинети со кечап, или пак пица со кечап, а може и бело печиво, на пример 3 кифли. Вечера-две парчиња торта, или три-четири колачиња, или пак четири топчиња сладолед. Задолжително е еден ред чоколада за готвење. 4ден – Овошен ден Ручек и вечера само мешано овошје, колку што сакате.
1/90 Д: две мандарини Р: сирење, маслинки, салата од домат и краставица, и јогурт В: исто од ручек, без јогурт Диетата ќе ја држам по вторпат. Минатиот ја држев околу 2 месеци со многу грешки, и ослабев 7-8 кг. Килограмите не се враќаат, се разбира ако се јаде нормално. Јас ќе ја држам повторно бидејќи ми фали да си ја средам исхраната после празнично.
Jas ja drzev dietava so pomali greski ne ja piev supata i koga nemAv nesto spremeno jadev integralni grisini se osekav vinovno no od vtora smena drugata den prva nemozev da spremam od denes ja pocnav od pocetok dorucek 2rucek riba konzerva so leb vecera pola bez leb i salata imase so sreka na site sto pocnuvaat I da ve prasam dali moze vo jh den obicno cokolado za gotvenje i dali testeninite mora da bidat posni
So sto ja pravete picata vo jaglehidraten den..Nejkam mnogu raboti na nea..ednostavna ama ubava..Predlog?
Денес ми е 6 ден и некако многу лесно се навикнав ..пијам чај од ѓумбир и не осеќам глад..Многу пати сум ја пробувала но никогаш како што треба и се откажував но овој пат е се поинаку..Иначе многу убаво чуство кога гледаш дека слаберш и се осекам полеко..Почни без размислување
Најчесто ставам,томатело сос,маслинки и сусам (понекогаш и печурки) Така ми е најубаво . Можеш и со било кој зеленчук. Кога нарачувам од пицерија тогаш им напоменувам без кашкавал само со зеленчук и тогаш има кромид ,пиперка,патлиџан и печурки. Се е до вкус.
Кога ќе имаш празнење на цревата одма по будење и после секој оброк во рок од 30тина минути, тоа ти е показател дека организмот веќе реагира на режимов и дека почнала промената на метаболизмот. Побарај низ марткетиве има интергално тесто за пица, пред некој ден го пробав и за ништо не го менувам Или прави си сама со интегрално брашно. Од мастрав томатело, печурки, кромид, пиперки , домати, маслинки, сусам и оригано ми е омилена веге пица. По желба може да додадеш веге кашкавал.
Денеска 15ти ден, ЈХ. Моментално вечерам топло чоколадо, па еден ред црна чоколада и толку за денеска. Се навикнав, ретко имам кризи, што е многу чудно за мене За два дена се мерам конечно Се надевам дека нема да се разочарам.
Imam prochitano vo edna grupa na acebook pishuvaa deka prvata nedela mozhe da nema efekt posle vtorata nedela mozhe naglo da se oslabi 3-4 kg
Па кај мене е скрос обратно. Првата недела нагло губам кг, и после тоа пауза.. Ама во последен период ми е се испомешано, не ми делуваат диетите како порано, па заради тоа сум малку скептична. Инаку осеќам разлика, полесно ми е, фармеркиве ми се покомотни.. Ама сепак, бројката ми дава уште поголема мотивација
Jas denes 14/90 ...Na pocetok oslabev 3 kg i sega stagniram. Ama denes napraviv greshka namesto skrob so salata jas jadev meso so salata bidejki bev na prv rodenden i mnogu gladna a tamu nemashe skrob sega se cuvstvuvam malce vinovno zosto jadev
Јас после 1 месец преку ноќ како да ослабев .Се стопив. На почеток побавно оди слабеењето барем кај мене.Малку по стрпливо, ако се придржувате ќе имате одлични резултати.
7/90 насабајле малку осекам малаксаност..Доручкувам во 10 ..ручек 13 - 14 а вечера околу 17 - 18.Неможам ни да доручкувам..едвај една јаболка изедов..Искуства