Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не знам ова дали може туку така, требало да си ја исфотокопираш. Немам такво искуство, ама логички не е пазар тоа ај дај дипломата на пола саат, ќе ти ја вратам. :D Средени си се документите заедно сите сигурно, ако си веќе примена мислам тешко да ти ја дадат. Давање тек ако се отпишеш, со триста тракатанци.

2. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    Вториот уписен рок е на 27 и 29 август. Ти требаат свидетелства од средно, диплома, извод и државјанство (не постаро од 6месеци). Пријавите се купуваат на лице место. и тоа е тоа. :) А за документите прашај на студентски на педагошкиот, не би требало да ги задржуваат . Со среќа. :)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Фала ти многу :) и јас некаде прочитав за 27-ми и 29-ти ама викам сепак да прашам и тука, за секој случај да не утнам работа, отиде годината. :D Проблемот е што јас не сум тука тогаш, ако имам пополнето пријава може друг да ме упише?

4. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Мислам дека може. :)

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^ Е сега откако се распрашав за упис на УГД да си кажам каков лапсус сум направила. :lol: Резултатите биле за уписи 2013/2014, а јас битно видов 2014-та и дека знам имаше на УГД резултати и под дифолт мислев и кај мене има и видов го нема мојот број и мислев не сум влегла. :rofl: Веќе и си се помирив, си испланирав што ќе правам. Страшно бе, бивша плавуша. :lol: Ај со Господ напред па ако навистина не влезам, ќе ми користат податоциве, сепак фала. :D

6. 1q1q1q

1q1q1q Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Kaj se naoga tocno medicinski fak

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Отиди на студентски прашања и објасни им што и како е работата. Тие ќе ти ја фотокопираат, ако не можат да ти ја дадат.

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Информација за упис на непарен семестар во учебна 2014/2015 година

Се информираат сите студенти од прв циклус на студии (со исклучок на генерациите 2007/2008 и 2008/2009 година, кои сите активности ги реализираат на шалтер на студентска служба) дека преку веб порталот за студенти е овозможен упис на непарен семестар во учебна 2014/2015 година.

Сите студенти кои веќе имаат услов за запишување на непарен семестар во учебна 2014/2015 година и оние кои што ќе се стекнат со право за упис, истото ќе може да го реализираат преку својот електронскиот индекс почнувајќи од 19.08.2014 година (вторник) заклучно со 14.09.2014 година (недела).

9. 1q1q1q

1q1q1q Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Devojki kade tocno se naoga med fakultet,znam deka upisite se na 25,dali nekija znae otprilika kolku uplatnici i od kade da gi zemam za upis pokraj dr dokumenti....

10. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    За упис се оди доле во ректоратот, не во медицински. Ректоратот е во центарот, прашај некој или од автобуска со такси до таму, 50 денари ќе ти земат.
    За уплатници ќе ти кажат се што треба, не се секирај. Еден цел лист ќе ти даде, 100 глупости треба да уплатиш. :D

11. 1q1q1q

1q1q1q Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Mnogu ti blagodaram za informacijata :*

12. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Дечки прашав и претходно, еве сега ќе се повторам, да не имате случајно информација, што треба да уплатиме ние што сме примени, јас сум вонреден студент, па ме интересира дали и јас ќе треба да уплатам за сево ова: - http://www.fakulteti.mk/news/13-08-23/p ... a_ugd.aspx

И студентски правобранител, и студентски парламент итн. Ве молам за совет! :* :)

13. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    1.666
    Каде се наоѓа кампус 2?

14. 1q1q1q

1q1q1q Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Dali nekij ima informacija sto e ova dogovor sklucen so osiguritelna kompanija koj go pokriva periodot od celokupno stidiranje i potvrda za licno god.osiguruvanje vo kompanija pi izbor na studentot od min 150 den za tekovna god.Se rasprasav vo osiguritelnite kompanii tuka vo Bitola mi velat takvo nesto ne postoi osiguruvanjeto go pravi kolektivno fak.....taka da jas sega ne znam kaj teram.....
    Bilo kakva informacija e dobredojdena.... :(

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Со автобус ли ќе одиш? Ако да, кажи му да ти застане кај кампус 2 и готово. Тоа инаку ти е на влезот во Штип после Лукоил, до заводот.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Значи осигурителната полиса е задолжителна за упис на факултет!
    Ќе се осигураш, индивидуално, тоа ќе те чини 150 денари, и потоа едната осигурителна полиса ја носеш во студентски прашања.

17. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    ^^ А во Штип на ден на упис во А.Д. осигурителна компанија ке ни завршат ли работа ?? Не разбирам како одат овие работи...
    колку време се чека??
    кои документи се потребни ??
    Или мора да биде од мојот град о.компанија ??

NEKOJ???

18. 1q1q1q

1q1q1q Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Ovde vo osiguritelnite kompanii nudat samo osigurufanje od nezgoda za student i minimalnot iznos e 1200 den...taka da tesko deka ke pominam so 150...kako i da e se fativme na oro..ke igrame pozzzzzz :clap:

19. 1q1q1q

1q1q1q Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Znam deka sum dosadna ama i ova da prasam upisite se 25i26 ili26 i 27

20. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Не паничи, кога ќе се упишуваш ќе има штанд пред факултетот, доле кај ректоратот каде што се носат документите ќе прашаш кај кој треба и оттаму ќе си земеш осигурување.