Јас добро се сеќавам на семестралниот лист или договорот пишуваше дека средствата се неповратни. Па не знам сега...
Да ве прашам според некаков закон преостанатите неположени предмети требало да се презапишат иако имаш 42 поени.Дали имате некаква информација во врска со ова?
Каква е сега процедурата за потврда за студент да се извади? Пак се уплајќа електронски или како? Слушнав било сменето нешто?
Женски помош, го положив последниот испит на англиски јазик и книжевности катедрата,е сега сум требала да запишам апсолвентски семестар и никако да се снајдам со овие уплатнициве.Што се треба да уплатам и запишам? Терминот бил до 15 септември. Фала ви
Може да се плати електронски за потврда, разликата е во тоа што кога ќе одиш во студентска служба треба да пополниш документ дека ти е доставена потврдата.
Првиот академски час е на 18.09, а распоредот е објавен на веб страната на Универзитетот (е-распоред).
Вака дечки ја презапишав прва година, ми останаа логистика и економика. За економика фатив услов ама не го положив, сега во семестри на е-индекс најдоле ми стојат празни полињата. Дали тоа значи дека не се важат тие 42 поени и ќе треба се одново или? И во новиот распоред за прва година ја нема економика, што е работата?
Колку што знам јас доколку презапишеш година предметите што не си ги полижила од таа година што ја презапишуваш, иако си фатила услов ти се поништуваат и треба пак да одиш на предавања, колоквиуми..
На предавања сите групи заедно ќе сте, на вежби ќе бидете по 2 групи. Делат по првата буква од името.
од кога се почнува со втора година? од утре ли почнува? не ми е јасно бидејќи рокот е продолжен до 24 и затоа не ми е јасно :/
Mislam deka od vtora pokasno pocuvaat utre samo brucosite...imam drugarka na D.S.vo prilep I pocnuva od prvi....mislam deka e isto I tuka I vo Stip
Здраво. Сакам да ми објасни некој како иде тоа менторство, односно консултации со професорот и не идење на предавања. Сите велат дека било многу лошо, не се добивало знаење, требало да молиш за бодови итн. Добредојдено е сечие мислење.
Втора година општа денес имале предавања и утре ќе имаат по распоред, само со вежби од 1ви ќе се почне.