Не сака да ми заврши услуга за да запишам семестар и и велам треба нешто да уплата плус од ова што е истакнато, ми вели дај ми 1000 ден и завршена е работата. Дно дна е женана... Го допре дното... На рака пари за да ми заврши работа...
Ајааа страшно... Нема некој друг на студентски да се обратиш да ти заврши работа? Обрати се до eindex@ugd.edu.mk, доколку тие не можат да ти помогнат обрати се до Ректорат тогаш, Мишко Џидров поточно. Се надевам ќе завршиш работа.
Zdravo decki, jas sum prva godina zapisan na UGD na smerot fizioterapvtski tehnicar. Narednata nedela e kolokviumska i imam zakazano po 4 predmeti i toa: -komunikaciski vestini od prof. Gordana -anatomija od prof. Svetlana -medicinska psihologija od prof. Lence -fizikalna medicina i rehabilitacija od prof. Lence po site predmeti kolokviumot ke e online, osven po fizikalna toj ke e so fizicko prisustvo i ako moze da me nasocete na sto da posvetam vnimanie i dali prof. se strogi i dali davat teski prasanja, dali ke se polaga so kamera i zvucnik itd itd
Јас пишав и до е индекс и кога пак бев кај незе за да ја замолам ми вели сакас сега е индекс да ти заврши работа а? Сега таму оди... За грев е!!
Гордана комуникациски е боза. Светлана знае да дава опасни колоквиуми. Ленче психологија мислиш на Милошева? Таа или ќе ти се допадне или нема, нема измеѓу. Мене ми беше океј и многу лесно поминував кај неа ама некои колеги мака мачеа. Лесни колоквиуми (и лесен испит). Под Физикална мислиш на Ленче Николовска? Тешки колоквиуми, бара од а до ш на испит. Ако ја фатите расположена тогаш сите ќе ве пушти (обично во последните сесии). Ова надреалност некоја. Обрати се до Џидров, подобро преку телефон или лично да не се губи време по меил според мене. Или крај краја до просветен инспекторат терај ја работата. Имам колега кој имаше големи фрки поради студентски и го однесе проблемот до МОН, изгуби доста време ама на крај се заврши во негова полза.
Здраво, 4та година сум и размислувам да се запишам на УГД (ФМН) - смер општа. Некој да ми посочи некои општи информации од поискусни со факултетот и смерот, дали е правилен изборот, и едно прашање што ме мачи се вежбите по анатомија зошто не се изведуваат на кадавери? Колку се добри вежбите по другите предмети и праксата? Секако тој што сака да учи и да се надоградува не би имал проблем на ниту еден универзитет, меѓутоа вежбите и праксата се нешто најважно во медицината. Знам дека е малку рано, но подобро со време да се праша
Вчера го објавиа конкурсот за стипендии и вчера и денес пробувам да влезам на линковите за потребни документи што треба да се пополнат, пишува error. Дали и кај вас е вака?
Дали може некој да ми пише во порака за проф ханџиски и физиологија 1 какви прашања бара и повеќе информации
Дали е правилен избор, не знам, тоа е до тебе, можеби никогаш нема се пронајдеш во оваа бранша, размисли си убаво пред да "скокнеш во огнот". Во однос на анатомија, не знам зошто не се изведуваат на кадавери. За вежбите, без разлика колку учиш, сепак пресуден е асистентот. Ако се паднеш кај добар асистент ќе имаш одлични вежби и ќе научиш многу, доколку се паднеш кај лош асистент п од пракса нема да видиш. Прашај нешто поспецифично ако имаш наум. Ханџиски, Клинчева и Вело се ко анхоли тринити на ФМН. Се бара, ако мислиш нешто нема шанси да се падне на колоквиум/испит - 98% ќе се падне. Ќе ти го пратам пдф Гајтон на македонски во лп.
Од Скопје се префрлив во Штип општа медицина, пред некој ден пратив барање на е индекс за признавање на положени испити, утре имам колоквиум по предмет кој што веќе ми е положен, но бидејќи немам повратна информација дали ми се признаени не знам дали утре да го полагам колоквиумот. Ве молам некој ако знае нешто во врска со ова да ми пише.
Каков предмет е Спорт и рекреација, сега ги разгледував предметиве и го видов. Што треба да се прави?
Имавме право на избор помеѓу онлине и физичко присуство, јас сум онлине имаме предавање од час и половина, првите 10тина минути вежбаме не ни бараат камери, потоа имаме предавање преку презентации. Јас сум на ФМН-општа медицина, кај нас е вака.
Здраво сакам да прашам дали има некој на бизнис администрација (ФТБЛ) , ме интересира конкретно последниот семестар, професионална пракса 1 и професионална пракса 2. Дали сами треба да си најдеме компании или ни ги одредува факултетот??
Zdravo, dali koga se polaga ispit dobivate prasanjata od profesorot ispitni ili se uci cel materijal?