Devojkiii, i mene mi treba itno nekoj student na Angliski jazik i Knizevnost. Ve molam ako ima nekoj takov da mi pise vo poraka. Vi blagodaram!
Здраво сакам да прашам ако некој има на логистика во скопје дали менува нешто ако го полагаш предметот во прва или втора сесија или тоа е само твој избор и ништо повеќе?
Zdravo dali ima nekoj izboren predmet: Planiranje i programiranje na pedagoskata dejnost vo ucilisteto kaj Sonja Petrovska? Se polaga na 7mi fevruari a nikako ne mozam da doznaam kade ili ako imate polagano drug predmet kaj nea kade polagavte? Blagodam
Девојки, дали ако не се положи на комисиски испит се презапишува предметот? Некои велат едно, други друго, неможам да најдам правилник за вакви работи на страната на УГД.
Мислам дека имаш право десет пати да полагаш комиски,ако не положиш после десет пати презапишуваш. Ама не ме држи за збор ич не сум сигурна,прашај си на студентски ке ти кажат.
Ај некој ако знае кога се последните испити за 2ри семестар отприлика и дати би ми биле добредојдени ми треба за закажување на авионска карта.
Ај некој ако е полагал Банкарски менаџмент и Хартии од вредност портфолио менаџмент во прва декада да пише како беше испитот ?? Усно писмено , кои прашања се дадени ?? Економски факултет Штип
Јас бев на угд во скопје 2013 год. редовен студент Се вработив ...и ништо од факсот. Е сега ме интересира дали некој знае што треба да направам за да продолжам (вонредно) или да се отпишам (имам 4 предмети положено) ???
Зависи дали од 2013 продолжи да уплатуваш за заверка и упис на семестри,ако не мислам ќе треба да одиш до студентски прашања,со поднесено барање и мислам има и казна ако не си била редовна во усписите и заверувањето,за повтроно активација,за вонредно ќе ти треба потврда дека си вработена.Или за отпишување потворно се плаќа казна мислам и уплата за да можеш да ги поднигнеш документите од факс.
Документите што ни ги земаат при упис се чуваат во ректоратот? Ми треба дипломата од средно од каде можам да ја земам макар на час и да ја вратам после како оди тоа да ми објасни некој?
Мислам дека треба уплата,во секој случај прашај на студентски прашања ќе ти одговорат,а може и така да те услужаат но зависи...
Здраво, сакам да прашам уплатив за семестар преку е-индекс но кога одбирам изборни предмети и стискам запиши семестар ми дава Избравте помалку изборни предмети од дефинираната граница дали некој знае што е работа ?
Па ти пишува над секоја табела колку треба да избереш, прво треба да уплатиш за се партиципација, упис и такса заврши со тоа?