УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    194
    Исто.. Катастрофа

2. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    647
    Здраво. Денес ми е 9-ти ден. Не пишував тука зошто изминатиов период имав повеќе безуспешни обиди, но овој пат нема да грешам. Ја комбинирам диетава со 8-часовната и тоа појадок во 10, ручек во 14 и вечера во 18. После тоа само кафе без шеќер и вода/лимонада.
    Во август издржав цел месец и ослабнав 5,5 кг, ама почнаа коментари ослабната си и јас се опуштив и... знаете :)
    Со лесно на сите.

На eminik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Уф многу сакам да ја почнам диетава кај мене не е прашање дали ќе изгубам на килажа или не. Ми пречи стилот на живот и исхрана, ме боли стомак пред и после секое јадење од што немам конзистентност во оброците. Со некој режим правила белки ќе ми олесни, ми се смачи нонстоп болки и подуеност, а за вода пиење да не спомнувам. Човек да ме остави во пустина ќе се изнаживеам хахаха :)

Ако има некоја Феминка што сега сака да почне и и треба друшка за да се следиме што јадеме во лп, да не ја спамирам темава со оброци и прашања, нека ми пише па да си бидеме подршка. Полесно е кога некој те проверува и враќа на патот кога сакаш да скршнеш.

На Sirenaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    @Chanell* @GlowGirl исти сме значи. :rofl: Јас има 2 недели откако ја прекинав, затоа ме нема. :lol: Ама си продолжив со здрава исхрана. Сега засега немам во план да се вратам, ќе продолжам со здрава исхрана, ако нема резултат тогаш пак ќе си ја почнам.

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @Tsukinory зошто по лп, какво спамирање, па за тоа е темава.
    @Chanell* ме разочара :( какво откажување какво одложување, седи тука и нема - од утре од задутре од потака - одма сега и точка :muscle:
    Лето иде женски, не ви е доволен мотив зар? :makeup:

Не бројам кој ден ми е, а имам и по некоја грешка, воден нема нит ќе има за мене, башка шо ме зафркаваат на работа колку гнетам а ба диета сум била :lol:ама си терам и си се топат килограмите. 8) нема веќе 7ка напред :dance:

Денес протеински - геврек, ајвар и фета сиренце.

На Sirenaa86, Chanell* и irena.1 им се допаѓа ова.
  6. BORKA

BORKA Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    2.896
    12-ти ден ,ни еден кг. немам намалено,а само една грешка имав.Ќе одам понатака,не се откажувам.Денес овошен.

На kostarika и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  7. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Јас ја држев диетава 3 месеци. Без водениот ден. Убаво ми одеше, намалив во обем повеќе одколку да симнам килограми. Од 65 на 60 бев. И по завршување на диетата се поправив на 70кг:(:worried:
    Ама по завршувањето воопшто не внимавав. И сега се мислам дали пак да почнам или да пробам некоја друга..

8. miselova95

miselova95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    69
    Јас ја почнав 5ти ден ми е протеински, добро ми е , ајде сите можеме заедно!!! :D:handshake:

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Многу убаво си ја терав диетава се додека мајка и маж не ми се придружија! Си правев чорба од неутрален зеленчук и секој ден јадев измеѓу оброци за да не посегнам по друга храна, и кг одеа надолу. Е они кога почнаа, ги измешав брзините :D
    Многу поводи за дружби имаше месецов, и дебел човек ко дебел човек, зар ќе одолее на пица среде овошен ден?|(
    Вчера јадев месо (ама и компир пред ручекот, и чоколатце вечерта :D ) денес компир со боранија .. Несвесно си го имам редоследот запаметено.. Значи утре да ми биде јх, и оп пак сум back on track:sun:
    Море најарно вака, какво одложување што викаш:)

На Sirenaa86 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Така (y) Па уште и друштво ако имаш уште поубаво. Темпирајте да ви биде исти ден на сите и нема утки да има

11. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.253
    Денеска 29ти, воден ден. Издржав некако, уште малку и одам на спиење. Се надевам утре на вага ќе има резултат

На Sirenaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sirenaa86

Sirenaa86 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    32
    Znaci site da si davame podrska jas nikako od blagoto nemozam da se otkazam znaci moram nesto blago da kasnam vo denot do lani gi postev sekoja godina veligdenskite posti i izdrzuvav ne pisegnuvav sega neznam sto mi stana

13. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.253
    Јас со диетава сфатив дека се е во главата. Пред ова во 1 часот ме фаќало паника за ручек, ама огромна паника како да немам јадено цела недела. А сега издржав овошен, а после тоа и воден ден. Некако психички се спремив, викам еден ден е ќе го издржам и пројде. Тешко е да се одлучиш, тоа е најтешкиот дел. Ако си зацрташ дека не е страшно и лесно ќе го пројдеш, а плус на тоа ќе имаш и резултати, има ефект. И јас без благо не можам, тоа е и причината поради која ја држам УН, имам еден ден за благо. Кога имам криза си викам, ајде издржи, за два дена ќе јадеш.

На Summer16 и Sirenaa86 им се допаѓа ова.
  14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Tocno, se e vo glavata. Do pred pola mesec i jas vikav bez blago ne mozam. Znaci posle obrok morase nesto blago i kraj.
    Se odluciv za un zosto se konzumira se. I blago ima, i leb, i supa, i mandza, i najvazno ovosje. Jas bez ovosje ne mozam. Mozebi zatoa i ovosniov den ne mi e nesto tesko da go isteram. I za dorucek cesto mesam poveke vidovi ovosje, si pravam smudi.
    Greska mi e kafeto so mleko malku, no dobro. Probav so kokosovo mleko i ubavo mi e. Fala @waterllady za receptot, super mi e, redovno si go pravam. Ama go nemam sekogas pri raka i toa e.
    Inaku denes 16/90 ovosen den. Jas sum -3 kila. Prv pat se kaciv na vaga od pocnuvanjeto.:$
    Rucekot za denes e ova.
    IMG_20190330_093543.jpg i @Tsukinory nemas potreba od lp. Slobodno spodeluvaj tuka i prasuvaj. Jas namerno stavam po nekoja slika, zosto mene mi se motiviracki i mi davaat idei od drugi koga ke vidam. Spodeluvaj i ti.

На waterllady и Tsukinory им се допаѓа ова.
  15. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    647
    Колку намали после 29 дена?

16. Sirenaa86

Sirenaa86 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    32
    Ova mi e golema podrska fala ti ne se otkazuvam ovoj pat

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.253
    Рамно 6кг.

18. Fit Girll

Fit Girll Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    1.008
    Дали освен на вага се мерите и во обем?

19. Girl235

Girl235 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    47
    Moram da vi se pofalam.Ne znam koj den e ne brojam ali odprilika 2 nedeli i nesto.Vcera trebase da mi bide jaglehidraten no organizmot ne me terase da jadam nekoe testo a ni blago pa otidov na ovosen si rekov ajde utre jh.Denes ke si odredam proteinski utre skroben pa tek vo pon ke mi bide jaglehidraten.Ne znam dali e vo red da se preskoknuva den ama si rekov cim ne mi se jade toa da ne jadam..Ne mi se veruva deka organizmot prestana da mi bara nezdrava hrana...

20. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Хеллоо девојки

Зека се врати !!!!!
    Почнав пред 3 месеца , бев истрајна 1 месец, симнав некое кг ,се разболев, прекинав.

Сега со нови сили, со нови предизвици.

1 ден

Доручек / 2 јаболки
    Ручек / печурки , две јајца, едно парче стек , кисело млеко и салата краставици.
    Вечера / две парчиња двопек , супа и салата.

Со среќа !!!!!

На Sirenaa86, waterllady и Dulceee им се допаѓа ова.