Убави девојки (Карин Слотер)

Дискусија во 'Книги' започната од sweety90, 1 ноември 2016.

1. sweety90

sweety90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    224
    [​IMG] Сестри. Претворени во странци. Борци.
    Пред повеќе од дваесет години, сестрата на Клер и Лидија, тогаш тинејџерка, исчезнува без трага. Двете жени си немаат прозборено оттогаш и сега нивните животи не може да се поразлични. Клер е сакана жена на милионер. Лидија е самохрана мајка која едвај крпи крај со крај. Но ни едната ни другата си немаат дојдено на себе од трагедијата што им ги има уништено животите. И горката рана повторно се отвора кога сопругот на Клер трагично загинува.
    Исчезнување на тинејџерка пред дваесет години и убиство на средовечен маж сега по четврт век – што би можело да ги поврзува? Обединувајќи се претпазливо, двете преживеани сестри почнуваат да копаат низ минатото со цел да ја откријат вистината и откопуваат тајни што го имаат уништено нивното семејство, но воедно и неочекувана шанса за ладна одмазда.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Не знам зошто темава стои толку време неактивна :^) , верувам дека има и други кои ја читале книгава. Годинава мислам беше најпопуларна, нема некој што не ја прочита. Обично не слушам коментари и препораки, ама овој пат не одолеав. Никогаш не можам да останам рамнодушна пред потенцијално добар трилер. :D

Мене ми беше брутална. Барав трилер и добив сурова, брутална, тажна, многу потресна книга, трилер кој ми беше ептен по вкус ама истовремено ми беше претажно што читам за нешто вакво.

Малку ми беше долга и на моменти ептен ми сметаше тоа „тупење“ и тупкање во место, но вредеа сите тие исчитани страници.

#Oнакога ќе сфатиш колкав спојлет е само извадокот горе над насловот и самата корица...:wasntme:

На Espadrila, SV1911, plava.90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Sakichka

Sakichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    42
    Здраво... Дали може некоја од вас ако ја има книгава да ми ги слика 109 и 110 страна? Ја земав од библиотека а страните се искинати.... Ви благодарам