Se prijaviv elektronski i vo delot na eplakanje preku ekomercija uplativ 300 denari so platezna karticka a preku eTaksa 50 denari za administrativna taksa i mi stigna email za realizirano uspesno plakanje no koga go ispecativ prijavniot list kaj plateno za prijavuvanje pisuva ne i e obelezano crveno,kade e greskata?
Здраво сакам да ве прашам нешто, пишав меил на професориве но никој не ми врати. Имав смртен случај и не отидов на два испита кои се одвиваа во исти ден и сега нема оцена во е индекс, им пишав на професориве но никој не ми врати а би сакала да ги полагам во септемвриска сесија .. незнам дали можам да ги пријавам по втор пат без внесено оцена, дали некој имал ваква ситуација? Ве молам за помош ..
Ako ne se polagala kako ocena? Mislis na 5ka? Odi razgovaraj licno so profesorite i ke ti dadat da polagas vo 2rok ako si go propustila sega prviot rok.
дада, немам внесено 5ка и неможам да го пријавам во септемвриска ... Да, но незнам како да ги најдам ниту кога бидејќи не ми враќаат на меил, можам ли да се обратам на угд инфо или нешто слично ?
Do prodekan za nastava ili koordinator ako imate od profesorite kako koordinator na smer,ama najdobro da otides licno da si vidis koga im se priemni denovi i saati na profesorive i licno kaj niv.
ПЛаќа ли се ако сакаш да си ги земеш документите од студентски прашања, сакам да се запишам на друг факултет....
Веќе неколку години си го пдолговлекувам овој факултет и тоа заради еден предмет. Плаќам апсолвентски стаж секоја година. Сакам да прашам што ќе се случи ако не се плати една година? Дали кога планираш да го полагаш тогаш ќе може да се плати?
Дали некој знае до кога се пријавувањата електронски за вториот уписен рок? На официјалната страна не можам да најдам датум.
Дали има некој кој полагал Микробиологија 1 на УГД да ми каже дали професорот бара се научено или помага на испит и пушта на испит?
zdravo sakam da prasam na koja sifra treba da se uplati za da se prefrlam od redoven vo vonreden student prasav na studenski prasajna no nisto ne mi objasnija kako treba vi blagodaram
Сега сакав да уплатам апсолвентски семестар, ама ја немам запазено датата за заверка. Нема активен рок, а без тоа не можам да направам упис Цело време се нервирам, незнам што да правам, мн ми е важно да ја фатам барем таа сесија во октомври Случајно некој да не се нашол во слична ситуација, и како постапил? Фала многу
Мислам дека можеш да уплатиш до 30.09 ама ако не ти дава види дали ти преминал статусот како испишан или времено неактивен студент. Или можеш да пишеш мејл на студентски прашања и со некоја парична казна да уплатиш апсолвентски семестар. Со среќа!