Kade mozam da ja najdam prijavata za zapisuvanje na ugd,prvio upisen rok bese na 29 avgust a vtorio..i ke gi zadrzat lo dokumentite
Ми треба помош. Од шести до дванаести е упис само на бруцоши? Ми треба да запишам трета година само ради дипломска ама не можам нигде да најдам заверка на семестар, шо како затоа што една, две години не упишав година. Почнати ли се со работа студентски прашања?
Од 6ти до 12ти август срц. Ми стигна смс дека почнати се уписите ама не знаев дали се само за прва година или и за повишите.
Девојки, имам прашања за полагање комисиски испит - Кога праќаат емаил со термин за испит и дали е на кратка најава (пр. од денес за утре)? Дали може да се полага комисиски во дополнителна (казнена) сесија? Дали може да се пријави по четврти пат а да се полага кај предметниот професор, а не пред комисија? И дали се презапишува предмет доколку не се положи по 4ти пат? Ви благодарам однапред.
1. Не разбрав за ова прашање но ќе ти одговорам на останатите. 2. Може да се полага комисиски во казнена ( нема никој друг освен професорот односно нема членови на комисија) 3 Кај предметниот професор се полага. 4. Не се презапишува само се плаќа повеќе во поглед на првите 3 пати . Испитот си го полагаш и не презапишуваш бидејќи имаш фатено услов. (Така беше ако е сменето нешто, јас пред неколку месеци дипломирав. Ако грешам некој нека ме поправи)
Кога полагав комисиски, полагав кај предметниот проф .и плус друга професорка- комисија . Во врска со првото прашање мислам тоа зависи од самиот професор.
Гледав рокови за упис на нови студенти на УГД и во една табела со датуми пишува „Проверка на знаења и умеења“. Што значи тоа ако може да ми објасни некој. Има некој вид на приемен испит или нешто друго е ?
Сакам да се запишам на угд оваа година па сакав да прашам нешто повеќе околу организацијата и мислења..