Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Ivanna91

Ivanna91 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Decki sto jadete za vecera vo jaglehidratniot den i kolku , mene 2 parcinja torta i red cokolado mi stoi nekako mnogu,deneska izedov 2 tenki parcinja cokoladna torta i red cokolado ama posle se pokajav :(

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ajde i jas nesto da kazam... dietava ja drzam veke 25 dena, i imam oslabnato 3 kg... super e, so ogled na oa sto nemam mnogu za slabeenje, i sto ne ja drzam tolku strogo... nekogas znam da napravam i nekoja utka, no prodolzuvam so sledniot den i se e ok :) do sega cela godina se obiduvav da jadampomalce i da namalam barem 1 kg, nemozev, a sega za nepoln 1 mesec -3! Ke prodolzam da ja drzam i ponatamu, se nadevam uste na -5, i dosta mi e! Vcera mi bese ovosen den, i jadev portokali, banana, kompot od crni slivi i jabolka,zelen caj, kafe.. okolu 4-5 me fati nekoja kriza, i izedov 2 lazici pire od kompiri... pa nemora tolko strogo da e :)) vazno da ne e meso ili blago, ili i dvete :) Da vi kazam veke go namaliv apetitot, i posle 8 vecer ne jadam, toa e najvazno! Denes mi e rodenden, i torta se uste ne sum probala, vcera ja pravev, a mene ovosen den... i ne ja probav! I se uste ne sum padnala vo iskusenie, se cuvam za jaglenohidratniot den :)) moze do posle maalce samo da probam.. :( Denes proteinski den, sabajle portokali, za rucek vareno pilesko vo sos od domati, vo meguvreme zelen caj i kafe so mleko od soja a za vecera moze nekolku pileski apki i salata, ako odam nekade vo restorant..
    utre za rucek sarma od kisela zelka i oriz.. neznam dali e dozvoleno malce troski od soja mesto meso...
    Taka da, ne se obeshabruvajte, drzete ja dietata, se slabee garant!
    Duri se iznenadiv vcera koga mi kazaa deka sum oslabnata, znaci stvarno se primeka!
    pozdrav na site i so sreka

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Moze 1 parce torta, ama 2 tenki se isto sto i 1 :)) a cokolado za gotvenje obavezno treba... taka da nemoj da imas nikakva griza na sovest, bidejki blago se jade samo vo ovoj den, pa taka prodolzi si slobodno utre so ovosniot den :)

4. Ivanna91

Ivanna91 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    lele fala ti mnogu Volsebna se oslobodiv :) :D mi se dopagja dietava...

5. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    денеска ми е 15ти ден, досега само еднаш прекршив, во скробен ден каснав едно мало парче лиснато тесто и една чаша сок, бев на роденден кај зет ми и морав, а тортата во ј.х ден ја јадев, супер, сестра ми забораве да ни даде торта па ни донесе утрето :D

но, од вчера немам желба да продолжам со диетата, а од друга страна сакам да ослабнам. :( Периодов се замеривме нешто со брат ми и преговара како може за мене секоја ден посебно јадење да се праве а за него тоа што сака неможе посебно.. тоа ме убива и ми ја намале самодовербата...

денеска каснав овожје за доручек и јуфки за ручек.. денеска ручав најрано, неможев повеке да издржам.. околу 11 саат каснав малце и ми се згади од јадењето.. оставив и за некои 2-3 часа повторно си земав малце јуфки и повторно исто.. еве сега за вечера си направив пудинг.. каснав малце и од него и ми се згаде, како да имам одбивност кон храната... околу 3 саат си земав само едно бонбонче.
    грешам ли некаде? ве молам за совет... на раб сум да се откажам... и премногу сум тажна овие 2-3 дена...

иначе за овие денови што ја држам диетата
    не сум се мерила
    но можам комотно да ги облекувам фармерките..
    во тренерките што влагав едвај и што беа залепени за мене сега ги облекувам комотно + со зиври... тоа е доволен знак декка диетата ми делува... нели?
    јас се уште неможам да забележам на мене дека сум заслабната но и мајка ми и татко ми (татко ми никогаш не ми рекол нити поправена си нити ослабната си) некна ми рече, ослабната си за овие денови.. :(

6. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Зошто да се откажеш токму сега, кога и самата кажа дека си се навикнала на диетата. И мислам не е некој проблем да си зготвиш нешто самата, ако не може твојата мајка. Се разбира потребно е да имаш малку време и волја. Немаш направено многу прекршоци, па ако си решена да ослабеш повеќе продолжи си како што си почнала, не се откажувај лесно и поради некои небитни ситници. ;)

7. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    Јас си готвам сама, мајка ми готве за мене само ако сум на работа таа ден и си идам околу 13-14 (премрзната, преморена не ми паѓа на памет да стојам на шпоре да готвам саат време) и кога ке си дојдам одма и ручам.. ако сум дома јас си готвам и за мене, а не ми е проблем ни за нив да си зготвам.. ни нешто благо да им направам преку дента... јас не земам од тоа секако ни малце, до сега така беше, си оставав малце за ј.х ден...
    но на него му е зошто за мене посебно да има, што ке речам јас тоа да биде.. а тој што ке рече немало.. а не е така.. и ми е преку глава од караници...

