Даа, доколку имаш високи поени и ако извадиш високи поени на писмениот дел многу лесно ќе поминеш, само 1 прашање ќе ти постави
Ако може некој да го постира распоредот за престојните сесии прва и втора декада, не сака да ми се отвори....
Prva godina redoven student sum. Ne mi e jasno kako mozam da se prijavam vtora dekada ispit da polagam.. ili moze sega da se prijavam pa nema vrska koga ke odam?
Каде го гледаш распоредот? Јас имам магистрирано на др универзитет, ова УГД е хаос невиден во однос на информирање и протокол!
Вo е индекс вo пријaви испит ќе oдиш. Имaш дa бирaш прв или втoрa декaдa. Ќе кликниш втoрa декaдa .Oдиш дoле кaј предметoт штo сaкaш дa гo пријaвиш,кликaш пријaви и ќе ти дaде уште еднaш кao пoтврдa. Ќе видиш убaвo нa тoa пa ќе кликниш пoтврди. Е индекс е мнooгу дoбрa ствaр.
Јaс си прaтев изведтувaњa нa е учење нa сooдветните курсеви,секoј прoф/aсистент oбјaбувa дaтум зс првa и зa втoрa декaдa. А немa целa тaбелa дaтуми зa сите предмети.
Ne ti treba nikakov potpis fizicko jas plativ 800 denari na smetka koja mi ja kazaa na studententski prasanja i pak nemam potpis
Некој што полагал вондредно фонологија на англискиот јазик кај проф. Весна Продановска? Ме интересираше како изгледа испитот?
Дечки дај кажете нешто за испитите од Англиски прва година Британска книжевност,Фонетика и Современ англиски веќе е почната првата декада .
Дечки денес разбрав дека преку факултетот праќаат студенти во Германија на работа, не се плаќало ништо освен сместување и превоз. Точно е? Може некој што е бил или знае да ми објасни како можам да се пријавам, кои се условите и слично?