Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. machupichu

machupichu Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    оригиналното свидетелство Е ДИПЛОМАТА

2. machupichu

machupichu Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    важи

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pumpkin2

pumpkin2 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    може некој што е на хотелско ресторанска насока да ми објасни што се учи, од што се учи, нешто околу праксата каде се оди и што се работи..:)

На Turistka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. HardRock733

HardRock733 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    Може некој да ми објасни каде се наога ректоратот на универзитетот дали е блиску до автобуска ??

5. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    За девојките што се студентки на Факултетот за туризам и бизнис логистика - насоките: Туризам, Гастрономија, исхрана и диететика и Хотелско - ресторанската насока доколку имат потреба од семинарски работи, моја пријателка изработува семинарски за додипломски и постдипломски студии и дипломски по многу поволни цени.

Доколку некој сака, можам во лп да му пратам мејл.
    Девојчето сама ги изработува семинарските, не ги одбирате однапред изработена тема шо сигурно пред вас 100 луге ја предале истата.

6. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Каква е оваа работа..да не те примаат на тригодишните медицински смерови бидејќи немаш завршено средно медицинско :devil: :devil: Кој ги поставил овие правила бре луѓе??? :devil: Која е таа логика да се запишеш на 5-6 годишните смерови со било какво средно образование а да не можеш на 3-годишните со гимназиско, :devil: па нели учевме гимназија за потоа да се запишаме на кој факултет сакаме!!!! Катастрофа! Вакви ли се реформите во образованието?? :devil:

На valery15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    128

Јас се чудам што годинава волку гужва на општа медицина во штип.
    Прв пат го гледам ова на интернет.
    Па ланни секогаш остануваше непополнето и во 3 уписен рок. Сега уште прв уписен ден се пополнето. Мршшшшшшшшшшшшшшшшшшш толку разочарана никад не сум била :@

8. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Девојки имам едно прашање, дали и вонредните студенти ќе треба да плаќаат за студентски парламент, студентски правобранител, информатички и културни активности, теренска настава, лабораториски материјал итн.. Oднапред ви благодарам! :* :)

9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    А сега не даваат свидетелство за завршена четврта година? Јас мислам дека мора да даваат. Барем јас кога завршив даваа свидетелство, а дипломата од државната матура ни ја дадоа после неколку денови и во неа стојат само предметите што ги полагавме на државната матура. Мора да има свидетелство за завршена четврта година. Кога се запишував ми ги земаа сите четири свидетелства од прва до четврта плус дипломата од државна матура, а кога дипломирав ми ги вратија.

За постдипломски студии бараат потврда за познавање странски јазик. Кај се издаваат овие потврди? Дали може од било кој центар за странски јазици?

10. ilovemedicine

ilovemedicine Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    698
    Информации од прва рака:Прават се планови на општа сите кандидати што имаат под 87 поени да се преместат во квотата со кофинансирање.А голема е можноста сите што имаат од 80 до 82 да се дисквалификуват и од кофинансирање.

11. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    И сега октомвриска условна ли ќе е или не? :worried:

12. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Дечкии да ве прашам ..Дали ќе може сега додека уште не се излезени конечните резултати да си ги подигнам документите и на вториот уписен рок да се запишам на друг факултет во друг град??? Итно ми треба ве молам ....???

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Имаше соопштение, неколку страни претходно го постирав, дека кредитите освоени во Октомвриска испитна сесија нема да се сметаат за услов.
    А и уписот е од 15ти септември.

14. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    на 25ти беа уписите за бруцоши? :^)

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не, вчера и денес си беа. Или ти мислиш за втори уписи?

16. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Која е процедурата за добивање на уверение за положени предмети? Знам дека треба да се уплати 300 денари, за апсолвент 500, и претпоставувам ќе треба и да се поднесе електронско барање од е-индекс? :?:
    За колку дена го даваат?

17. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    ^Мене ми го дадоа за една недела отприлика,само се чекаше за потпис од Деканот ама тоа дека нашите студии се дисперзирани и потешко се стига до професорите.Кај вас би требало да е побрзо. :)
    Инаку процедурата е таа,си ги уплаќаш потребните уплатници и ги носиш на студентски.(мислам дека имаше уште една уплатница од 1000-1000 и нешто денари оти мене ми фати вкупно околу 2000 денари ама прашај си,уплатниците би требало да бидат истакнати на огласната табла :) )

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Whitecloud95

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Mислам за приманите, lovely. :)

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Темава е активна за разлика од онаа за Педагошки, па да си прашам тука. Аплицирав за на Педагошки и денес видов дека не сум примена, што не е ни чудно за 20 души на македонски јазик. |( Но не се разочарав воопшто, сфатив и дека не сум сакала толку да бидам таму. :D Сега сакам да аплицирам за на УГД, кога е вториот уписен рок, кои документи се потребни? И да, можам ли веднаш да си ги земам документите од Педагошки или пак има и за тоа термин?

20. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Дечки дури денес видов дека за да аплицирам во студентски дом ми треба копија од дипломата, а јас не си ја исфотокопирав дипломата, а ја дадов за пријавување на факултетот. Е сега кога ќе одам да се запишувам дали би ми ја дале на 30 мин само да одам да ја исфотокопирам и пак да ја вратам и да се запишам. Што мислите дали ќе ми прават некој проблем ќе пукнам зошто не си ја копирав :@