Од понеделник почнуваат колоквиумите во понеделник ни е емономика знаете ли кои прашања ќе ги има на колоквиум кје цркнаам оваа ич не ми одии?? -Бизнис администрација -Скопје
Може ли со еден неположен предмет да се упише во втор семестар? (Пример да го оставеш Математика 1 за втор или трет семестар)
Здраво девојки ..нова сум на сајтов, а нова сум и со целата факс работа. ..не бев на ниеден колоквиум,идев само на предаванјата и тоа чат-пат...дали некој може да ми објасни што сеа?...у смисол дали ќе треба да чекам до септември 2017 за да почнам од почеток со првиот семестар,или ќе учам 1 и 2 семестар напоредно ?
Дали сега ако го заверам семестарот ќе може да ми пишат бодови бидејки треба да одам на поправен колоквиум, јас само пријавив проектни задачи
Дали може да ми кажете нешто повеќе за студиската програма Бизнис информатика на Факултетот за информатика? Ваши размислувања, дали се постигнува и дали е просперитетен?
Дали ако имаш квадрирано автоматски преминуваш во приватна квота или тоа е само дезинформација ? Бидејки кога уплајкав на почетокот уплатив како и секогаш што си плајкам за во државна квота.
Nema da mozat nikako da stavat poeni ako zaveres...pocekkaj da staat poeni od dodatna aktivnost pa potoa zaveri..do 22.01 e rokot ne brzaj... Ke si kvadriras godina i ke pocnes od septmvri 2017..osven ako ne osvoes dovolno krediti za vtora godina..ama tesko cim si padnala site predmeti od Prv..sea mozes da odes vtor semester redovno i na kolokvium za da ne odes i proletniot semestar narednata ucebna god. So esenskiot e gotovo ke go odes pak od septemvri...is to taka bitno e da znaes deka Mora da odes I vtor semeetar za da pises kvadrat..ako se otpises moras odnovo da se zapiseuvas posle I pa da plakas se od novo.
Кoгa немaш дoвoлнo пoени зa нa испит - 42п. Се плaќa 100ден. Oд кредит нa предметoт не знaм нa кoјa шифрa.
Фала ти Другото прашање ми е, дали можат самите професори да пишат повеќе од 7 поени за дополнителна активност? Ако не, може ли бројот на веќе внесените поени да го зголемат за некој поен? Пример, имам 6 поени од вежби, професорот да го промени тоа во 7. Или на еден од колоквиумот се увидело дека има грешка и ми пишал помалку поени, па сега да се поправи тоа, некако..
За дополнителни активности најмногу 7 може, а за другото доколку се увиди дека има грешка може да се поправи, но треба да се реагира во рок од 24 часа(или 48 не сум сигурна) од кога ќе се пишат поените.
Ако немаш минимум собрано кредити мислам беше 16/18 ЕКТС, неможеш да запишеш нареден парен семестар. Претпоставувам овој ти е 1 семестар, така да ќе чекаш до Септември колку што сум информирана. Се плаќа 100 денари од кредит, кога купува потпис за да може да запише нов семестар, а за презапишување, треба целосно одново да слуша предавања и да полага колоквиуми. п.с. ако имаш 35 поени имаш право на поправен колоквиум кој има 7 прашања и секое носи по 1 поен. може ако имаш доволно други положено работат од 21ви повеќе од 7 не може во дополнителни активности за измена на поени имаш право да реагираш 48ч по објавување на резултатите
Zdravo. Sakam da prasam dali mozam nekolku predmeti za prva fevruarska sesija, a ostanatite za vtora fevruarska sesija ili mora site da se prijavat vo ista sesija?