Бидејќи гледам,дека сте вонреден студент на бизнис логистика,може ли вие да ми објаснете како полагаат вонредните студенти, дали треба да се собираат поени за на испит или директ се оди на испит, и дали е по обемен материјалот за вонредни или исто е , фала однапред
Вонредните стутенти исто така може да патуваат како и редовните или има некои измени ( мислам патувањата со работа што се во склоп со факултетот) ?
Мoже ли некoј дa ми кaже дaли денoвиве рaбoтaт oние нa студентски прaшaњa, дa не се нa oдмoр? Ии ,,сите,, ли имaте нa е пoштa мaил зa летнa прaксa?
@Blabla16 , Првата декада, или регуларната Септемвриска сесија е од 17.08 до 30.08, а Втора декада или дополнителна Септемвриска сесија е од 31.08 до 12.09. Инаку ве молам за брз одговор ако знаете дали студентски прашања работат, т.е центарот за кариера за да си земам упатница за пракса. И ако се на одмор, до кога? Благодарам однапред!
@SunnyGirl2, како што прочитав на мејлот на е-пошта, потврдата за реализирана пракса важи за сите студенти, без оглед на периодот на реализирање на истата. И важно е да ти споменам дека доставување на истата е до 20ти август, бидејќи во спротивно ти го деактивирале студентскиот статус, односно си отпишан од факултет. Мн строги годинава..
Мене ме фaти пaникa,крaј -_-. Oд кaде требa дa гo земaм тoј дoкумент,т.е. кoј дoкумент штo требa дa се дoстaви нa студентски,ништo не рaзбрaв ццц Fala,inaku.
@SunnyGirl2 , Упатницата (или потврдата за пракса) се зема од Центарот за кариера на секој факултет. Откако фирмата каде си ја реализирала праксата ти го потполни, го носиш во студентски прашања.
Инаку да не знаете со запишување 2 факултета паралелно по цена од еден, кога се запишува вториот? Како одат тие работи. Исто така, откако ќе ги запишам факултетите, дали ќе може да ги паузирам и како, еден или 2 семестри?
Zdravo feminki... Sakam da prasam dali ima nekoj na angliski jazik sto ke odi od ovaa godina ili pa nekoj sto vekje e na jazik