Мора вежби, само од диетата се повлекува сигурно едно 50-60%, но сепак за дополнително повлекување и израмнување треба некоја вежба, мислам и со неколку стомачни дневно или plank дека ќе има убав ефект
Девојки, јас ја започнав диетава пред 6 дена, ама сакам да почнам и да вежбам дома (бидејки немам сум со мало дете и немам време да одам некаде за вежбање). Дајте предлог какви вежби правете заедно со диетава???
Jas ne vezbam pa pak imam efekt dietava e stvarno dobra ako se drzis do redesledot mene cela nedela mi e so greski i odma primetiv deka stomakot mi se poduva od utre bez greski
И јас сум со бебе кое е лепенка за мене па нема шанса да мрднам некаде за вежбање. Освен дома. Споделете интересни вежби,ефикасни а кратки да бидат 29 Протеински Д:Банана 10тина ореви измеѓу Р:Еден копан со салата и леб В:Пак копан со салата
30 Скроб Д:Портокали Р и в: Варени компири само со вегета (а може и рестован) со салата зелка,морков,цвекло и краставица
31 Јх Д:Мандарини Р:Кифлички со ајвар и маслинки В:2 Мини пици (само со маслинки и кечап) една палачинка и мало парче торта
Здраво. Сакам да почнам со диетата па би сакала да прашам колку килограми имате изгубено со дитетата во 90 дена? Јас после две бремености, една по друга имам 10 кг вишок и сакам да знам дали е реално да се изгубат во 90 дена? Какво е вашето искуство? Инаку сум висока 170 см, тешка 69 кг.
После бременост сум +10, за еден месец -6.5кг Реално е,и те како. И порано од 90 дена можеш да ги изгубиш. Зависи. Од организам до организам .. ехе разлики мал милион.. 32 ден овошен Банана и мандарини до ручек, неколку печени ореви .. Домат,краставица,младо кромитче и печена пиперка салата за вечера. До вечер само оревчиња
Пред да останам бремена ја држев диетава и ослабев 8кг за еден месец и ја прекинав. По бременоста качив неколку кг плус , но после година дена само од себе ги изгубив и се вратив на првичната тежина. Сега сакам да изгубам уште 10кг и затоа пак се вратив на УН. Е сега, разликата од првиот пат кога бев на УН и сега е тоа што првиот пат уште во првата недела изгубив 3-4кг а сега ова ми е 12ти ден и вагата никако да мрдне. Цело време ми варира -2, па пак назад, а во лице и тело сум малку ослабена (или мене ми се чини ) , незз што е проблемот,баш и не јадам мн количински.
@Troi И кај мене варира, ама јас па секој ден се мерам .. Не знам,опесија ми стана мислам, страв ми е да не скршнам малку па да се изнајадам (а не го правам ова) и да ми покаже + утредента Едно килце + - варирам деновиве. Засега се држам на -6, после секој овошен сум +1кг а не знам зошто Денес протеински ден 33ти Д:Пола банана Р:Една кременадла,печурки во хопла како сос врз неа, салата и леб Вечера не знам дали и ќе имам,вирус ме фати и никаков апетит немам..
Јас де од денес почнувам, де од утре. Подолго време се трудев со друг начин на исхрана, ама никакви резултати не видов, напротив сите ми викаа здебелена сум била. Па си почнав пред некој ден со УН, таман видов резултати (-2кг за 5-6 дена), денес катастрофално згрешив. Изедов се што ми се најде пред мене. Убаво си почнав со печен компир и салата, ама не можев да издржам до вечерата пошто не бев дома.. па си почнав прво со бејк ролс, па уште еден, па ајде кога веќе згрешив и благо ќе каснам... Чувствувам огромна грижа на совест. Од утре ќе почнам да си запишувам овде што сум јадела, и продолжувам со јх ден, аман не можам да се враќам од ново, ќе ми биде 8372801253 пат кај што ја почнувам од почеток.
Јас од утре стартувам со режимов, доста беше гнетење. Ќе си се дружиме, ќе ви пишувам редовно. Утре на мени. Доручек- банана Ручек- туна, салата марулка, црн леб и супа Вечера - исто од ручек без леб и супа. Ајде да видиме.
Друшки мене ми е 55 ти ден, досега -8 кг ама веќе 3 недели стагнирам, сакам уште 5-6 да намалам ако е можно па не знам дали да почнам турбо ун или да терам вака може ќе тргнат.
Почни турбоооо Немораш 70 и некој ден да го чекаш.. Штом има застој убрзај работа И јас стојам во место неколку дена. 34ден -6, две недели стојм толку. Не дека е малку, и многу е, ама .. Мм е 7 ден и е -3кг Денес скроб! Д:Половина круша Р:Ориз со малку спанаќ и салата :тука измеѓу се излакомив на една кришка пржено лепче: В:Малку ориз и салата и еден варен компир