Некој да ми објасни. 1. Индекс од факултетот даваат така? 3. Пријавни листови исто таму на лице место даваат? Лично осигурување, е сега тука не ми е јасно каков договор за целокупното студирање?
На УКИМ сум ама ќе ти кажам. Вчера ни дадоа договори кои ги потпишавме. На факултет го даваат. Дека прифаќаш да плаќаш таква сума во текот на цело студирање и ако се отпишеш нема пари да бараш назад.
Здраво! Сакам да ве замолам за информација или искуства околу предметите и професорите на факултетот за туризам и бизнис логистика(кој предмет е потежок и дали има проблематични професори-да си знам ) Се запишав вонредно и барам искуства и информации. Изборни предмети запишав англиски јазик и социјална економија и не знам дали згрешив. Фала ви
Здраво, сакам да прашам за електронска пријава на угд го згрешив презимето ама неможам да го преправам,што да направам
Здраво дали има некој на бизнис логистика што може да ми каже кои предмети се за трет семестар и кои изборни се полесни? Фала.
http://ftbl.ugd.edu.mk/index.php/mk/studiski-programi/prv-ciklus Тука ги имаш сите предмети од сите смерови на туризам, вклучувајќи ги и изборните.
prva godina sum, dali pri upis na nareden semestar odnosno tret, treba da se prilozi indeks so potpisi ili se gleda od E-indeks? vo Indeks nikoj nema potpis od profesori iako sme polozile.. treba da gi barame i da ni stavat ili indeksot ne e potreben?