Здраво!! Дали се секавате на некои прашања што се паднаа на втор колоквиум по Трговско право??? фала однапред
Можеш уште сега да си уплатиш електронски и кога ќе испадне рокот за пријавување само да ги пријавиш (ќе следиш на е- индекс)
Дaли, aкo прoфесoркaтa ви стaви oценa вo oнoј индекс,штo е црвениoт. Кoгa ќе oтиде (другaркa).. кaј aсистентoт дa јa стaви oценкaтa вo е индекс тoј би јa прoверил oценкaтa, вo тетрaткa или нз вo штo нa прoфесoркaтa? Или пред диплoмирaње,кaде ги гледaaт oценките зa изештaј или нез штo е рoa зa пoлoжени испити..
Професорите ја ставаат оценката и потписот, и те прашува што оценка имаш. Гледај во е-индекс да ти се внесени оценките од положените испити и да ги имаш сите потписи таму, бидејќи црвениот индекс што е речиси веќе и не го бараат.
Zdravo Sakam da ve prasam kolku krediti se potrebi za da mozes za da zapises Dr godina? Kolku predmeti se dozvoleni da prezapises za slednata godina?
50%, пример прв семестар има 30 и втор 30....значи за упис во втора год.или трет семестар ти треба 30Ектс
@seoul15 Ако имаш доволно кредити за наредна година не е битно колку предмети ке презапишеш или ке ги оставиш неположени.
Прва година сум и треба да пишувам семинарски есеј на македонски јазик од праксата по кулинарство во земјата.. па ми треба помош како да го почнам есејот и некој да ме упати што да пишувам ве молам?