инаку сакам да намалам околу 15-20 кг.. а бидејки не се малце како што читам одело побрзо слабеењето за разлика од тие што сакаат и имаат само 3-5 кг.. :(

8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    И денес каснав малку повеќе калории како што си кажав, ама добро еднаш во 13 дена. Утре си продолжувам со скробен ден и нема шанса да се откажам. На моменти ми прекиснува ама брзо се стабилизирам :D знам дека малку сум подослабната не се приметува нешто посебно ама штом мајка ми ми кажа значи стварно е така, а и фармерките полесно ги закопчувам. Рано е уште за радикални промени не сакам да се мерам за да не се разочарам. Ќе се мерам после првиот месец. Со среќа на сите :*

На emili.m му/ѝ се допаѓа ова.
  9. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Она што сакам да ги прашам оние феминки кои една ја држеле диетава од нивното искуство,од прилика за колкав период се приметува дека си изгубил некое кило, и да во кој месец најмногу се слабее? :$ :$

10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    А колку калории на ден треба да се внесуваат?

11. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Најмногу се слабее во првиот месец и тогаш најлесно се губат кг.
    Првата недела т.е. по два круга(8 дена) може вагата да покаже -4-5кг и тоа кај оние кои имаат поголем вишок.И во вториот месец се губи тежина но поспоро па се јавуваат повеќе кризи(ем се мачиш-ем нема ефект)Ако има застој се префрлаш на турбо у. н. ако не си тераш по старо.Во 3 месец најспоро оди работата(кај мене стои во место) :puke:
    Јас никому не кажував дека сум на диета и носев поширока облека па ме приметија дека сум ослабена дури во 2 месец кога бр на изгубените кг беше стварно голем.
    Сепак кај секого е различно.Некој не губи на почетокот па кога ќе му тргне оди надолу со голема брзина.
    Инаку диетава не е за оние кои имаат мал вишок кг т.е. нема такви ефекти како кај подебелите.
    Вишок од 5 кг се симнува со вежбање и здрава исхрана а не со рестриктивна диета како оваа. :hai:

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  12. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    fala Rock girl na sovetot i podrskata :) i da znaes deka ke ja pocnam od ponedelnik se nadevam sega ovojpat definitivno ke istarajam abe nemozam vise vaka haha nemozam da zaspijam sekoja ve4er razmisluvajki kako da oslabam :^) kako sega na primer se napnav i ve4erva eve skoro 6 nautro a jas ne sum zaspana ahhh vi posakuvam sreka i drzete mi i me ne sreka poftorno vi se vrakam od ponedelnik lovee :* :inlove: :D

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mislam deka nema zosto da se otkazes, ima sto da jades bez za toa da gi opteretuvas tvoite doma, a brat ti nema ni da primeti, samo kaziim da gotvat pomalku (za tebe da ne ostavaat) i kraj :)) za proteinskiot den moze da go izedes samo mesoto ako ima hrana so meso, ili da si kupes riba konzerva, ili da svaris 2-3 jajca so salata, toa e barem lesno:) za vecera kupi eden jogurt, i kraj :) za skrobniot isto taka mozes da kupis pire vo prasok, go ima vo site marketi, ako ne ti se varat doma kompiri :) stav go vo vrela voda, salata i otovo, a moze keti se pogodi i rucekot, oriz, grav, grasok, boranija, leka... za jahlenohidratnio den e najlesno :)) ako ne ti se pravi doma pica ili ne ti se varat makaroni, odi vo mlecen restorant i zemi si 2 gevreka, ili gevrek so maslinki.. za vecera kupi edna slatka od slatkarnica, red cokolado i doma nema ni da primetat sto jades :) ovosniot den isto nema ni da te zabelezat, samo odi vo drugata soba koga e rucekot :))) ke si grickas kikiriki, grst suvo ovosje, portokali, moze banana, sokcinja i denot otisol.. taka da komotno neka se gotvi po zelbata na brat ti, em toj zadovolen, em ti ke si teras dietata , a stom za 15 dena si oslabnata, super jas primetiv duri posle 20 den

14. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Јас денес каснав 2 парчиња леб, многу бев гладна ама тоа ми е поради пмсот :worried: ама ќе се контролирам некако :D

15. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    А девојки како влијае на организмот - на крвта ? Мене ми е страв да не мава на енергија па да немам сила за ништо физички да правам.

16. waRRioR.Zina

waRRioR.Zina Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Видете вака пред некој ден на работа една колешка ме виде како пијам зелен чај и ме праша колку години сум била и реков речиси 20 и ми рече дека сум уште многу млада да пијам зелен чај....Тоа доста ме зачуди и решив да ве прашам дали некоја од вас сигурно знае дали е штетен зелениот чај за ајде да кажам помладите пошто начув муабети дека може да предизвика тахихардија :worried: .

Поздрав.

17. Ivanna91

Ivanna91 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    :clap: Supeer!! vcera si go pominav ovosniot den bez problem si jadev kivi jabolka i mandarini...denes pocnuvam so proteinski minatata nedela jadev pilesko za rucek denes ke bide riba

18. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    диетава е добра за тие што треба да симнат повеке килограми, за некој што треба 5-6кг и не се препорачува, јас ја држев на лето бидејки има поголем избор на салати и овошје, но по 3 недели крвта многу ми заслабна, железото посебно ми беше намалено и ја прекинав, затоа не се опуштајте многу стварно се слабее со неа но сепак проверете крв од време на време и пијте витамини не останувајте само на неа

19. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    а колку кг ослабе за тие 3 недели?бидејки имам 55 кг и сакам да ослабам околу 5-6 кг

20. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    sakam da si napravam pita za j.x den. sto moze da si stavam odozgora? i dali koga ke se potpece i stavate jajce ili ne?