Не исто е 200 евра не е 100. И мене многу ме бунат тие дисперзирани студии, кој ке ги разбере Јас сум на бизнис логистика и со 200 евра сум исто и за туризам е.[/quote] А која година ти се запиша за прв пат? Мислам дека од лани е воведено тоа правило за дисперзирани студии да се плаќа 100 евра во државна и 200 во приватна квота.[/quote] Лани се запишав, сега оваа година ке бидам 2 ра год. Во гевгелија сум и Во државна квота сум со 200 евра, а и сите се така. Затоа и мене не ми се јасни овие дисперзираните.
А која година ти се запиша за прв пат? Мислам дека од лани е воведено тоа правило за дисперзирани студии да се плаќа 100 евра во државна и 200 во приватна квота.[/quote] Лани се запишав, сега оваа година ке бидам 2 ра год. Во гевгелија сум и Во државна квота сум со 200 евра, а и сите се така. Затоа и мене не ми се јасни овие дисперзираните.[/quote] Ако посетуваш предавања во Гевгелија тогаш ти не си на дисперзирани студии бидејќи ти фактички студираш во самото седиште на факултетот. Дисперзирани студии се тие во Штип, мислам дека беше насоката Гастрономија, исхрана и диететика. Е тие во Штип плаќаат 100 евра во државна квота за цела година или 50 евра од семестар. Дисперзирани студии се оние студии за кои предавањата се следат во друг град, различен од градот во кој се наоѓа седиштето на факултетот.
Ако посетуваш предавања во Гевгелија тогаш ти не си на дисперзирани студии бидејќи ти фактички студираш во самото седиште на факултетот. Дисперзирани студии се тие во Штип, мислам дека беше насоката Гастрономија, исхрана и диететика. Е тие во Штип плаќаат 100 евра во државна квота за цела година или 50 евра од семестар. Дисперзирани студии се оние студии за кои предавањата се следат во друг град, различен од градот во кој се наоѓа седиштето на факултетот.[/quote] Е ова не ми беше јасно. Фала за одговорот
^не во Штип, во СК на бизнис и логистика мислиш уште денес? не ми се верува,нели и утре има уписен рок
Од сигурни информации-денес би требало да има известување,но незнам каква е ситуацијата во Скопје,ако има многу пријавени може ќе се чека после третиот ден за упис,па да ве известат. Со среќа!
пишува уписен рок 15-16 август....кој ги знае девојки некоја ако добие маил нека пише, за да проверат и останатите
Во Штип дефинитивно има известувања денес? Ваљда само од денешните пријавени бруцоши или како? Јас уште малце ќе одам и леле, ме фаќа страв дека нема да ме примат на овој мојов. Ќе пишам рапорт после како сум поминала. И има пошта во близина на факултетот?
За оној во Штип прашував, Сноу. Мислам дека ќе се снајдам таму низ гужвите што претпоставувам дека веќе се створиле. Ај да ми држите среќа сите по ред, оти ме убија лоши мисли дека нема да ме примат, па како што прочитав во другата тема дека на мојот факултет има најмногу заинтересирани, си велам - отидовме јас и моите поенчиња во аут.
Јас слушнав дека примаат 230 редовни и 40 вонредни , и кога ги оставив документите ми рекоа дека накај 6 саат би требало да има резултати на интернет да си видиме.
Јас завршив, уште ме нема на списокот, ама како што гледам имам највеќе бодови од сите на мојот смер. Мене уште ме секира, да не случајно се пријават многу, бидејќи мал број студенти ќе примаат и тоа само во државна квота, па ајде се надевам ќе си останеме на таа бројка од дваесеттина луѓенца. А ме пофалија таму професорите, или што и да беа оние на штандот, за одличниот успех и ми кажаа да не се секирам, демек со таков успех секако ќе бидам примена, ама пуста моја паничарска душичка.
Луѓе кај гледате бе уште првиот ден? Само за УГД ова важи? Ние од другите универзитети ќе можеме да видеме список уште утре или не?