кога ке ти завршат испитите, ќе отидеш на студентски прашања во индексот да ти удрат печати за запишан и заверенсеместар
decki ke moze li vaka da mi kazite znaci edna koleska mi kaza deka 1000 i nesto i ispadnalo za zaverka na semestar za prijava na ispit seminarski i tie raboti sega jas racunam 200 za semestar za seminarski 500 i po 20 se ispitite a 4 imam znaci 80 den za sto uste treba da se uplakja?
@TheDeSiRe12 За семинарски се уплајка толку колку што имаш предмети во твојов случај 500 денари,заверка на семестар 200 денари,упис на семестар 500 денари и 4 испити ама по 70 денари не по 20 денари.Се уплајка 20 денари за пријава за испит и 50 денари за административна такса и вкупно 70 денари. Вкупно би дошло околу 1500 денари со провизија
ii uste nesto ne mi e jasno se uplakja vo mojov slucaj administrativna taksa ako e 50 4 ispiti znaci 200 denari i vo prihodna sifra se bira administrativna taksa i potoa posebno za ispiti po 20 den za sekoj vkupno 80 kaj mene so prihodna sifra za ispiti ?
@TheDeSiRe12 20 денари се уплајка на приходна шифра 723013 А за да уплатиш 5о денари ке избереш административна такса во полето за приходни шифри
a zosto jas uplativ u odam na upis na semestar i mi veli nemate dovolno finansiski sredstva a uplativ?
da probam ama mislam deka ne zatoa sto 2 pati probav ja prven stisnav zaverka na semestar i posto gore pisuva prv semestar vrativ nazad zatoa so mislev deka treba prven kaj upis na semestar da se odberat predmeti pa posle kaj zaverka i da pisuva zaverka na vtor i sea kaj zaverka ne dava da go stisnam pak kopceto sea neznam mnogu kako e prva sum i nisto ne mi e jasno kako treba
@TheDeSiRe12 Прво се заверува семестар па после се прави упис на нов семестар и се бираат предмети. А инаку провери да не си уплатила на погрешна шифра за упис на нов семестар е приходна шифра 723019 а за заверка на семестар е истата приходна шифра.
ama sea koa stisnav zaveri semestar pa vrativ nazad sea ne dava pak zaveri semestar i nezz dali e zaveren tia sea
Сигурно си го заверила чим не ти дава повторно да стиснеш. Но ако сакас да провериш оди на почетна па оди во податоци за студиите мислам дека беше и таму ако ти пишува заверен втор семестар значи си го заверила
a administrativna taksa jas uplativ 200 denari oti neli po 50 a jas nemam 5 ispiti za polaganje oti od edniot nemam dovolno poeni tuku 4 ke polagam taman li e taka ?
Не можам да извршам упис на семестар преку е-индекс.Имам заверено семестар ги уплатив средствата за партиципација,и 500 ден за упис на семестар на соодветна приходна шифра, и кога сакам да направам упис на семестар ми пишува дека не располагам со доволно средства.
@ilovemedicine Треба и да се уплати мислам втората рата од партиципацијата за да може да се запише нов семестар