Ах луѓе, не знаете што грешка ќе направите ако се запишате на било кој смер од Туризам и Бизнис логистика. Да знаете дека сегде кај и да барате работа во било кој логистички, економски,административен оддел, предност ќе имаат тие завршено Економски на Кирил и Методиј, макар и тие да се со 6 ка оценка све, а вие со 10, тие ќе имаат предност, има и зошто. Администрација и логистика а тек да не ги напоменувам другиве насоки, ужас невиден. Од искомплексирани студенти до суетни професори, се мине лесно, не се учи.
Луѓе има ли некој што студира Медицински Лаборант или Физиотерапевт, да ми кажете по колку часови има неделно на тој смер, и како полагате испити усно или писмено?
Дали некој се сеќава за лани во државна квота последниот кандидат колку поени имал за медицинска сестра
Дали можам истата година да поднесам документи на два факлутета пример економски и туризам и бизнис логистика па откако ке ме примат да одлучам на кој ке одам .. затоа што јас сакам економски но лани се усвоија само два смера сметководство и ревизија и финанскиски менаџмент а јас несакам на тие смера па затоа да си аплицирам и на другиов фак ?? што мислите ??
Не може бидејќи со аплицирањето ги доставуваш свидетелствата и дипломата. Како ќе ги доставиш и на другиот факултет истите работи. Можеш во пријавата да го ставиш како втор избор, пример доколку не те примаат на првиот да те примаат на вториот, ама да аплицираш на два во исто време не :/
Здраво... Сакам да прашам кои економски смерови ги има на овој факултет што се во Скопје... Ако може некој да ми каже бидејќи се утепав од барање и не најдов ништо...
Казнена е Септемвриска сесија. Се уплаќаат 300 денари, плус 20 денари за пријава за испит на истата сметка. И нели стандард, административна такса од 50 денари. Инаку има истакнато датум за сесијата, официјално? Секако дека може. Дипломата и свидетелставата ќе ги копираш, и заедно со оригиналните документи ќе ги однесеш на нотар да ти ги завере копиите. При запишувањето, на едниот факултет доставуваш копии заверени, на другиот оригинални документи.
Девојки дали некоја знае кои се потребните документи за вонредно запишување на универзитетот во Штип?? Слушнав дека требало некоја потврда за болест или потврда дека си вработен... ако знае некој поточно да ми каже??
Значи сега испитот е 20 ден. и 50-АТ ?? А датуми за испитите имате ли? Зошто не може да се пријавуват испити во 2 декада?
pozz sakam da prasam za mislenje,kolkavi mi se sansite za upis na med fak otsek fizioterapevt so 92.2 poeni i koe e vaseto iskustvo so ovoj fak