после септемвриска имаш октомвриска казнена сесија па тогаш можеш да си полагаш и ако ги собереш да си се запишеш
Еве што сме плаќале Тука нема за спортски активности, веројатно не требало за втора година А ова е од прилика колку кошта студирање на УГД со завршена втора година. Дуника Октомвриска (дополнителна) сесија / Распоред на активности 24.09.2012 (понеделник) – 28.09.2012 (петок) – Пријавување на испити 01.10.2012 (понеделник) – 05.10.2012 (петок) – Октомвриска (дополнителна) сесија 01.10.2012 (понеделник) – 08.10.2012 (понеделник) – Резултати од октомвриска (дополнителна) сесија 08.10.2012 (понеделник) – 10.10.2012 (среда) – Упис на зимски семестар Забелешка: Уписот на семестар се однесува на оние студенти кои се стекнале со потребниот број на кредити за запишување на повисока студиска година со полагањето на испитите во октомвриска (дополнителна) сесија. Оние студенти кои полагале, меѓутоа не се стекнале со потребниот услов ја презапишуваат истата студиска година. Значи октомвриска ти е последниот воз . Со среќа
Девојке ајде пишувајте информации,само нашата група овој ден остана неактивирана Дали некој дозна нешто?
Од Ректоратот се земале некои пријавни листови со индекс, 1150 коштале. И таму имало многу за потполнување. Јас планирам после да одам до Ректоратот, па да си уплатам се денеска за утре да не чекам.
Бев луѓе,прашав и ми кажаа дека денес немале никакви информации што треба точно да се упаќа,тоа дури утре ќе им стигнело бе,ден на уписи! Бог да чува. И ми рекоа да не се држиме според тоа што пишува на сајтот за уплаќање,дека тоа било само за Штип (ова се однесува за оние што се во СК) .. Ноу комент,значи утре ќе се растрчуваме лево десно,одлично
ми требаат информации во врска со индексот дали ни го даваат таму на универзитетот и ако да колку пари е.. и за годисно осигуруванје таму ли ни даваат мислам таму ли вадиме? Фала од напред
цццц како бе утре...лелеее жими се утре не чекам во тоа ттк банката има само еден шалтер,ќе запалам кола и ќе идам на друго место да уплатам. а таман се токмев денес се да завршам и утре само да предадам.
И јас исто Сноу така планирав,денес да завршам се комплет,ама ете.. Индексот го даваат на факсот,и како што дознав јас од другарка бил 450 ден. Незнам само колку е точна информацијава за индексов.. Патем,и мене порака ми стигна дека сум примена јеј
Да кога ке одиш да се запишеш право и индекс ке ти дадат за да си го пополниш, а пари не плаќавме, изгледа парите за индекс се во уплатниците што ги уплаќаме, посебна уплатница нема. А за осигурањето јас кога се запишував лани, во факултетот го вадевме и 150 ден е.
Мислам дека од 8 почнуваат,не ми текна да прашам тоа Јас ќе одам рано како и да е,зошто осеќам цел ден ќе се маткам насекаде Него,луѓе слики утре треба да носиме така? И две мали треба и една средна?
Јас кога се запишував се што требаше беше во ректоратот во тоа холот што е големиот. Имаше и банка на лице место, додуша беше како штанд де важно се што требаше си платив таму, сите пријави ги имаше таму, значи се. Уплатниците не ги пополнувавме рачно, туку си беа испечатени и ако не се лажам ме фати некаде околу 9500, не се сеќавам точно. Е на нас само индексите ни ги задоцнија, ни ги дадоа кога почнавме, октомври месец некаде беше. Ама сега може е сменето. А на студентски џабе прашувате, сите што работат таму се како паднати од марс. Ништо не разбираат.
Не се нервирајте, се ќе ви биде средено организирано во ректоратот и банки и осигурителни компании се Чувајте си ги живците за подоцна, ке ви требаат
документите сега за упис јас на медицинскиот сум примена , ама во медицинскиот факултет треба да се остават така?