Епа утре е тоа. Јас скоро полагав, положив. А, оценка немам во е индекс. Ако не ми стави оценка ќе се пише самото, автоматски 5
Јас колку што знаам не може автоматски, знаам дека мора да ја затвори пријавата а тоа го прави самиот проф.
да не наведувам имиња и презимиња иако не сум во добри односи со професорот, на природни и технички науки бев јас. Редовен професор е.
Треба месец дена да поминат од пријавата на испитот за да се затвори автоматски системот. Кај нас на факс на пример има закажани испити на 19ти, 22ри итн така да сигурен сум дека не е до утре рокот за внесување оценки.
Јас сум на општа медицина, еден нема речено дека е добро (освен штипјани) Пракса има 0, професорите поголем број се за никаде, Вело Марковски работи без лиценца, бара и сексуални услуги од студентки. Организацијата е катастрофа. Од денес за утре ти кажуваат термин за испит. Па, нема ни еден објект туку се шетаме, кампус 2, текстилна и слично. Милка деканката со стрина ми се колешки и добри пријателки, жената во лице ми рече од ова факултет не бива, па сега видете вие. Многу пати првите и вторите колоквиуми ни се поклопуваат, се се решава со пари, посебно на Турците им земаат многу. Асистентите се тамошни студенти што лижеле гз на професорите за после да станат асистенти и си лечат комплекси со нас, мислиш којзнае што успеале во животот, станале верни кучиња на професорите за мизерни пари. Не дека во ск е мед и млеко, ама барем имаат убава пракса и си знаат датуми кога што полагаат. И градот Штип е пустош. 3 кафичи. Ако има некој што сака таму, немојте.
Моја колешка ми кажа дека на тв кажале дека ќе им следува на студентите помош од државата поради кризава. 6000 ден за фах и плус 3000 ден Дали некој/а знае некаква информација или да слушнал на кого му следува помош?
Така почна да се кружи муабет но пред неколку часа искочи инфо од студентскиот парламент на ФМН дека (барем на нашиот факс) прва декада ќе биде од 08.06 до 26.06 а втора од 29.06 до 17.07. Нема инфо за начинот на полагање.
Инфо од проф. доколку не се решела ситуацијава испити на теамс а доколку се решела ќе имаме испити стандардни на фах. Некои проф дури и бараат да се пријават испити во август
Дали и на вас ви закажаа колоквиуми за во јуни, па после ви рекоа дека мора до 29 мај да се завршат сите предиспитни активности?
Не се нормални. И кај нас е исто, а имаат и уште им стојат колоквиуми во јуни. Тоа до 29ти мај ми личе на изговор да завршат побрзо
Не, ние имаме последен колоквиум на први јуни а знам за предмети од други години кои имаат и колоквиуми/практични до 3ти и 4ти јуни. Инаку кај нас до 5ти јуни имаат фора професорите да завршат со активностите, од 8ми ни почнува сесија а пред неколку дена искочи распоред за полагање во јунската сесија.
Само што нѐ известија дека рокот за пријавување испити ќе биде продолжен до 8 јуни, па ваљда и колоквиумите ќе може да се одржат до тогаш