1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. Monny05

Monny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    А дали има и други книги во pdf за општа?

2. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Не те разбирам баш, мислиш дали воопшто има други pdf книги за општа или дали има други книги на тој сајт? Ако мислиш на првото тогаш да има*, ако мислиш на второто тогаш врска немам, случајно ја имам најдено таа книга таму барајќи нешто сосема друго.

*Претпоставувам дека си прва година, ако ти треба некој материјал за оваа година (или па и за некоја погорна) кажи ми, дали тука дали во лп, доколку имам ќе ти пратам.

На Monny05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Doll000222

Doll000222 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    105
    Здраво. Ме интересира дали е пуштен конкурсот за стипендии за оние кои прв пат аплицираат? Гледам дека има рок до 30ти октомври за продолжување на оние кои веќе користеле, а за тие што прв пат аплицираат не можам да најдам ништо..

4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Уште нема конкурс. Крај на октомври најрано.

5. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    97
    Имам прашање до постарите колеги од општа медицина. Дали во шеста година има предмети кои треба да се полагаат или со полагање предмети завршуваме во петта година а шеста е само пракса? Ако може некој ова да ми го појасни?

6. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Само пракса е шеста.

7. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    343
    Колеги од општа медицина, ако може некој да сподели искуство /прашања/начин на испитување на проф. Ханџински (Физиологија 1 конкретно)

8. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Види лп.

9. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Дали ќе може некој којшто сега се запишал или бил запишам на втор циклус едногодишни правни студии насока граѓанско право да ми пише порака, ми требаат информации за професори и литература?

10. Anna77

Anna77 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Здраво
    Дали може некој да ми каже на што повеќе да се задржам за учење по предметот патолошка анатомија 1 ,што бараат професорите и какви прашања обично има ? Инаку проф се Џенгиз,Кубелка и Вања

11. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Не знам како е сега, но пред ситуацијава со пандмијата имаа доста услови поврзани со поени, колоквиуми и материјали за полагање. Ќе го прескокнам овој дел бидејќи претпоставувам дека веќе ве информирале дали ќе постојат тие услови за вас (поени од колоквиуми, практичен, предиспитен писмен тест...).

Во однос на професорите, јас се паднав два пати кај Џенгис (патологија 1 и 2). Кај него е најрелаксирано и најлесно, прашува 3 "главни" прашања (вака е и кај другите) и потпрашања кои може но и не мора да имаат врска со главното прашање. Прашањата можат да бидат како раскажи за Х или пак ти дава случај и ти да треба да кажеш што и зошто мислиш дека е причината.

Кај Кубелка е доста построго, треба да знаеш многу повеќе за да положиш дури и за 6 додека кај Вања Господ нека ти е на помош.

Полагај ги колоквиумите со колку што можеш повеќе поени и стискај палци да се паднеш кај Џенгис (или пак да не се паднеш кај Вања).

На Anna77 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BWC21

BWC21 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ако има некој или познава некој што знае математика нека ми пише

13. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Дали добро прочитав дека на мастер една семинарска по еден предмет е 1000 денари, а прв циклус е 100 денари? Да не имаат една 0 повеќе по грешка напишано?

И зошто воопшто се уплаќа за семинарска? Јас заврршив прв циклус на друг државен универзитет а ниту еднаш никој не плати за да израбти семинарска или таа пракса е само на УГД?

Конкретно се работи за на правен факултет.

14. Anna77

Anna77 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Здраво

Дали можe некој да ми објасни од каде е најдобро да се учи по патофизиологија 1 од проф.Милка , дали бара детали или дава се од презентации и материјал ?

15. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Од нејзините презентации и нејзината скрипта. Колоквиумите не и се многу тешки, нема многу ситници на колоквиумите ама затоа на испит бутка 99% од студентите и за најмали ситници. Според мене најтежок професор на цел факултет, колеги паѓаат години поради неа и/или ги влечат патофизите со години.

16. Doll000222

Doll000222 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    105
    Некој на медицински факултет кој имал предмет Физиологија од професор Мире? Ме интересира дали луѓе имаат паѓано години ради него(пр. треба да дипломираш ти останува само неговиот предмет и те бута, па мораш да испуштиш една година за да одиш на специјализација) или во таков случај е коректен?

17. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Мире Спасов? Хммм он предава на ВЗШ ако не се лажам. Беше порано, пред повеќе години, асистент на општа, ко асистент беше океј тип, не ми се верува да бутка сега. Е сеа ако немаш научено офц ќе паднеш.

18. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    861
    Дали некој знае каде може да се поднеси жалба во врска со референт по студентски прашања?? Продеканот известен е за однесувањето, ама ништо не е сменето :@

19. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Па зависи за што ти е; не ти обавува услуга, ти се понаша, ти прави штета намерно итн. Досаѓај на продеканот, деканот, ако нема промена обрати се до Ректорат... мада искрено не верувам да се смени нешто многу многу. Со среќа како и да е.

20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.375
    Паѓа, да. Многу е строг. Учи си се дури и детали.