@Deadhalf ќе има известување за прв академски час. Нашиот беше на 15 - ти, во амфитеатар 2 и распределени бевме по факултети. Ќе има известување, ќе си видиш.
Дечки дали индексите ги даваат на првиот академски час или пак треба да се подигнат од студентска служба?
Не ги дават на првиот академски час. Ке треба да ги подигнете од студенски прашања. Ама не ги даваат одма пред почетокот на сесијата дури ке ви ги дадат.
Ако некој знае да ми каже за запишување на непарен семестар по втор пат само ова ли што е во оваа табела треба да се уплати ? Не треба ли партиципација? Нешто друго.. А тоа што е пишувано одоздоле со црни букви
Девојки, знам дека првиот академски час треба во мултимедијален центар, ама може подетално објаснување каде се наоѓа Економски факултет? Зашто читам нагоре дека мулт. центар е во склоп на него.
Економскиот факултет се наоѓа на крајот на сутлакот. Ако вејќе не можеш да се снајдеш отиди со такси.
Зошто не можам да уплатам семестар ни од уни банка ни од тутунска а има средства на нив. Постојано ми пишува дека е неуспешно. На некој друг така да му се има случено?
Дали знае некоја од вас да ми каже, како оди точно пријавување на дипломска? Од студентски неколку пати добивам различни информации. Последно, од вчера, дека ако не добијам одобрение за дипломската од комисија/наставнички совет (не знам како се вика точно) до 15.09.16, треба да уплатам и апсоловентски семестар Јас затоа што не го знаев тоа (затоа што пред 10 дена ми дадоа скроз различни информации на студенски), вчера ја пријавив дипломската, денес имам одобрување од менторот, но немам од советот. Ке треба ли да уплакам апсоловенстски семестар сега или не? Ако имал некој ваква ситуација, да ми помогне. Не ми се фрлаат за џабе пари за семстар
Zdravo. Zapisana sum na vtor rok na UGD na Fakultetot za turizam i biznis logistika, nasoka Biznis administracija, vo Skopje, a seuste me nema na listata na studenti za koi se kreirani korisnicki profili za e-indeks i sl. Znae nekoja zosto bi mozelo da me nema?
Професорите даваат презентации од кои треба да учите или пак остсаваат примерок во книжарата кај мостот за да може да си земете од таму.
Ако предметот што не ти е положен има 4 кредити треба да платиш 400ден, ако има 6 или 8 треба 600 или 800 на 019.
Нас индексите ни ги даваа на крај на прв семестар пошо сите оцени се електронски и индексот некако не ти игра улога.