Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. borjan4eto

borjan4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    305
    http://life.ugd.edu.mk/index.php/ugd-zivot-life/item/1120-prv-akademski-cas-2016

На PrettyDramaQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    Дали некој е запишан на општа медицина и ако е, дали знае како можам да ги најдам групите за општа медицина?
    и да ми каже некој каде е големата предавална во текстилното, на истиот спрат каде се кабинетите по анатомија, хистологија или?

3. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.734
    Големата предавална не се наоѓа таму туку кога ке влезеш во дворот на текстилно одиш лево по скалите нагоре таму се наоѓа.

4. Shady-lady

Shady-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Jas ne bev na prviot akademski cas. Dali togas gi davaa indeksite i kade mozam da si go zemam, vo studentski prasanja?
    I vo uplatnicata za potvrda za redoven student koja e prihodnata sifra, edinka i korisnik i dali i kako mozam da uplatam elektronski?

5. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.734
    Индексите не ги даваат на првиот академски час ке ви ги дадат пред почетокот на сесијата и ќе можеш да си го подигнеш од студенски прашања.
    Moжеш да упатиш електронски за потврда за редовен студент ке уплатиш 100 денари на 723019 и ке одиш на после тоа на е индексот каде што ти пишува Барања од студент ке изберешдека сакаѓ потврда и после еден ден ке отидеш да си ја земеш.

6. Sungerot.Bob

Sungerot.Bob Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Дечки сакам да ве прашам да не знае некој која е процедурата за признавање на положени испити од УКИМ на УГД, колку време се чека, колку се плаќа, дали ги признаваат двопредметните испити на пример јас имам учено информатика со статискика како еден предмет а сега на УГД двата предмета се посебно,
    И сакам да прашам дали би ми го признале дипломскиот труд како предмет или пак треба да треба да правам нова дипломска работа.
    Поздрав

7. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Зошто хемија го немаат ставено во распоредот, знае некој? Прашувам за општа медицина прва година.

8. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Слично прашање имам и јас.
    Доколку одреден предмет го нема во распоред, а изборен е, дали тоа значи дека нема доволно студенти кои го запишале предметот и тие што го запишале ги префрлиле автоматски на друг предмет или? Не сфаќам што е работава.

9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.734
    Ке бидат вметнати со тек на време или ке се договарате со проф.за термин за предавање

На PiaMia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    А некое девојче така малку загубено на општа мед. прва година има? Нека пише слободно инбокс, може и да се запознаеме. :):)

11. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    Ако сака некој да ми каже како оди процедурата за дипломска работа. Колку време се чека од наставнички совет да ја одобрат темата, колку време се чека за комлетно досие и на крај за пријава на дипломска работа? Доколку има и некои други постапки со кои не сум запознаена ако знае некој да ми каже.
    Ви благодарам многу :)

12. Sungerot.Bob

Sungerot.Bob Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Дечки да прашам некого што е 1 година на Високата медцинска школа. Дали во е-индек во го имате предметот странски јазик. Кај мене го нема.

13. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.734
    Кај никој го нема треба да пишеш на одговорните референти ке ти го вметнат во графата.

14. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.734
    Ако презапишеш семестар тие предмети што ти се положени нема потреба да ги слушаш пак така ли?

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Да :)

16. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Дали некоја има информација кога ќе ни ги дадат индексите, зошто слободна не можело да се извади без индекс, иако им однесов потврда за редовен студент |(

17. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Покасно ги даваат индексите, кажи им во ЈСП така, дека имаш само потврда и уште не ти даваат индекс. Ако пак ти прават проблем во ЈСП, оди на студентски и прашај ги. Иако, јас извадив слободна само со потврда без индекс, не знам зошто проблем ти прават толку ..

18. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Сега ли вадеше слободна? Од автобусот на железничка станица?
    Јас бев денес таму и вработениот дрско ми нагласи дека морало и индекс да му однесам иако му ја покажав потврдата.

Инаку ќе може ли некоја да ми пише во порака да ја прашам нешто околу е-плаќањево?

19. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Не, вадев уште јануари оваа година. Кога почнаа редовно со електронските картички. Иначе, јас ја извадив позади автобуската кај Капитол, доле по скалите има ЈСП, малце е мало и едвај се гледа :D. Али има како стрелка јсп за надоле по скали :) Пробај таму ако не..

Пиши ми пп за е-плаќањето :)

На PrettyDramaQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    prezapishana li si?