Добро што се случува со системот на УГД? Не можам ништо да пријавам. Одам на пријави не пријавува,одам на заверка на семестар и тоа нејке Живци искинав вејќе
Дали има некој прва година општа медицина при УГД да ми објасни околу пракса како да поднесам, од каде треба да купам дневник итн
Колку време откако го однесовте договорот за пракса на факс ви ја ставија фирмата на е-индекс за да можам да извадам упатница? И што откако ќе се извади упатницата?
Здраво,знае ли некој точно колку кредити се потребни за упис на 5та година? мислам дека беше 210 кредити ама не сум сигурна
Извадив упатница за пракса преку е-индекс, упатницата треба на факултет да се однесе или? Дневникот што треба да се пишува каде може да се најде?
Упатницата е потврда за реализирана пракса. Откако фирмата ќе ја потпише упатницата, истата се доставува до факултетот. Инаку дневник за практична настава се зема од студентски прашања, но претходно треба да уплатиш 30 ден.
Искуство за угд во штип медицински факултет.. се како што оди ако има некој да ме информира и дали има разлика од мед. Факултет во штип и скопје?
Има календар со активности на страната на УГД, мислам дека беше од 14ти август, но провери за сигурно
Се уплајка 100 од кредит. Колку кредити носи толку пари треба да уплатиш. Пример:5 кредити-500 денари
@k.frosina благодарам, ама не ми беше јасно на пример нели за упис или заверка на семестар уплаќаш колку треба и одиш стискаш заверка на семестар или упис на семестар небитно,а ова како?