Дечки дали сте сигурни дека ако завериш семестар после тоа неможат да ти внесат довнесат поени, јас се заборавив и го заверив семестарот а уште немам поени од 2 колоквиум по еден предмет дај помагајте
Да, кога ќе завериш семестар ти се затвара системот и не можат да ти стават поени веќе. Оди во студентски ако можат нешто да направат они.
@smiley16 Кога вејќе си го заверила нема што да се прави полињата се замрзнуваат и не може ништо да се направи. Не знам дали можат д ти помогнат и во студентски прашања се надевам дека имаш услов по предметот инаку ке го презапишеш.
Ајде и тука да ве прашам Дали некој од вас знае да ми каже за Медицинскиот факултет: Како оде доделувањето на поени за вонредните студенти? Дали ним им се надоместуваат оние за активност и присуство на друг начин, или пак воопшто немаат право на повисока оценка? И следствено на тоа, дали мислите дека да се запишеш редовен студент а да не одиш на предавања и да работиш (да се однесуваш како вонреден) е добра одлука? Дали следуваат казни, директни или индиректни?
da ve prasam uste nesto sega za toj predmet sto nemam dovolno poeni a sto treba popraven da polagame na 1.02 ne mi dava da prijavam ispit a prijavuvanjeto ispiti e do 25.01 i sega kako?
Ќе го полагаш испитот во Април, ако на поправниот ги освоиш потребните поени кои се услов за завршен испит.
@TheDeSiRe12 Тој предмет нема да можеш да го пријавиш сеа бидејки немаш услов ке можеш да го пријавиш дури кога ке имаш услов.
@TheDeSiRe12 Сигурно ќе има продолжен рок за пријава за втората декада ( по обичај прават така) па обиди се да го пријавиш за втората декада од оваа сесија ,ако ви стави поени до тогаш. Во спротивно, ќе си чекаш за април или друга сесија, како што кажа и членката над мене.
За да завериш семестар потребно е да имаш електронски потписи во е-индекс и да си уплатиш за семинарски. Кај нас сите заверија семестар а чекаме резултати од втор колоквиум по еден предмет. Можеш да завериш но не и да пријавиш испит.
Здраво би ве замолила за помош.Ми треба информација за тоа како да ги проверам термините за испитите,бидејки сум вонредна и не сум баш во тек..звонев на студентски прашанја никој не ми крена изгледа се сеуште на колективен, проверив на е-учење не можев да најдам ништо...Помош малце
пиши меил на секретарот на вашиот факултет, на професори и асистенти поединечно и провери ги курсевите и соопштенија на е-учење, мора да има дати
falaa a,kakva e taa fizicka prijava sto treba da se kupe i mora li da se kupe za prijavuvanje na ispit ja pisuva?