13/90 протеински. Доручек јаболко Ручек 3 јајца, салата зелка и 2 парчиња интегрален леб. Вечера само 3 јајца. Се чувствувам здебелена, и огледалото како малце подуена ме кажува за разлика од претходниве дена.
Sakam da prasam kolkavo rastojanie imate izmedju obrocite.Citav deka treba 4 casa.Vo kolku casot vi e dorucekot vo kolku rucek i veceta.Na koe rasyojanie tteba da se obrocite.Dali pred dorucek ili vo bilo koe vreme moze da se pie kafe?
Zenski jas stanuvam (okolu 10 -11 ) jadam ovosje, odam na rabota i tamu uste edno ovosje jadam kafe voda, i rucam tek koga ke si dojdam doma okolu 18, 19h, a veceram okolu 22.23h, dali e golema greska?
Може малце маслиново масло, исто така и црвен пипер смее, јас на се го турам. Може да пиеш кафе кога сакаш, а за оброците ти види си најдобро како ти одговара. Јас кога сум прва смена се трудам да вечерам најкасно до 17ч, па така доручек ми е во 9, ручек во 13, вечера во 17. Зошто не си носиш ручек на работа? Многу ќе ти биде поубаво да ручаш на работа пример во 14-15 часот и да вечераш околу 19-20. Имаш ли резултати така? И мене ми е проблем сега бидејќи сум втора смена. Доручкувам во 8, ручам во 11-12 кога ми е протеински и скробен, а вечерам тек во 19-20. Тешко е ама тоа е, едвај издржувам понекогаш. Кога ми е јх и овошен ми е најлесно, си купувам јадење, другиве денови не сум во можност да готвам и да носам со себе. Како и да е, денес 14/90 скробен. Планирам печени компири бидејќи најмногу ме држат.
2/90 Скробен Појадок: 1 јаболко Ручек и вечера: варени, па малку запечени компири Дали може да се зачинети со повеќе зачини на пр. оригано, сусам, кари, босилек...?
Mislam deka moze susam i tie zacini. Btw glowgirl vo isto vreme pocnavme so dietava i denes isto jadevme po nekoja slucajnost (kompiri,vareni) I sakav da prasam dali moze izmegju obrok kikiriki i bademi/fstaci ne samo vo ovosniot den? Moze li pukanki na maslinovo?
Порано ја држев касно вечерав и пак имав резултати, а на работа не носам не знам немам време да јадам а и да носам секој ден пластични ми е малку комплицирано хаха..колку имаш намалено за 14 дена ? Ме интересира дали вие што пиете алкохол имате резултати? Бело вино дали може?
Утре ќе се мерам па ќе видиме.. До пред некој ден бев -3кг и се познаваше стомакот малку дека ми е намален, ама пред 2 дена наместо овошен јас се изнајадов се и сешто па верувала или не одма се примеќам како повеќе подуена. Што организам ќе бев. Страв ми е да се мерам утре да не се разочарам. Алкохол не е дозволено по правило, ама и да конзумираш гледај да не е често. Денес планирав компири, испадна гравче. Тоа имаше дома па ми се погоди.
Женски, јас три дена сум хаос. Скроз излегов од контрола.. Прочка јх,вчера јх, денес роденден ми е пак јх.. Вагата вика +1.5кг, мме! Вака ли лесно ќе се вратат и коа ќе ја прекинам диетава? Да почнувам ли од почеток, да држам ли 2-3 дена само овошни? Што ќе ме советувате? Јас поим неам што да правам
Почни си од протеински, најбезболно Ова од искуство, стално правам хаос после одреден период строго држење кон режимов. Па си почнувам од протеински, нов свеж почеток
А јас да ве прашам што ќе ме советувате, 2 ден скробен си ги утнав компирчињата и ништо неам јадено освен јаболкото, што ми препорачувате, да издржам до утре или каснам нешто сега, и што?
23/90 ЈХ Доручек-Банана Ручек-Макарони Вечера-3реда чоколадо Вагата покажува -5кг.Некако потешко се топат кг или ми се чини?
3/90 Јагленохидратен Појадок: 1 јаболко Ручек: празни жужу лиснати коцки и салата Вечера: торта или од оние ситните посни колачиња, ред чоколадо за готвење Женски дали може да се јаде цвекло од тегла или мора да е свежо? И грашок на пр. да е од конзерва?
@ZAHRA како бе потешко? -5кг за 23 дена е повеќе од одлично. Колку имаш за симнување? Ами јас 15 ден и -2кг само сум, а имам околу 20 за симнување. @GlowGirl може и едното и другото, само гледај да не претеруваш бидејќи содржат сол, шеќери и конзерванси и потешко ќе ти оди слабеењето. Гледај што можеш повеќе свежа салата да јадеш. Јас денес 15/90 јх. Доручек јаболко. Ручек кифлички. Вечера ресани и нескафе. Само што вечерав, денес намерно порано завршувам со јадење. Уште утре овошен и после почнувам со турбо УН, се надевам ќе се јават резултатите. Почнав и во теретана сабајле.
Турбо УН е забрзан режим, се воведува на 17ти, 46ти или 75ти ден од диетата и трае 12 дена. Не се препорачува доколку ја држиш прв пат. Еве го распоредот.
Строго ли ја држиш? Јас досега имам многу грешки, затоа само -2 сум и затоа ќе ја воведувам турбо ун. Ако ти оди поспоро и наредниов месец, можеш да ја воведеш на 46от ден, би требало да се забрзува слабеењето (ќе пишам искуство).
Имав една мала грешка еднаш кога во протеинскиот јадев и сирење ама требало и јогурт и исто и супа не сум јадела.Иначе се придржувам многу вода пијам можеби и затоа така бргу ги симнав кг
Исто и јас како тебе . Баш се мислев да пробам турбо УН и гледам ти си пишала како е редоследот. Ајде сега здравје од утре почнувам .