Не те разбрав баш кое менторство, ама бодовите од предавање и вежби ти требаат за да фатиш услов за на испит. Некои професори даваат ако ти фали пола бод/бод, ама некои и за 0,75 презапишуваат предмет или на поправен колоквиум идат.
има ли превоз од/до центарот? Во кое време и треба ли да се ваде некоја картичка дека сме студент и од каде?
dali ako fax ti e so 4 godini a ti zavrsuvas i imas seuste prezapishani predmeti potia ke platis povtorno participacija za da go prezapishes predmetov
Пуштаат ли списоци за редовност на угд правен? Глупо е прашањето ама имавме предавање денес, никој никаде не се потпиша... Прва година сум инаку. Уште незнам што е како е.
Здраво дечки,јас сум вонреден студент на Филолошки,англиска катедра прва година...ако некоја од вас е по упатена ќе може ли да ми објасни како идат работите?
Здраво, поднесов барање за префрлање од УКИМ на УГД (за вонреден студент) и денес ми стигна меил дека треба да одам да поднесам документи и да уплатам. Па ме интересира дали има и некој/а друг/а кој/а е во истата ситуација и дали знаете кои документи треба да ги доставам освен свидетелства, извод, државјанство..
@RealUnicorn Jas bese deneska na UGD ako ne si bil/a odi utre ke ti dadat list so se treba da se uplate 9 uplatnici + 2 AT 50den i odnese inace treba ispisnica,diploma svidetelstva drzavjanstvo izvod od rodeni,od tam ke si kupes indeks prijavni listovi,dogovor za studiranje, obrazec za elektronski indeks, posle treba , potvrda za osiguruvanje 150den od koja osiguritelna sakas i toa ti na koj fax si
Bev i jas denes sepak fala. Inaku na filoloski sum, samo ne mi e jasno dalk treba da prijavam nesto elektronski oti seuste nemam ispisnica odneseno a toj na studentski prasanja ne bese bas zaangaziran za da mi objasni kako odat tie raboti
Ne treba nisto elektronski nemas uste elektronski indeks prvo plati si se sto treba i posle zemi si dokumentite od sk i odnesi mu gi i tolku posle za polaganje koe ke dojde den ke prijavuvame elektronski a koj jazik si i koj semestaj te pisaa?
Na angliski jazik sum, trebase da bidam 2ra god ama ne mi gi priznaa site ispiti taka daa pak od prv semestsr pocnuvam..
Jas sega se prefrluvam na ugd i sega na ovaj semestralnio list so treba da napisam valjda e za upis na predmeti ama jas nz koi predmeti da gi pisam dali tie so si gi ima vo VII semestar ili tie sto treba da gi polagam posto imam priznati od VII sem. od prethodniot fakultet?
Според календарот на УГД пријавувањето ке биде од 23-29 октомври. Сепак пратиси на страната ке има соопштенија.
Здраво, сакам да прашам некој на медицина за презентациите на Проф Татијана Рушковска по предметот Биохемија 1, од која книга се? не можам да се снајдам заради тоа што во книгата Ленинџер воопшто не е така како што е во презентациите? и што бара на испит?
Презентациите се доволни за учење со мали исклучоци што треба од книга,и на испит буквално се што е предавано може да те праша.Прво гледај да имаш услов за испит т.е. 42 поени.Се полага практичен,па на денот на испитот и елиминаторен тест дури тогаш по успешно минување на практичниот и елиминаторниот полагате завршен испит.
Здраво сакам да прашам дали некој тука има полпжено основи на логистика кај професор драшко атанососки и што е финта со предметов што бара на колоквиуми, испит бидејки јас цела книга ја прочитав и се едно исто се врти нема конкретен одговор на ниедно прашање?
Знае ли некој какви прашања, од кој тип и одприлика како би изгледал тестот по анатомија кај Светлана Јовевска за општа медицина?Некои поискусни да кажат..одприлика на што повеќе да обрнеме внимание во материјалот и дали дава фотографија од коска и да обележуваш делови на коска? Секое мислење се смета за помош и е добредојдено во секој случај.Благодарам однапред! <3 може и во лп, не е проблем.