Така треба да биде, бидејќи за да запишеш втора година ти требаат 36 кредити, а ти од прв семестар максимум што можеш да имаш е 30 кредити е сега наредниот сем кога ке освоиш уште кредити и ке достигне најмалку 36 кредити ке ти покажува следен семесар трети по прв пат (се надевам дека збориш кога ке идеш сега на упис на семестар и ти шокажува следен семестар 1 по втор пат)
@theboy da da za toa zboruvam fala ti i uste nesto jas sega za vtor semestar elektronski neli e upisot i odbrav predmeti i od jazici odbrav germanski a od drugiot izboren strukturi nesto bese neznam tocno i sega mi kazuvaat vo petok deka ne sme mozele da birame germanski ili dr jazik deka moralo angliski a od ovoj drugiot izboren trebalo fizika a jas vekje napraviv upis i neznaev za toa ?
Да ве прашам нешто можеби е глупо но незнам, на интернет пишува Факултет за новинарство и односи со јавноста, дали се учат и двете студии и дали ги има во Скопје на дисперзивни студии. Братучетка ми сака да уче на новинарсто и односи со јавноста во Скопје ама не знаеме дали се заедно или индивидуално.
Ги има во Скопје на дисперзирани, и заедно се учат, не индивидуално Еве ја студиската програма : http://ugd.edu.mk/index.php/mk/pf/novinarstvo
Ќе идеш ма студентски прашања и ќе ти средат они, ќе им кажеш и ке ти ги преместат предметите. Извини што доцна ти вратив имав некои обврски и не бев активен поздрав
oд мoб сум уклучена не мoжам да видам- oтвoри вo еиндекс и фин, трансакции и види на кoја шифра имаш уплатенo предхoднo
видов на е индекс и во ценовникот на 013 е ама една колешка кажуваше дека е на 019 и затоа ми беше чудно и прашав
Како што си имаш уплаќано на минатите шифри така уплаќај си и во иднина. Гледај си во финансиски трансакции шифра и износ и решена работа.
мене не ми е јасна работата со купување потписи еве ако ми фалат 2 потписи колку треба да плата за да ги купам тие два потписи?
Зависи по кој предмет ти треба потпис и колку кредити носи тој предмет ... ако предметот носи 8кредити значи 800ден. Така за 2та предмети.
имаме физичко предмет и по тој предмет ни требаат само потписи значи нема ни колквоуми ни ништо а јас сега два пати не бев па затоа прашувам околку купувањето потписи