Универзитет Гоце Делчев - Штип

Discussion in 'Образование' started by velesanka, Sep 21, 2010.

1. blackmamba^

blackmamba^ Активен член

Dali prijavuvanje ispit e preku e-indeks ili vo studenski?

2. Spit

Spit Истакнат член

Preku e-indeks se najavuvas , vrisis uplata na sifrite koj sto se potrebni i prijavuvas ispit.

blackmamba^ likes this.
  3. DDR4

DDR4 Истакнат член

Здраво на сите.
    Студирам на ФТБЛ и ми треба ваша помош околу бирање на Универзитетските изборни предмети за тоа кои предмети се полесни за учење/поминување и кои професори од тие предмети се добри кон студентите?

Ви благодарам однапред за вратените одговори <3

Attached Files:

4. Anna77

Anna77 Истакнат член

Дали може некој да ми каже како е на испит по фармакологија 1 за општа медицина , што најчесто бара професорката ?

5. Perelex

Perelex Истакнат член

Па Промоција на Здравје би ти го препорачала, има две презентации кои ти ги ставив тука, симни ги, разгледај ги. Мислам дека е доста лесен предмет. Етика не било тешко но професорот бил тешко достапен човек. Од мене толку, јас немам универзитетски изборни предмети, инфово ми е од трети луѓе.

https://workupload.com/file/dXGTSgFT6HM

Прашува за : метаболизам на лекови, кинетика од прв ред, рецептори, видови на рецептори, полуживот на елиминација, cAMP, синергизам, антагонизам.

Фарма 1 не беше нешто особено тежок предмет, Фарма 2 од друга страна пак... Со среќа, инаку сериозно учи го предметов, Фарма 2 е еден од најбитните на факултетов.

DDR4 and Anna77 like this.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Овие предмети немаат врска со твојот факултет, можеш да избереш било кој шо е полесен за да извадиш подобра оцена. Јас би ти го препорачала Мк јазик, правопис и правоговор, како и Историја на мк. И двата ги имам полагано и поминав доста лесно. За заштита на животна околина слушав доста поплаки од колешки.

DDR4 likes this.
  7. BlackSwan22

BlackSwan22 Истакнат член

ITNOO Prijaviv proektna zadaca no nemav vneseno bodovi od 2 kolokvium i sega mi pisuva nema presuslov dali profesorot ke moze da mi gi vnese bodovite od 2 kolokvium ili ne ?Ako moze nekoj da mi odgovori itno e

8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Да, ќе може. Без грижи. Само чудно е зошто се’ уште немаш поени од прв колоквиум. :^):^)

9. BlackSwan22

Imam od prv no za 2 kolokvium ke odgovarame na 18 ti a prviot mi bese slab sigurno li ke moze da mi gi vnese bodovite bidejki pisuva nema preduslov se sum po beljata.

10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Ќе може, најсигурно :).

BlackSwan22 likes this.
  11. Chimera

Chimera Популарен член

Женски, сестра ми е трансфер во угд. Кога е испитна сесија сега? Како се пријавува и врши уплата? И како да побара материјали од професор, мејловите достапни се некаде?

Дали има некој тука од филолошки?

Last edited by a moderator: Jan 30, 2021
  12. Anod10

Anod10 Истакнат член

Некој од постарите генерации на општа медицина може ли да ми каже проф. Рубин што дава на испит, од прилика какви прашања и задачи?

13. Perelex

Perelex Истакнат член

Испитна почнува од 25ти. Испит се пријавува на е-индекс -> е-плаќање -> 20 денари на 723013 + 50 денари административна такса. Потоа нека оди на пријави испит, нека избере декада најгоре и нека иде пријави лево од предметот. За распоред нека отиде на е-учење -> филолошки -> соопштенија, тука треба да го има распоредот. За материјал нека прати меил на професорите или нека се распраша по колеги. Може и да ја разгледа предметната програма ама колку се точни книгите за учење наведени таму врска немам.

Хемија јас супер поминав кај Рубин али сега читам се жалат помлади колеги од него. Ми текнува дека прашуваше за : моларна маса, волумен, задачи со ph, масена концентрација, гасови, густина...

Anod10 likes this.
  14. BlackSwan22

Koga ke prezapises predmet treba li da odis na predavanje od novo?I koga se kvadrira godina koga nemas dovolno krediti za naredna li da zapises?

15. beautys20

beautys20 Популарен член

За презапишен предмет зависи од професорот , некои бараат пак да одиш а некои ги препишуваат доколку имаш 10 10 пак и ќе одиш само на колоквиуми , додека година квадрираш ако немаш доволно кредити пример ако немаш 36 мислам неможеш втора .

BlackSwan22 likes this.
  16. BlackSwan22

I od novo li se slusaat site predmeti ili samo oni koi nemas uslov

17. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Јас кога полагав не беше баш лесно, се сеќавам дека имаше се задачи и формули на испит. Една година подоцна една колешка полагаше кај него, и само теорија и се падна. Се зависи, ама во главно мое мислење - вежбај задачи и формули повеќе.

Anod10 likes this.
  18. beautys20

beautys20 Популарен член

Тие што си имаш услов 42+ ќе испратиш скриншот на професорот и ќе ти ги препишат , тие што ти се положени ќе си останат ќе треба само по тоа што немаш услов .

19. Anod10

Anod10 Истакнат член

А проф. Светлана по анатомија, како прашува? Конкретни прашања или дава да раскажуваш?

20. BWC21

BWC21 Активен член

Знае ли некој кој е полесен предмет кај кого се мине полесно осигурување кај габер или сметководство на одговорност кај оливера и ако го знае некој клучот по осигурување да ми го каже да видам што презентации има