Презапишував семестар по втор пат од тој семестар по еден предмет немав фатено услов и сеа нормално ке треба да го слушам и имам еден неположен а другите сите ми се положени. Зошто тие два предмети ми ги дава како неактивни во графата со другите предмети а подолу во помала графа ми ги дава активни ?
Затоа што тие два предмета мораш повторно да ги слушаш и да ги полагаш. Одново. А можеш да го образложиш својот проблем кај предметните професори и да ги замолиш ако сакаат да ти ги внесат поените кои ги имаш освоено претходниот семестар, но тоа зависи од нивна волја.
Сакам да прашам тие што се на медицина запишани, дали ако имаш положено практичен испит на пример аматомија 1 а сега си презапишан студент дали повторно го полагаш практичниот или ти ги внесиваат поените од лани и само одиш на завршен испит?
И заборавив, имам еден предмет кој не ми е положен мислам го паднав но имам собрано 45 бода тоа е од втор семестар прва година. Е сега повторно ли ќе треба да го слушам предметот или кога ќе има сесија само да го пријавам и да одам на испит?
Ako ja imas prezapisano godinata togas I predmetot ke si go prezapisis I zavisi do profesorot ako saka tie 45poeni ke to GI pisi bez da Odis na kolkokviumi I predavanja,a ako nesaka da vnesi poeni ke Mora da Odis na predavanje I polaganje.A dokolku ne ti e prezapisana god. Toj predmet ke si go polagas vo sesija.
Немав собрано 36 кредити и презапишав година и сега само ги слушам предметите што не ми се положени од прв семестар. Јас прашав бидејќи тој предмет ми е од втор семестар го паднав и нели над 42 бода можеш да пријавуваш испит дека тој предмет не го презапишуваш.
Dali dokolku si apsolvent so site polozeni predmeti, no nemas diplomirano moze da dobies potvrda i uverenie za prodolzuvanje na stipendijata i dali se dobiva stipendija za poslednata godina? Znae nekoj? Ima nekoj situacija kako mojata ili nekoj shto bil apsolvent od minatata godina i dobil stipendija so prodolzuvanje. Nekoj da mi dade sigurna informacija
koj e na opsta medicina, me zamima kako raspolagate so vreme? lelee mnogu mi e strav, posebno hemija,anatomija, biofizika
Некој што е 1 година на високата медицинска школа дали професорите ви кажаа од која книга или пак скрипта треба да се учи за испит. Прашувам за сите предмети од 1 семестар -анатомија, -хумана генетика -хистологија -комуникациски вештини, -клиничка психологија И од каде може да се најде истата. Паршувам пошто студирам вонредно. поздрав
anatomija - profesorka svetlana (edna plava), a asistentka svetlana poposka biofizika - zdenka; a asistent sashko nikoloski biologija: nevenka velichkova, a asistent mishko milev i biologija ni reche d auchime od dva uchebnika citologija so genetika i od histologija so embriologija, no jas histologija so embriologija uchenikot od m.rouz ne mozham da se snajdam leleee
Анатомија професорката се вика Светлана Поповска, обично на ВЗШ беше, многу е добра и основни работи прашува, не замара многу со детали. Зденка е малку лева, но за кој како. Биологија нема Општа медицина, веројатно мислеш на Генетика, и Невенка е за кој како, некои се жалат а анекои се фалат, но што емногу материјал, многу е. Прва година е најтешко.
Не сум ВЗШ, но дечко ми беше. Книгите зависат од кои ти се предметни професори. Комуникациски вештини ако ти е Гордана Панова има скрипта во книжарата во Трговскиот центар, Психологија веројатно ти е Милошева, и најдобро е да си појдеш на консултации кај неа и да се распрашаш, таа го цени тоа многу, има огромна книга но таа на дечко ми му рече само еден дел дека треба да се учи. Исто и анатомија има мала скрипта. Ќе ја најдеш и неа во трговски.