За предметите што имам фатено услов за испит, а ги немам положено и ќе ги презапишувам, ќе треба да идам на предавања, колоквиуми или дирекно ќе чекам за испит?
Предмет презапишуваш доколку немаш освоено 42 поени. Ако имаш, си го пријавуваш испитот во која сесија сакаш. Нема зошто да го презапишуваш.
Во врска со задолжителните предмети по избор (англиски, германски и руски) и изборните предмети (информатички системи во логистиката, комерцијална логистика, осигурување од одговорност и фискален систем) за 3 семестар на дисперзираните студии во Скопје, какви искуства имате со предметиве, некоја сугестија кои да ги изберам?
Да не знае некој каде ќе го објават ова на 2-ри септември(ДЕНЕС) ова :Објавување на решение за прием на кандидатите , а?
Сакам да ве прашам тие што студирате колку сесии за полагање има освен Фебруарска, Јунска и Авгуска? Има ли други сесии или?
Имаш во Септември,Октомври,Декември,Фебруари,Мај,Јунска сесија и Августовска. А можно е и да иам во Април ама не сум сигурна.
Се запишав за прва година на факс во Штип и ако се откажам дали ќе ми бидат вратени парите што ги уплатив за прв семестар?
Ме интересира кога се уписите за втор циклус (пост-дипломски) студии? И доколку поминале, дали постои некаква шанса да се запишам после предвидениот рок? Треба да дипломирам сега на почеток во Октомври и изразив желба за да продолжам на пост-дипломски... Малце касно ми текна, ама ај да прашам да не ми биде криво
Ekonomski da, praven veke nema Dnevnik od studentski prasanja ke zemes 30 denari se plakja na uplatnica Od ovaa godina veke go nema vo Skopje za zal Jas sum na nego, od ovaa godina nema upis na novi studenti 900 e za redovni studenti, mislam deka 1800 e za vonrendni Angliski, kompjuterski se polaga lesno e
На факултетските си одиш колоквиуми не се компјутерски, ама лесни се кој и да одбереш затоа што руски и германски се почнува од почеток, а англиски нема граматика нешто, повеќе се текстови за читање и преведување.
Сите. Јaс имaм уште 3 испити и зaпишувaм сегa aпсoлвентски..a ми бaрaaт дa плaтaм. Смешнo, нo вистинитo.
Некој од 3та или 4та година, смер бизнис логистика или бизнис администрација ако има нека ми пише порака please