три фотографии (2 од 6х9; 1 од 4х5); Ме интересира - не се многу големи димензиите за сликите ? Нема нит дали е милиметри, сантиметри. За во индексот како што знам мало е сличето.
4x5 се тие најмалите, од матура што ви ги имаат дадено, тие требаат за легитмацијата а таа поголемата 6x9 треба за во индексот e сеа третата слика не знам навистина за што ја употребуваат и уште еден едит во сантиметри се мисли, oсвен ако немате вие некои ултра мали фотографии во милиметри
Ајде некоја феминка што денеска завршила со уписите на бизнис логистика да ми напише се што е потребно за плаќање. Се извинувам што сум досадна,но важно ми е ова И фала!
Полесно ќе ти биде на лице место во ректоратот да си улатиш, подготвени уплатници само те праша редовен/ вонреден , приватна/државна квота и завршена е работа. Уписот е најмалиот проблем, проблемите допрва следуваат ( ај да не те плашам) , ама ќе ти требат живци како на коњ ....
Ова за ректоратот мислиш за Штип така ? А во Скопје? Не ме плашиш воопшто,две години бев на Економски во Скопје и имам истренирани живци
Јас денес бев да земам уплатници примери што треба да уплатиме. И се вкупна супа е некаде околу 7.435 денари,така нешто беше. . Ова зборам за редовни студенти ,а за вонредни се истите трошоци освен тоа што вонредните плаќаат 200 евра. (Ова се зборам за дисперзираните во СК) Јас ќе одам да уплатам се утре денес бев да видам што како треба,и покрај тие уплатници и чуда треба и 3 слики со вас,и таму ќе ви дадат бел и розев лист да пополнуваме нешто и толку мислам дека треба. П.С. Одете до факс подобро денес да ги земете примерите за да видите што да уплатите зошто има многуу работи ја не ни ги памтам сите. Уписите се од 8 до 16 часот
Феминки дали може да се запишам да постдипломски студии на Гоце Делчев ако сум завршила на друг факултет ама сосема нешто друго. Во мојов случај имам заврштено информатика на техничи факултет 3 години и сакам да продолѓам уште 2 на Гоце Делчев ама да се запишам право. Знам дека нема да можам да станам адвокат ама битно ми е да се запишам.
Јас бев денес...и жими се на крај запалив кола и отидов во друга банка. онаму во ттк еден шалтер,уште ја ставиле онаа фатенана у раца,поспоро неможеше.
не тоа , јас ке се запишувам во вториот круг за упис ми треба.Како да ја пополнам уплатниците за факултетот а не ова .
Дечки, има таму во Ректоратот напишани уплатници и само ви дадат, вие ги потполнувате име презиме матичен број потпис и директно ги уплаќате. Има маса за уплаќање. Не зимаат пари за провизија и сл. Во Ректоратот се има.
Потврда за уплатени: 300 денари на жиро-сметка на Универзитетот за студиски програми за кои не се врши проверка на знаењата и умеењата, односно и уплата за административна такса од 50,00 денари; Значи уплатница бр.1 ти е на 300 денари Жиро-сметка на Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип 100000000063095 Сметка на корисник 1600160330-788-18 Приходна шифра 723019 Програма 44 Oбразец ПП-50 Уплатница број 2 ти е административна такса од 50 денари еве ти пример