Универзитет Гоце Делчев - Штип

Дискусија во 'Образование' започната од velesanka, 21 септември 2010.

1. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    105
    За туризам и менаџмент, смер хотелско ресторантска насока, кој е надлежен за студентски прашања ако може тел, или маил. Благодарам

2. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    995
    Девојки на универзитетов постојат оние физички црвените индекси или како и се друго е електронски само?

3. m346

m346 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    249
    Постојат индекси

4. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    1.416
    Дали може од студентски да ми средат со изборниот предмет ...сега тој што го имам изберено да го заменам со другиот....бидејки професорката не ме додава во тимот сто пати и пишав неможам да следам предавања на крај од семестарот јас ке имам проблем.

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Можат.
    Македонски, англиски, германски и турски има. Нема француски. Предавањата се на јазикот што го учиш, а некои од изборните предмети ги слушаш на македонски, т.е. во прва и втора можеш да бираш помеѓу такви што се слушаат на македонски (лингвистика, теорија на книжевност итн). или такви што се слушаат на избраниот јазик, на пр кај англиски имаш американски роман, американска поезија и слични.

На Crnookata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    995
    Јас во понеделникот бев таму на студентски за да оставам документи и уплатници бидејќи се префрлав од друг универзитет и ништо не ми спомнаа за индекс. Дали можеби знаеш дали одма го даваат или од кога ќе ми го средат досието?

7. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Би требало да можеш да си го земеш веднаш штом ќе добиеш електронско досие.

Последна измена: 20 октомври 2021
    На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. m346

m346 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    249
    Да,првин треба да ти го средат досието па после тоа да го изготват индексот. Јас чекав скоро 2-2ипол недели да го добијам.

9. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    995
    Фала ви многу :)

10. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.789
    Здраво имам прашање во врска со патофизиологија 1 од каде учевте и може ли некој да ми ја опише проф милка како испрашува и дали е многу строга.

11. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Аууу баш ми ја погоди Клинчева и патофизите. Хахаха дали била многу строга... Немам позитивно мислење за неа, на испит мора да знаеш се, не смееш една грешка да направиш и гледа да те бутне за најмала ситница. За материјал се учи од нејзините презентации и скрипта (ако не е сменето нешто). Јас првата патофиза ја положив едвај некако од трети обид а втората патофиза комисиски ја положив; тогаш во комисија беа Смоковски и Велкова па некои мои и постари колеги ја заобиколуваа и ги положуваа двете патофизи комисиски. Арно ама како почнаа се повеќе колеги вака да прават Деканатот сфати што се случува и ја смени комисијата со Милка и Ханџиски па положувањето падна од 95% на 5%.

Се на се, многу тешко, учи го предметов многу убаво, детално и сигурно. Не сакам да те плашам, има колеги кои не поминале толку лошо, ама не се сомневам дека големото мнозинство го дели моето мислење.

ПС: Не знам сега онлајн како е ама ако полагате физички положете го условот (положена Физиологија 2). Во мое време проверуваше индекс/e-индекс и ако немаш фатено услов може да падне викање, фрлање на индекси и други непријатни работи.

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dr.MoniMa

Dr.MoniMa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    17
    Добра вечер, дали некој има прашања кои се паѓале на испит по англиски јазик претходинте години?

13. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    995
    Кога од прилика почнуваат првите колоквиуми?

14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Од 15ти ноември

15. supergirl1007

supergirl1007 Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Дали има некоја што е прва година фармација?

16. Babygirll❣️

Babygirll❣️ Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво.Сакам да прашам во врска со проф.Зоран по физиологија.Од каде го спремавте материјалот дали само од Гајтон или од друга литература,и каков тип на прашања поставува.

17. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    97
    И јас сакам да прашам за физиологија 1. Гајтон воопшто не ми се допаѓа како е напишан многу тешко ми оди. Има ли некој материјал каде што е поубаво објаснето?

18. Perelex

Perelex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2019
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    241
    Не знам што да ви кажам девојки, јас кај друг професор полагав но и таму учев од Гајтон некои работи.

Учете од презентации, прашајте ја асс Ана Марија за помагала и совети (она е една година пред мене завршена, значи до вчера беше и она студент) или прашајте ги тие кои се сега 4та или 5та. Видете по YT, таму има одлични видеа а ко да видов СОМА ставале нешто физиологија работи. Видете на е-библиотека да не има скрипта, мислам има и скопска скрипта ако сте во можност земете ја.

Секако ова за учење и совладување на материјалот, колку што слушам Зоран прашувал за се и сешто.

На кој факултет си? На ФМН боза е англиски не ти требаат прашања а искрено ни учење. Филолошки/останати факултети врска неам.

Последна измена: 27 октомври 2021
    На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Babygirll❣️

Babygirll❣️ Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Фалааа ти

20. elena.32

elena.32 Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Дали има некоја што е втора година општа медицина?