Убиство во Ориент-експрес (Агата Кристи)

Дискусија во 'Книги' започната од ubava01, 5 јули 2011.

1. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    498
    Сите книги на Агата се убави, но оваа ми е прва и вооедно најомилена,ја прочитав за еден ден, не можев да ја испуштам од раце Но сепак Агата после некое време станува предвидлива, така да не препорачувам повеќе од 3 нејзини книги годишно :)

2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Ја читав пред некој ден и веќе ја сместив во моите топ 10 книги. Преубава книга се до самиот крај беше неизвесна. Сите ми беа сомнителни и не можев да одлучам кој е виновниот. Само почетокот малку беше предолг, но сепак беше одлична. Ми се допаднаа и француските изрази што беа во книгата. :D

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.053
    Допаѓања:
    24.300
    Ја имам читано пред 5-6 години и ми беше во топ 10 и сеуште ми е. Кога излезе филмот неможев да дочекам да го гледам, кој исто така многу ми се допадна.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Balint

Balint Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    61
    многу подобра е од филмот обавезно да ја прочитате

На Deni87 и carangigia им се допаѓа ова.
  5. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.048
    Допаѓања:
    26.264
    Не сакав да го гледам филмот додека не ја прочитам книгата прво. Сега се сетив дека уште не сум го гледала, а книгата ја прочитав, прва од Агата Кристи, а цел живот пред очи ми е колекција книги од Агата Кристи на српско-хрватски :tmi:
    Мислам дека наскоро ќе им дојде и нив ред за читање, со оглед на тоа дека оваа ми се допадна.

На Dr.Zzz му/ѝ се допаѓа ова.