Zdravo na site! Dali znaete od koga oficijalno se pocnuva so predavanja, i dali site predavanha kje bidat online?Blagodaram.
Тие што студираат општа медицина дали знаат на кој основ се прават групите, зошто три другарки што учевме заедно во средно се запишавме на општа и од Скопје сме па дали би можеле да бидеме заедно во група?
По случајност на почеток, понатаму во годините може да се менувате. Сега поради ситуацијава можеби ќе имаат некој метод во составување на групите. Вежбите се планираат да бидат со физичко присуство со 3-5 души па може да се погодите студенти од ист град заедно да сте во група се со цел да нема мешање на студенти од различни градови.
Здраво,стидирам на ФТБЛ ве молам за инфо ќе полагам предмет по 4ти пат(комисиски) доколку повторно не го положам како е процедурата за понатаму.
Познавам колега лани кој положи предмет од петти пат (значи 3 пати редовно + 2 пати комисиски)... така да мислам дека се полага додека не се положи АМА не ме фаќај за збор, знам дека на страната официјално стои дека се презапишува предмет но друго е на сајт друго е во реалност.
Bev zapisana na UGD, zavrsiv 2ra god, se prefrliv na drug smer vo istiot fakultet i pocnav 1va godina, sega sakam da se vratam na stariot smer. Dali ke prodolzam da ucam 3ta godina ili i tamu ke pocnam povtorno od prv semestar?
Имам 88 кредити, и ми фалат уште 2 до 90. Може да запишам 3та преку студентски или некој друг начин или ја губам годината?
Здраво сакам да прашам дали некој знае дали се објавени сите примани студенти од вториот уписен рок на угд? Или сеуште ќе гожи објавуваат