Здраво женски, прашувам за сестра ми. Се спрема за Анатомија1 практичен дел. Какво искуство сте имале и како е ,тешко лесно? За што најчесто прашувала и слично? Секое инфо е добредојдено. Фала најмногуу
Тешко. Не знам сега кои се асистенти, но, ако е кај Светлана тогаш многу тешко. Прашува за се и сешто, бара секакви работи што ќе и текнат во моментот, пишува ниски поени. Тоа беше кога јас бев прва година поточно пред 4-5 години, сега колку што слушам од помлади колеги велат дека било уште построго. Крајниот усен испит е доста полесен од практичниот.
Здраво! Дали некој ја има книгата Основи на економијата од Таки Фити-Скопје 2008 потребна ми е ако продава некој.
Да не знае некој кога е свеченото доделување на дипломите? Уште нема никакви информации а скоро Нова година дојде.
Оваа година нема да има доделување на дипломи пред Нова Година. Доделувањето ќе биде поместено за во март.
Ја уште немам заверено семестар, има време. А испити ќе почнат да се пријавуваат после 12ти. Иначе и кај нас нема уште закажано испити.
Заверка на семестар е до 20ти Јануари. Согласно календарот на годишни активности терминот за упис на парен семестар во учебна 2019/2020 година е од 12.01.2020 до (заклучно со) 16.02.2020 (23:59 часот). Пријавување на испити: Од 20.01.2020 (00:00 часот), до (заклучно со) 26.01.2020 (23:59 часот). Линк. Во однос за дати за испит, зависи од предметот/професорот. Кај нас на пример по некои предмети има по некои нема.
Odam da prijavam proektna zadaca i mi pisuva nemate dovolno sredstva za elek prijavuvanje a imam pari na kartickata treba li prvo da odam na e-plakanje na e indeks i od tamu da se vnese potrebnite sredstva kako i podatocite za kartickata i posle da se prijavi ?