Здраво. Сакам да прашам нели јас уплатив за семинарски,заверка на семестар и пријави за испити...е сега за парен семестар колку пари се плаќа,и на која шифра? бидејќи читам на страната,и на ценовник пишува 500 ден ..па ако некој знае нека ми каже што е како е ... фала многу
@HoneyHoney 570 за упис на семестар 100 денари административна такса и партиципација за семестарот зависи дали си на државно или приватно
zdravo sakam da ve prasam koj znae da mi odgovori bidejki imam prezapisano godina i imam nepolozeno predmeti od letniot semestar t,e, od vtoriot a za istite imam fateno uslov od 42 poeni za na ispit dali poenite od predavanja i vezbi se brisat pri zapisuvanjeto na istiot semestar po vtor pat ? fala odnapred
Сите информации за стипендии, пракса и вести од областа на наука, образование, технологија и уметност може да се следат на официјалниот веб портал на УГД - life.ugd.edu.mk, преку ФБ на https://www.facebook.com/ugdlife
Дали ова значи дека тие што запишуваат апсолвентски семестар не треба да уплатат за партиципација. Бидејќи полето каде што треба да пишува партиципација по семестар е прешкртано.
kaj moze da se vidi za koja dekada si gi prijavil ispitite i zosto na stranta na ugd na e raspored nema raspored za 2 semestar tuku samo za 1 ,3 i 5 semestar
@TheDeSiRe12 Отвори си Е-индекс, и оди во Пријави/Оцени. Таму ти ги пишува сите испити во која сесија ти се пријавени, и се за предметот. Инаку, има распоред за сите парни семестри. Провери убаво пак, пред неколку саати немаше никаков распоред, сега има http://ugd.edu.mk/index.php/mk/e-raspored
@Beauchamp vidov sega ima raspored a inaku ne mi e jasno oti fizika jas polagav na04.02 a ovde pisuva deka na 17.02 sum polagala i sistemi na kvalitet i standardi ne se polaga tuku profesorot ni stava tehnicka ocenka a ovde pisuva deka na 04 sum polagala sepak fala ti
jas napraviv upis na semstar i sega koga otvaram na upis na semestar pisuva gore semestar 1 vtorpat taka li treba ?
ne be bas od fakultetot vrsev upis uplativ participacija izbrav predmeti za vtor semestar i mi pisuvase deka e uspesno izvrseno
kaj prijavuvanje na ispiti gi ima predmetite i do vtor semestar kaj zaverka na semestar isto i gore pisuva 2 semestar na e plakanje pisuva isto