Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.932
    Здраво, завршив 4-та год. што значи немам предавања и вежби но ми остана еден предмет за полагање. Дали треба да запишам семестар,или што треба да уплаќам? Слушнав дека само партиципација не требало.

Некој со ваков случај?

2. Afroditas

Afroditas Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Колеги, ме интересира за другиве трошоци (за материјални трошоци и за солидарна одговорност,за надомест за книжен фонд, за Студентски парламент и студентски правобранител итн...) дали ќе треба да плаќаме повторно при упис на вториот семестар (летен семестар)?

3. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    @Afroditas Нема повторно да се плаќаат тие уплатници и многу помалку пари се плаќаат при уплаќање за летен семестар. Мислам дека ќе бидат околу 7000 и нешто. :)

@SunnyGirl2 најубаво јави се на студентски прашања, ќе ти кажат.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Размислувам да се префрлам на овој универзитет на Педагошкиот факултет- вонредно.
    Има ли некој што студира на Педагошки во Штип, би сакала да се консултирам...?

5. miki maus

miki maus Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Здраво сакам да прашам некој ако знае да ми објасни ова со електроското плакање ако имаме расположливи средства како да ги искористиме или не е возможно

6. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    devojki da ve prasam, tie sto se taze zapisani dali dobivte nastavna programa so lista na profesori? Knigite mislev deka gi ima site ektronski vo e-bibliotekata ama ima samo mal del? jas sum vonredno i mislev deka ke mozam se preku internet da zavrsam rabotam za potrebna literatura i slicno ama izgleda ne bilo taka...

7. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    @gluvarche На е - учење ќе ставаат материјали. Таму се што ти треба ќе имаш. А, за наставната програма со листата на професори можеш да ја видиш на страната на факултетот. Отвори почетната, после факултети и под кој факултет си ќе си најдеш наставна програма со предмети и професори.

На gluvarche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. miki maus

miki maus Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    да не знаете некој што издава бубицааа

9. miki maus

miki maus Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    И 2 година ли се започнува од 16 септенври ?

10. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    @miki maus сите три години кај мене се почнувало од 15 - ти септември, или тука некаде најкасно до 17 - ти. Си зависи од факултетот, на некои почнуваат од 1 - ви октомври, ама мислам дека повеќето се од 15 - ти.

11. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Здраво, имав предмет комисиски на угд за полагање и отидов го полагав како редовен писмен испит затоа што имав слушнато дека се полага исто како и сите редовни само што си плаќаш повеќе за пријавување. Ама професорката неможеше да ми ја внеси положената оценка изгледа поради тоа што треба да се консултира и со другите во комисијата и заедно да ми ја внесат. Е сега незнам дали повторно ќе треба да го преполагам пред комисија усно или доволно е со редовен испит само ќе треба да се консултира проф. со другите во комисијата и да ми ја внесат оценката. Некој со вакво искуство да ми кажи како поминал и дали полагал пред комисија или исто како и секој друг редовен испит само што си платил повеќе за пријавата?

12. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    3.229
    За Универзитето имам само едно мислење: Трагикомедија. Ништо против оние кои студираат таму. Не се криви луѓето, криво е општеството и изместените морали и граници на нормалата... Денеска СЕКОЈ студира, денеска СЕКОЈ магистрира, денеска СЕКОЈ е доктор. Ако има пари. Страшно...

На Rirri, mynameislove и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Girl255

Girl255 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    135
    Здраво ќе може да ми кажете каде се наоѓа мултимедијалиот центар?

14. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Мултимедијалниот центар е на економски ако знаеш каде е. Ако не, од другата страна спрема трговски ке одиш нагоре, ќе го поминеш театарот и уште малце нагоре е економски.

15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Да исто како секој предмет,само си плаќаш повеќе дека е комисиски а си полагаш кај тој еден професор што ти е предметот.А сега оценката треба да ја однесе до другите што се во таа комисија и тие да ти ја внесат нема да има никаков проблем јас мислам,и јас така полагав многу пати немаше проблем за внесување и нема потреба пак да полагаш.

16. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Кај мене имаше проблем, бидејќи полагав на редовен испит професорката ми рече иако ми е веќе положен на тој испит што бев пак треба да го преполагам комисиски,можело да биди и писмен испит само за разлика од редовен испит комисискиот се закажува на друга дата и го полагаат само тие што полагаат комисиски. И сега за жал пак ке треба да го преполагам, арно барем ќе можи со истата пријава нема да има потреба повторно да давам 1000 и нешто денари.

17. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.777
    Студирам медицински лаборант на УГД сега ке треба да запишам трета година. Дали знае некој како оди уплата оти во соопштението прочитав и за апсолвентски семестар и сега не мие јасно како треба.
    Ако некој знае да ми каже благодарам однапред :)

18. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    uplati.PNG @k.frosina Од соопштението читај ги уплатниците за запишување на зимски (непарен) семестар по прв пат, таа првата сликичка. За апсолвентски семестар е друго. Тоа е откога ги завршиш сите редовни семестри, значи догодина во септември ќе уплаќаш за апсолвентски семестар. :)

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. martine

martine Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.607
    Дали оваа година има октомвриска сесија? слушнав правеле некои промени? Ако некој знае да ми каже

20. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    decki da ne znaete prva godina od kolku saat i na koj datum pocnuvaat?