Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. blackmamba^

blackmamba^ Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Dali prijavuvanje ispit e preku e-indeks ili vo studenski?

2. Spit

Spit Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    253
    Preku e-indeks se najavuvas , vrisis uplata na sifrite koj sto se potrebni i prijavuvas ispit.

На blackmamba^ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DDR4

DDR4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите.
    Студирам на ФТБЛ и ми треба ваша помош околу бирање на Универзитетските изборни предмети за тоа кои предмети се полесни за учење/поминување и кои професори од тие предмети се добри кон студентите?

Ви благодарам однапред за вратените одговори <3

Прикачени фајлови:

• dsads.png
      dsads.png
      Големина на фајлот:
      88 KB
      Прегледи:
      42
  4. Anna77

Anna77 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Дали може некој да ми каже како е на испит по фармакологија 1 за општа медицина , што најчесто бара професорката ?

5. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Па Промоција на Здравје би ти го препорачала, има две презентации кои ти ги ставив тука, симни ги, разгледај ги. Мислам дека е доста лесен предмет. Етика не било тешко но професорот бил тешко достапен човек. Од мене толку, јас немам универзитетски изборни предмети, инфово ми е од трети луѓе.

https://workupload.com/file/dXGTSgFT6HM

Прашува за : метаболизам на лекови, кинетика од прв ред, рецептори, видови на рецептори, полуживот на елиминација, cAMP, синергизам, антагонизам.

Фарма 1 не беше нешто особено тежок предмет, Фарма 2 од друга страна пак... Со среќа, инаку сериозно учи го предметов, Фарма 2 е еден од најбитните на факултетов.

На DDR4 и Anna77 им се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Овие предмети немаат врска со твојот факултет, можеш да избереш било кој шо е полесен за да извадиш подобра оцена. Јас би ти го препорачала Мк јазик, правопис и правоговор, како и Историја на мк. И двата ги имам полагано и поминав доста лесно. За заштита на животна околина слушав доста поплаки од колешки.

На DDR4 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BlackSwan22

BlackSwan22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    182
    ITNOO Prijaviv proektna zadaca no nemav vneseno bodovi od 2 kolokvium i sega mi pisuva nema presuslov dali profesorot ke moze da mi gi vnese bodovite od 2 kolokvium ili ne ?Ako moze nekoj da mi odgovori itno e

8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    4.617
    Да, ќе може. Без грижи. Само чудно е зошто се’ уште немаш поени од прв колоквиум. :^):^)

9. BlackSwan22

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    182
    Imam od prv no za 2 kolokvium ke odgovarame na 18 ti a prviot mi bese slab sigurno li ke moze da mi gi vnese bodovite bidejki pisuva nema preduslov se sum po beljata.

10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    4.617
    Ќе може, најсигурно :).

На BlackSwan22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.060
    Женски, сестра ми е трансфер во угд. Кога е испитна сесија сега? Како се пријавува и врши уплата? И како да побара материјали од професор, мејловите достапни се некаде?

Дали има некој тука од филолошки?

Последна измена од модератор: 30 јануари 2021
  12. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    97
    Некој од постарите генерации на општа медицина може ли да ми каже проф. Рубин што дава на испит, од прилика какви прашања и задачи?

13. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Испитна почнува од 25ти. Испит се пријавува на е-индекс -> е-плаќање -> 20 денари на 723013 + 50 денари административна такса. Потоа нека оди на пријави испит, нека избере декада најгоре и нека иде пријави лево од предметот. За распоред нека отиде на е-учење -> филолошки -> соопштенија, тука треба да го има распоредот. За материјал нека прати меил на професорите или нека се распраша по колеги. Може и да ја разгледа предметната програма ама колку се точни книгите за учење наведени таму врска немам.

Хемија јас супер поминав кај Рубин али сега читам се жалат помлади колеги од него. Ми текнува дека прашуваше за : моларна маса, волумен, задачи со ph, масена концентрација, гасови, густина...

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BlackSwan22

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    182
    Koga ke prezapises predmet treba li da odis na predavanje od novo?I koga se kvadrira godina koga nemas dovolno krediti za naredna li da zapises?

15. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    6.125
    За презапишен предмет зависи од професорот , некои бараат пак да одиш а некои ги препишуваат доколку имаш 10 10 пак и ќе одиш само на колоквиуми , додека година квадрираш ако немаш доволно кредити пример ако немаш 36 мислам неможеш втора .

На BlackSwan22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BlackSwan22

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    182
    I od novo li se slusaat site predmeti ili samo oni koi nemas uslov

17. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    165
    Јас кога полагав не беше баш лесно, се сеќавам дека имаше се задачи и формули на испит. Една година подоцна една колешка полагаше кај него, и само теорија и се падна. Се зависи, ама во главно мое мислење - вежбај задачи и формули повеќе.

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    6.125
    Тие што си имаш услов 42+ ќе испратиш скриншот на професорот и ќе ти ги препишат , тие што ти се положени ќе си останат ќе треба само по тоа што немаш услов .

19. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    97
    А проф. Светлана по анатомија, како прашува? Конкретни прашања или дава да раскажуваш?

20. BWC21

BWC21 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Знае ли некој кој е полесен предмет кај кого се мине полесно осигурување кај габер или сметководство на одговорност кај оливера и ако го знае некој клучот по осигурување да ми го каже да видам што презентации има