Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. gbeaux66

gbeaux66 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    Ne tolku kolku na dekankata i profesorite src:!:

2. RoseRose11111111

RoseRose11111111 Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, сакам да прашам дали има истакнато групи за прва година општа медицина на угд?

3. miteva02

miteva02 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дечки сакам да прашам дали има истакнато групи за прва година на дентална медицина на угд?

4. m346

m346 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    249
    една група е

5. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    344
    Ако можеш објасни и за трета година

6. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Трета ми беше најтешка година бидејќи се насобраа на куп баеги обемни предмети и тука имав фото-финиш за услов, од оние колеги кои заглавуваат - најмногу заглавуваат тука дали со паѓање година дали со влечење предмети понатаму. Затоа направете си добар план за фаќање услов за 4та. Инаку веќе во трета се почнува редовно со пракса во болница, штета што вас не ве опфатија како погорните години. Ако имате шанса да се вметнете некако (кога бев 6та некои колеги од 5та се лепеа поред нас) мада би биле тотално изгубени без ментори... Како и да е, искуството за предметите :

Патологија 1/2 се учи од Робинс, генерацијата што е сега 4та се поделија да ја препишат во ворд цела книга, ако можеш да дојдеш до неа преку некој од нив. Одлично предаваат сите професори така да присуствувај на предавања, веќе всушност и ги знаете професорите од хистологија. Огромен предмет, особенo двојката. Моли се да се паднеш кај Џенгис.

Патофизиологија 1/2 се учеше од... имаше нејзина скрипта Клинчева мислам плус нејзини презентации. Многу заебан предмет со еден од најзаебаните професори (она, Ханџиски и Вело :tmi:). Имам лошо искуство со неа и со овој предмет, студентите најмногу заглавуваат со него, особено патофиза 2. Кецот е помал за разлика од двојката, колоквиумите не се нешто тешки но испитите се касапница.

Фармакологија 1/2 се учеа од скрипта од е-библиотека и презентации (мислам дека се доволни вториве). Кецот не е тежок ама затоа двојката наплаќа за двата. Учи го убаво за да после 4/5 година па и понатаму ти биде многу полесно. Ова е совет што сега сакам некој да ми го дадеше кога јас бев трета.

Микро 2 го кажав во минатиот пост.

Клиничко 1 се учи од на Вавлукис и Камчева скриптата плус презентации. Интересен предмет, кецот опфаќаше интернистики партии па затоа го држат интернисти а двојката хируршки партии и ќе ви предаваат хирурзи. Кај вториве се поминува полесно од првите но најмногу зависи кај кого ќе се паднете на испит. Јас двојката ја поминав многу лесно, со кецот ќе завршев на комисија за малку. Горе кога зборував за пракса мислев на овој предмет. Ако може изборете се кај Зденка барем еднаш во недела да одржувате вежби.

Медицински англиски е боза.

Епидемиологија е боза.

Од изборни јас имав Основи на фармација и психопатологија и беа лесни мада вториов значеше дека идев на предавање кај најдосадната професорка на ФМН. Од другите изборни знам се жалеа колеги од основи на микробиологија. Пазете што ќе изберете тука бидејќи не дека се тешки но пеин ин д ес можат да бидат особено во ваква критична година. Мој совет се овие моиве или пак здравствен менаџмент, и тој е доста лесен.

Тоа е трета накратко. Мал број на предмети ама кој од кој потежок. Хев фан.

Со среќа во новата учебна година на сите колеги! :)

На dead.flower23, АничеБананиче и Marang им се допаѓа ова.
  7. cvetce65

cvetce65 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    Здраво,некој да каже искуства со проф. по анатомија Светлана Јовевска?

8. Mystery12

Mystery12 Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Здраво, оваа година сум матурантка, па ако може некој што е запишан на општа медицина на УГД да ми пише во лична порака да го распрашам околу факултетот, а и воедно да ми објасни подетално?

9. cvetce65

cvetce65 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3

10. Hellooitsme

Hellooitsme Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2019
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Искуство со Светлана Јовевска на колоквиум? Колку страни дава за учење дали е тешко/лесно како се мине?

11. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Ти пиша некој или не се најде таков јунак? Пиши ми слободно што те интересира.

Паа мислам дека дава тешки колоквиуми, самиот предмет е голем, тежок и едноставно се буба на памет. На испит се поминува лесно. Колку страни дава за учење воопшто не памтам, анатомија учев пред 6/7 години.

12. Sel_in

Sel_in Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите. Дали некоја од вас знае да ми објасни како оди процедурата за преместување од еден на друг смер на УГД (од фармација на медицински лаборант)? Пишав e mail на студентски прашања, но одговор немам... Ми кажаја само дека треба да испратам барање за уверение за положени испити, друго ништо..:(

13. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.799
    Здраво, сега пробав да аплицирам за стипендија електронски но беше неуспешно, знае ли некој што може да биде проблемот, рокот е до 16.10.2021, п.с сите полиња ги пополнив
    :(:(:(:(

14. cvetce65

cvetce65 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    Здраво,втора,трета година на медицински кажете искуства со проф.Зденка Биофизика

На Starrrrgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    6.125
    Супер е професорката , едноставно си бара знаење и коректна е .
    Има комбинации кои ги испрашува распрашај се низ копирници или коментари во групите барај , плус за секоја струка има теми кои ги бара за испит . Знам дека прво даваше претворби па ако е точно те испрашува , но тоа зависи ( некои сесии бара , некои не ) сега онлајн незнам како е …

16. cvetce65

cvetce65 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    Во кои копирници точно би можело да има?

17. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    6.125
    Во Клонинг или таа долу во ГТЦ, исто прашај и од постари колеги

18. Hellooitsme

Hellooitsme Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2019
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Некој дентална медицина втора година?

19. Dora_1

Dora_1 Нов член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Decki dali ima nekoj zapisano na Fakultetot za prirodni i tehnicki nauki i kade gji zimavte materijalite za ucenje po matematika

20. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    3.099
    Наредната година сум матурантка и понаредната година планирам да се запишам на УГД филолошки факс но ме интересираше кои јазици се учат освен Македонска книжевност, Англиски и Германски? Дали има и Француска книжевност и дали предавањето се одржува на јазикот кој што си го избрал да го изучуваш или само на Македонски?