Универзитет Гоце Делчев - Штип

Discussion in 'Образование' started by velesanka, Sep 21, 2010.

1. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

@staycalm не се секирај толку. Значи од првиот колоквиум да речеме дека имаш 3-4 поени. Ќе отидеш на втор, и од вториот треба да извадиш 8. Значи вкупно 12. Не знам, гледај туторијали по youtube, седни со некој колега ако сте поблиски, вежбајте заедно, па макар и плати приватни часови за да можеш да го положиш предметот. Некои професори може и да даваат поправни колоквиуми така да ќе имаш шанса и на поправниот да собереш поени. Нема да се откажуваш од цел факултет за математика туку гледај да собереш 12 вкупно од двата колоквиуми за да стигнеш до испит. А кога ќе стигнеш до испит, не трчи одма да го полагаш, штом имаш за услов добро е, после земи си време за да научиш поубаво за на испит.
    Btw на кој факултет си?

staycalm likes this.
  2. ivana--aerodrom

ivana--aerodrom Популарен член

@staycalm се согласувам со колешката погоре. Не се разочарувај толку имаш време да поправиш работа, биди редовна на предавања и вежби, вежбај си и дома тоа што го работите за да бидеш поспремна на вториот колоквиум. Обично пред вториот колоквиум се знае колку поени имаш од останатите активности па ќе можеш да си израчунаш колку поени ќе ти требаат на втор и да си фатиш услов за предметот :)

Arthur likes this.
  3. mixaelka12

mixaelka12 Истакнат член

zdravo dokolku ima nekoj na stomatologija ili zaben tehnicar ako saka da mi pishe

4. blady

blady Истакнат член

А јоо исто и јас полагав денес напишав нешто ама колку е точно.. Па треба да имам минимум 6 поени за колоквиум и за другиот минимум 6 и плус редовност и нели семинарска тамо по 10 поени и плус уште нешто 10поени треба да имаш вкупно 42 поени за да фанеш услов за испит.. инаку и мене мат ме плаши, ајде што биде нека биде, па за нареден колоквиум ќе си загрееме столчињата..;):)

Arthur and staycalm like this.
  5. Emily94

Emily94 Нов член

Здраво девојки сакам да ве прашам дали знаете за наставата по спорт и рекреација за дисперзираните студии во Скопје дали е задолжително да се оди и ако не е како би можел да се купи потписот кога не носи кредити? фалаа

6. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Си плаќаш и ти ставаат потпис.

7. PurpleRose

PurpleRose Истакнат член

Здрaвo, сaкaм дa се oтпишaм oд фaкултет нa УГД. Дaли требa дa се плaти и втoрaтa рaтa зa втoр семестaр зa дa се oтпишaм?

8. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Мислам дека рата не треба да плаќаш.
    Ќе отидеш на студентски прашања, ќе си ги побараш документите назад, ќе ти кажат тие колку треба да платиш.

9. PurpleRose

PurpleRose Истакнат член

Dobiv informacija deka treba da se plati za cela godina..neznam koja e logikata da ja platam i drugata rata koga nema da go prodolzam fakultetot..

10. milaaa20

milaaa20 Истакнат член

Kade se naogja studentski prasanja za pedagoski fakultet? dali e seuste kaj rektoratot ili ima izmeni

11. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Физиологија 1 - Милка Клинчева, што дава на колоквиуми дали знае некој?

12. Nike-cool

Nike-cool Истакнат член

Здраво, 1 семестар сум на ВМШ Битола но сакам да се префрлам медицина на УГД. Дали можам да се префрлам во 2 семестар или не, доколку можам што се’ е потребно, дали некои предмети ќе ми бидат признати (како анатомија на пример), и ако може некое општо мислење за факултетот бидејќи некои го фалат, но некои викаат дека е катастрофа. Поздрав .

13. pepeb

pepeb Истакнат член

Здраво,

Дали има некој полагано Заштита на животната средина кај Саша Митрев и Емилија Арсов?
    Каков е испитот на што да обрнам внимание.
    Исто и за Информатика кај Александар Крстев.

Фала

14. ivana--aerodrom

Јас имам полагано Заштита, се полага електронски а прашањата се од книгата на курсот што ја има.

15. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Касно ти враќам, но доколку се уште ти врши работа мојот одговор да ти помогнам колку можам. Ништо страшно ако си го паднала колоквиумот, најверојатно проф. ќе ви даде нов термин да го преполагате. Гледај повеќе поени да собереш на следниот колоквиум. Вкупно поени што можеш да собереш до испит се 70, по 20 од колоквиум и другите од редовност и семинарски, додатоци...Е сега незнам колку ке мораш да имаш за да излезеш на испит. И дали воопшто ќе имате испит или директно од колоквиуми ви се заокружува оцена, тоа зависи од факултетот и самиот професор. Поздрав :*

16. DaCi1

DaCi1 Активен член

Za informatika,ispitot e usmeno, standard tri prasanja. Materijalot od prezentaciite.

17. pepeb

pepeb Истакнат член

Електронски значи нешто како на заокружување? Имаш дадени предлог одговори и да избериш одговор или како?

18. ivana--aerodrom

Да да така

19. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Дали некој ќе можи да ми објасни доколку полагам комисиски испит и не го положам дали после тоа го паѓам испитот и полагам повторно колоквиуми, дали повторно одам на комисиски следниот пат или пак доколку паднам, одам на испит пак три пати пример и тогаш пак комисиски?

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Доколку не го положиш комисиски предметот, го презапишуваш предметот односно повторно го слушаш, па полагаш колоквиуми и после пак испит.