Прво ќе уплатиш колку што треба пари па кога ќе бираш предмети за семестарот најдоле ќе ти стои предметот што треба да го презапишеш, ќе си го штиклираш и него и ќе си стиснеш на упис на семестар
@ivana--aerodrom благодарам,уште нешто сега видов дека тој предмет што треба да го презапишам од 3 семестар го има а тој од 4 семестар го нема не го пишува долу?
За фаќање услов за наредната година, дали се сметаат само положените предмети од редовната сесија сега што е во август или и тие од дополнителната-казнената?
Може некој да ми објасни какво е тоа психофизичко тестирање за упис (и што содржи) на факултетот за образовни науки ? Итно ми е.
Дали некој полагал комисиски на УГД. Јас сега треба да полагам комисиски пишав на студентски прашања ми рекоа дека треба 1220 денарина сметка 723013 плус ад такса 50 денари да уплатам (вонредно сум). Уплатив ама не можам да го пријавам испитот ми вели немам доволно финансиски средства.
Здраво луѓе нов сум на форумов, имам прашање доколку некој би можел да ме советува. Значи еве ви линк до новите наставни програми на Економски Факултет https://drive.google.com/file/d/0B8D6d_GaI_2ZQUtoV05sbkdka2M/view?usp=sharing Ги прикачив на гугл драјв бидејќи тука не ми дозволуваше да ги прикачам. Се двоумам помеѓу Финансии и Бизнис Економија, но незнам за кој смер да се одлучам. Уписите почнуваат во понеделник така да супер би било некој ако може да ме советува до тогаш. Благодарам. Јас веќе имам завршено еден факултет, но сакам да завршам и Економски, моментално работам како фриленсер со неколку capital investment advisers компании во Њујорк. Воглавно кои смер би го препорачале што повеќе ми одговорал за работа во вакви фирми кои се занимаваат со publicly traded companies, инвестирање, анализирање и слично. Финансии, Бизнис Економија или пак можеби Претприемништво? Но мислам дека нај би ми одговарала една од следниве Бизнис Економија или Финансии.
@JKK може ли да ми кажеш од каде ги најде новите студиски програми и мене ми требаат ама од медицинскиот факултет, ама не ми ги отвара???
Gi kontaktirav i mi gi pratija preku mail, mozes da probas da se javis na nekoi od broevite sto gi ima na sajtot, ili da im pises mail na contact ili na studentski sluzbi.
Полагањето ќе се одвива како и секое друго. Разликата е што ќе ти се потпишат уште двајца професори на тестот. Финтата е само повеќе пари да лапнат.
Како може да се направи трансфер на парични средства од 200001926783548 (Студентски / Спортски активности) на 200002248241063 (Студентски парламент) во полето финансиси трансакии нема таква опција
Дали уште важи правилото да се полага и по четврти пат се додека не се положи,или сега се презапишува предметот доколку не се положи по четвртиот пат ?
Сакам да прашам дали факсот за Гастрономија и исхрана во Штип за учи 2 години или 4? Прочитав некаде дека две.
Dali nekoj ima polagano Pretpriemnistvo od prof. Risto Fotov (univerzitetski predmet) i kako e na ispit
Сакам да прашам дали има автобус на секој час во Штип, затоашто филолошкиот е надвор од градот, а прочитав дека немале автобис и дека морало со такси да се оди